Rezultati iskanja

  • Iskanje je končano. Našli smo 762 rezultatov iskanja
Otroci Triglava že osmič na Pokljuki #foto
Novice

Otroci Triglava že osmič na Pokljuki #foto

Za najboljše biatlonce sveta, ki so se na moški individualni preizkušnji na Pokljuki zadnjič v tej sezoni borili za točke svetovnega pokala, je v četrtek bučno navijalo kar 1.917 osnovnošolcev iz vse Slovenije. Zavarovalnica Triglav je v sodelovanju z Organizacijskim odborom Pokljuka najmlajšim navijačem že osmič omogočila nepozabno doživetje. Da je spodbuda otrok pred marčevskim Svetovnim prvenstvom v biatlonu še kako pomembna, je povedal tudi Jakov Fak, ki se je na tokratni tekmi uvrstil na 12. mesto.

Avtor: M. L.
0 0
Samodiagnoza ali kredibilen zdravniški nasvet?
Novice

Samodiagnoza ali kredibilen zdravniški nasvet?

Dostop do novic in informacij se je v zadnjih dveh desetletjih drastično spremenil. Če smo nekoč hlastali za informacijami, imamo danes povsem drugačno težavo. V dobi prenasičenosti z informacijami, ki jih ponujajo svetovni splet in iskalniki, se pogosto znajdemo v položaju, ko moramo ločiti zrno od plev. Ko gre za zdravje, je to še posebej problematično. V prispevku pišemo o tem, zakaj se pri zdravstvenih nasvetih ni pametno zanašati na splet, ampak na zdravnike in kredibilen zdravstveni nasvet.

Avtor:
0 1
Bi danes še opravili vozniški izpit?
Avtomoto

Bi danes še opravili vozniški izpit?

Kar dva od treh slovenskih voznic in voznikov danes ne bi uspešno opravila izpitne vožnje. To pomeni, da vozniki, čeprav imamo vozniški izpit že 10, 20, 30 let ali več, nismo tako varni, kot morda mislimo. Presenetljiv podatek, ki ga je pokazala letošnja Turneja mobilnosti, je zanimiv tudi zato, ker je velik del teh voznikov svojo vožnjo ocenil kot zelo dobro ali odlično. Akcija Ponovno na izpitno vožnjo zato želi voznikom omogočiti, da pod budnim očesom učitelja vožnje popravijo vozniške napake, ki so se nabrale skozi leta.

Avtor:
0 2
Hitrejša pot do zdravnika specialista
Novice

Hitrejša pot do zdravnika specialista

"1:0 za bolečino v kolenu, si mislim. Tudi v redu, v življenju sem se že znašla v 'zaostanku', bodisi na poslovni ali zasebni ravni. Na srečo se je v nadaljevanju 'tekma' obrnila meni v prid. Točka za točko in niz za nizom, postopoma. Dobljen niz za hitro obravnavo, niz za diagnozo in niz za končno zmago z rešitvijo. Preprosto, nisem želela, da se tekma odloči v končnici. Sem pač bolj 'ziheraška' (smeh, op. p.)," svojo izkušnjo z dodatnim zdravstvenim zavarovanjem Specialisti+ slikovito opiše 41-letna Mojca iz Kranja.

Avtor:
0 69
Rene Krhin: Sekunda, ki lahko spremeni vse
Novice

Rene Krhin: Sekunda, ki lahko spremeni vse

Zgodi se hipoma, v stotinki sekunde. Poškodba namreč. "Ne bom rekel, da se ti takrat podre svet, toliko psihološke trdnosti navsezadnje, v zdaj že kar dolgoletni nogometni karieri, premorem. Pa vseeno, po glavi se začnejo odvijati razni scenariji. In vprašanja, zakaj ravno meni? Kot vsak športnik se poskušaš z dejstvi čim prej soočiti in sprijazniti, ter se poskušati ekspresno, čil in zdrav, vrniti na nogometne zelenice," pove slovenski nogometni reprezentant Rene Krhin. Da je vrnitev v najbolj zdravi različici samega sebe res mogoča, pa je v prvi vrsti odvisno od kakovostne zdravniške oskrbe, ki jo narekujejo hitra specialistična in kakovostna obravnava, hitra diagnoza, poseg ter rehabilitacija.

Avtor:
0 62
Vzgoja otrok: kje je meja med svobodo in omejitvami?
Trendi

Vzgoja otrok: kje je meja med svobodo in omejitvami?

Naši najmlajši so danes spet sedli v šolske klopi. Ah, kako hitro odraščajo pred našimi očmi. Je to sploh mogoče? Zdi se, kot da smo ga še včeraj pestovali v naših rokah, danes pa že ponosno in samostojno koraka proti šoli. Kdaj se je ta razvojni "film" sploh odvrtel pred našimi očmi, si mislimo. Vsako leto je drugače, a september je vsekakor pomemben mejnik v vsakdanu naših najmlajših. Obdobje, ki zabriše sledove lanskega leta, trenutek, ki včasih na glavo postavi vzgojne prijeme iz leta prej.

Avtor:
0 7
Vabljeni na Triglav tek, kjer je vsak kilometer še lepši
Sportal

Vabljeni na Triglav tek, kjer je vsak kilometer še lepši

Pridružite se vrhunskim športnikom, ki podpirajo tekaški dogodek za boljšo oskrbo novorojenčkov. Triglav tek, ki spodbuja zdrav in aktiven življenjski slog vseh ljubiteljev rekreacije, bo prvo soboto v septembru že osmič odprl vrata v protokolarni park Brdo pri Kranju. Dogodek, na katerem bodo organizatorji predali donacijo za nakup aparatov za pomoč novorojenčkom s težavami pri prvem vdihu, bodo podprli tudi vrhunski slovenski športniki. Prijave so možne le še do petka, 30. avgusta in na dan dogodka.

Avtor:
0 0
Ukinitev dopolnilnega zavarovanja: kako bi Levica polnila zdravstveno blagajno? #video
Novice

Ukinitev dopolnilnega zavarovanja: kako bi Levica polnila zdravstveno blagajno? #video

V stranki Levica so predstavili predlog ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki ga želijo do konca septembra uskladiti s koalicijo in poslati v Državni zbor (DZ). Polmilijardni izpad sredstev v zdravstveni blagajni bi nadomestili s povečanjem prispevnih stopenj, ki jih krije delodajalec, in novim prispevkom na kapitalske dohodke. Medtem naj bi se 95 odstotkom zaposlenih povečal razpoložljiv dohodek. Kako predlog komentira strokovnjakinja s področja upravljanja zdravstvenega sistema?

Avtor: David Kos, VIDEO: Planet TV
45 16