Rezultati iskanja

  • Iskanje je končano. Našli smo več kot 1000 rezultatov iskanja
Peticija za odstop Tajanija: podpisala sta se tudi Kučan in Mesić
Novice

Peticija za odstop Tajanija: podpisala sta se tudi Kučan in Mesić

Socialni demokrati (SD) so zagnali mednarodno peticijo, s katero po spornih izjavah v Bazovici pozivajo predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija k odstopu. Podpisniki peticije med drugim zahtevajo, da se do nedeljskih izjav Tajanija opredelita tudi Evropski svet in Evropska komisija, so sporočili iz stranke. Peticijo sta med drugim podpisala tudi bivša predsednika Slovenije in Hrvaške Milan Kučan in Stipe Mesić.

Avtor: STA, Metka Prezelj
45 27
Ženske v znanosti: ne dovolijo, da bi jih predsodki ustavili #video
Novice

Ženske v znanosti: ne dovolijo, da bi jih predsodki ustavili #video

Četrtič v zgodovini 11. februarja praznujemo svetovni dan žensk v znanosti in tehnologiji. Kar potrjuje, da tudi na tem področju enakopravnost med spoloma še zdaleč ni samoumevna. Toda tudi znanstvenice slovenskih korenin še kako vplivajo na ključne spremembe v znanosti, in to na mednarodni ravni. Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport pravijo, da si v Sloveniji prizadevamo za takšno raziskovalno okolje, ki bo dosledno upoštevalo enakost spolov v znanosti. Medtem ko znanost napreduje, pa je tu napredek prepočasen.

Avtor: VIDEO: Planet TV, Valentina Plaskan
0 39
Po novem uspehu svetoval Pahorju: Pali štrajfiks!*
Sportal

Po novem uspehu svetoval Pahorju: Pali štrajfiks!*

Nekaj več kot 24 ur po tem, ko je Ilka Štuhec ugnala vso konkurenco na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v smuku, je Slovence na noge dvignil še Štefan Hadalin. 23-letni Vrhničan je srebro osvojil v alpski kombinaciji. Po smuku je zasedal šele 30. mesto, nato pa z najhitrejšo vožnjo v slalomu poskočil kar na drugo stopničko. Ugnal ga je le Francoz Alexis Pinturault. Tako kot včeraj so čestitke deževale z vseh strani, oglasil se je seveda tudi predsednik Slovenije Borut Pahor, ki je bil tokrat bolj zadržan. Taksist Ibro, ki ima med Slovenci priljubljen račun na Twitterju, ga je spomnil, da vse skupaj diši po zunanjem in notranjem čiščenju avta, ter pod Pahorjev tvit zapisal: "Pali štrajfiks!" (*Prevod: Prižgi visokotlačni čistilnik!)

Avtor: Sportal, Uroš Iskra
5 1834
Möderndorfer: Šarec je še vedno spreten satirik
Novice

Möderndorfer: Šarec je še vedno spreten satirik

Predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada Vinko Möderndorfer se je odzval na izjavo premierja Marjana Šarca, ki je v pogovoru z novinarji dejal, da si za novega kulturnega ministra želi Möderndorferja. "Gospod Šarec je brez dvoma dober politik in še vedno spreten satirik," je Šarčeve besede komentiral predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada, ki je v govoru na četrtkovi državni proslavi ob kulturnem prazniku Slovenijo primerjal z Butalami.

Avtor: Luka Mlakar
8 66