Rezultati iskanja

  • Iskanje je končano. Našli smo 45 rezultatov iskanja
Konflikt interesov novinarja Primoža Cirmana
Novice

Konflikt interesov novinarja Primoža Cirmana

"Minister Vizjak je na vladi uspel spraviti čez predlog zakona o varstvu okolja, ki gre nekaterim, ker jim bo odvzel določen posel, predvsem pa jim bo odvzel možnost za škodljive mahinacije, v nos. Minister jih imenuje smetarska mafija oziroma smetarski lobiji, ki pa ne obvladujejo zgolj smeti, ampak tudi medije. Med njimi je po mojih informacijah tudi medij gospoda Primoža Cirmana," so besede političnega komentatorja Petra Gregorčiča, s katerimi je v oddaji Odmevi, v kateri sta z novinarjem in odgovornim urednikom spletnega portala necenzurirano.si Primožem Cirmanom komentirala posnetke pogovora med Andrejem Vizjakom in tajkunom Bojanom Petanom, odgovoril na vprašanje voditelja Igorja E. Berganta.

Avtor: Ksenija Mlinar
47 0
Tajkunska lepljenka 571 šarcev
Siol Plus

Tajkunska lepljenka 571 šarcev

Smo sredi inflacije poskusov sestreljevanj ministrov. Ministra za zdravje Janeza Poklukarja iz leve obtožujejo za smrt Katje, ker je spodbujal cepljenje. Minister mora spodbujati cepljenje. Notranjega ministra Aleša Hojsa bi nadzornik vohunov Matjaž Nemec (SD) odstavil, ker so policisti razgnali protestnike proti omejevanju epidemije Covid. In to po tem, ko je ustavno sodišče, kjer si je levica, ko je vladala, zagotovila ustavno večino, poleti presenetilo s stališčem, da ima pravica do množičnih neprijavljenih protestov opozicijskih strank prednost pred varovanjem zdravja in življenj ljudi, pozneje pa so še zadržali pogoj PC. Število okuženih gre zdaj v nebo. Opozicija pa interpelira tudi Marjana Dikaučiča, ker je že štiri mesece minister za pravosodje, in že drugič v letu dni ministrico za izobraževanje Simono Kustec. Udaril pa je še POPTV, in to čez ministra za okolje Andreja Vizjaka, ker naj bi medijskega tajkuna Bojana Petana pred 14 leti, tako se zdi, prepričeval proti prevzemu in s tem davčnim prihodkom države. Za 34 milijonov evrov.

Avtor: Peter Jančič
121 0
"Vlada ima veliko vzvodov, da prepreči sovražni prevzem Petrola" #video
Posel danes

"Vlada ima veliko vzvodov, da prepreči sovražni prevzem Petrola" #video

Okrog našega največjega trgovca z naftnimi derivati so se v zadnjih tednih spletli menjava uprave, zakulisni boji, vpliv politike, tajni sporazumi, razhajanje v strategijah in megalomanski načrti. Kaj je bil razlog, da je pred dvema tednoma odstopila celotna uprava Petrola s predsednikom Tomažem Berločnikom, še ni povsem jasno. Medtem ko ekonomist Bogomir Kovač s prstom kaže na politiko, preiskovalni novinar Siol.net Primož Cirman poudarja, da ima vlada veliko vzvodov, da prepreči potencialen sovražni prevzem našega naftnega trgovca.

Avtor: Planet TV, VIDEO: Planet TV
1 5
Tožilstvo nad novinarje, ker so objavili prisluhe Lovšetu
Novice

Tožilstvo nad novinarje, ker so objavili prisluhe Lovšetu

Z objavo prisluhov Tomažu Lovšetu, svetovalcu Agrokorja ob prevzemu največjega slovenskega trgovca Mercatorja, je četverica nekdanjih novinarjev Dnevnika po mnenju tožilstva zlorabila osebne podatke. Obsodilna sodba bi pomenila precedens in ohromitev preiskovalnega novinarstva, menijo obtoženi, ki jim pritrjujeta tudi odvetnik specialist za področje varovanja zasebnosti podatkov ter Društvo novinarjev Slovenije. Zadnje tožilstvo poziva k umiku obtožnice.

Avtor: Andreja Lončar
16 0