SiolNET.
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hotel Grad Podvin bo svoje nepremičnine prodajal prek dražbe

1

termometer

Družba Hotel Grad Podvin je objavila javno vabilo k dražbi za prodajo nepremičnin v njeni lasti.

Dražba bo potekala 7. januarja 2009 ob 12. uri v poslovni stavbi Zavarovalnice Triglav na Miklošičevi v Ljubljani, izklicna cena pa je 3,8 milijona evrov.

Varščina v višini 190.000 evrov Kot je uprava Hotela Grad Podvin še zapisala v vabilu, objavljenem v časniku Delo, bo osnova konkuriranja ponudnikov na dražbi samo cena. Na dražbi bodo sicer lahko sodelovale le osebe, ki izpolnjujejo pogoje za pridobitev lastninske pravice na nepremičninah v Sloveniji in ki do 6. januarja do 12. ure vplačajo varščino v višini 190.000 evrov.

Povrnitev stroškov adaptacije Kupec bo dolžan družbi Maxicom iz Ljubljane, ki ji Hotel Grad Podvin oddaja v najem svoje nepremičnine, v osmih dneh po sklenitvi pogodbe povrniti vlaganja v nepremičnine, ki jih je ta družba izvedla z naslova adaptacije hotela in ureditve okolice hotela v obdobju od 30. aprila 2007 do 5. decembra letos. Kot je pojasnil direktor Hotela Grad Podvin Tomaž Juvan, se za nakup hotela zanima tudi sam Maxicom.

Kot je znano, je družba Hotel Grad Podvin v 99-odstotni lasti Zavarovalnice Triglav. Ta je že večkrat neuspešno poskušala prodati omenjeni delež, aprila letos pa se je iskanja kupca za gostinsko-turistični kompleks prek javnega oglasa lotila tudi sama družba. Na oglas se je odzvalo nekaj zainteresiranih, a se nato družba ni odločila za nobenega, je povedal Juvan.

Dražba ne zajema vseh nepremičnin Takrat je družba sicer želela z nepremičninami iztržiti skupno 4,5 milijona evrov, medtem ko je na januarski dražbi izklicna cena 3,8 milijona evrov. Juvan ob tem pojasnjuje, da dražba ne zajema vseh nepremičnin v njihovi lasti, izvzeto je večje zemljišče, ki ga bodo najverjetneje prav tako prodali. S to prodajo pa bi dosegli načrtovanih 4,5 milijona evrov iztržka.

Juvan je že aprila izrazil prepričanje, da mora kompleks dobiti lastnika, ki bo našel nov turistični produkt za privabljanje gostov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin