TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 5. 2008,
13.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 2. 5. 2008, 13.39

8 let

Hologram Evrope v križišču Dunajske in Tivolske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
MOL bo v okviru predsedovanja Slovenije EU na pobudo Društva za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA, postavila umetniško delo Hologram Evrope.

Hologram Evrope bo predstavljal članice EU in tudi druge dežele izven EU

HOLOGRAM EVROPE je kompozicija 27 kamnitih stebrov, ki predstavljajo 27 članic Evropske unije, in 7 dodatnih stebrov posvečenih deželam in pokrajinam zunaj Unije, ki pa so pomembne za evropsko celoto: Norveška, Islandija, Švica, Turčija, Severna Afrika, Balkan, Ruska planota. Naš namen je ustvariti arhetipski vzorec Evrope in odkriti vlogo, ki jo posamezne dežele Evrope igrajo v njeni celoti, so zapisali v društvu VITAAA.

Hologram bo ostal v Ljubljani tudi po koncu slovenskega predsedovanja EU Štiriplastni krog bo ostal na svojem mestu v Ljubljani tudi po tem, ko bo slovensko predsedovanje Uniji zaključeno. Nas Evropejce bo spominjal na naše globlje korenine in na namen našega skupnega doma. Verjamemo, da je proces stvarjenja združene in med seboj povezane Evrope potrebno voditi na različnih ravneh bivanja.

Umetniško delo lahko pomaga pri ozemljitvi in uspešnosti integracijskih procesov v Evropi Umetniško delo kot je HOLOGRAM EVROPE je sposobno delovanja na globljih plasteh bivanja in zavesti. S tem lahko politiki pomaga pri naporih povezanih s stvarjenjem celovite skupnosti evropskih dežel in narodov. Ekološko in geomantično naravnano umetniško delo, kakršnega razvija Skupina VITAAA, ve, kako se dotakniti nevidnih procesov integracije, delujočih na vitalno-energijskih, čustvenih in duhovnih ravneh, kar lahko bistveno pomaga pri ozemljitvi in uspešnosti integracijskih procesov v Evropi.

Lega Slovenije predstavlja popek Evrope Pri tem je potrebno poudariti, da njena lega v celoti evropske celine Sloveniji omogoča, da razvije povezovalno vlogo v evropski celoti. Prvič, Slovenija je edina dežela v Evropi, kjer se stikajo tri velike evropske jezikovne skupine, germanska, romanska in slovanska. Drugič, Slovenija leži na vitalno-energijski hrbtenici Evrope, ki poteka med Kreto in Islandijo. Njena lega znotraj energijskega tkiva Evrope - predstavlja popek Evrope - Sloveniji omogoča, da lahko deluje kot navzkrižni povezovalni člen tudi še potem, ko je svojo nalogo predsedovanja Uniji že zaključila.

"Litopunktura" je metoda akupunkture Zemlje Orodje, ki ga uporabljamo pri našem ekološkem in umetniškem delovanju imenujemo «litopunktura«. Gre za metodo akupunkture Zemlje, ki jo je v zadnjih 25 letih razvil Marko Pogačnik, ustvarjalec koncepta za HOLOGRAM EVROPE. Na osnovi sodelovanja z vitalnimi silami in inteligenco danega kraja (v tem primeru organizma Evrope) se da sprostiti pozitivne in ustvarjalne impulze, v svojem delovanju natanko usmerjene s pomočjo tako imenovanih »kozmogramov«, neke vrste znamenj vklesanih na kamnitih stebrih.

Pri projektu sodelujejo tudi gosti iz različnih evropskih držav Delovno skupino HOLOGRAMA EVROPE sestavlja 26 članic in članov Skupine VITAAA, ki so zaključili dve letno šolanje iz geomantije in litopunkture in 8 gostov iz različnih evropskih dežel, delujočih na istem področju iz Italije, Hrvaške, Avstrije, Češke in Nemčije. Vsak od udeležencev bo oblikoval in izklesal kozmogram za določeno deželo in še dodatne kozmograme posvečene geološkim in geomantičnim kvalitetam Evrope kot celote.

Kamni iz naravnega kraškega, lipiškega kamna bodo visoki med 180 in 250 cm Kamniti stebri bodo iz naravnega kraškega, lipiškega kamna, visoki med 180 in 250 cm. Člani skupine VITAAA bodo stebre klesali v dveh skupinah (med 1. in 5. majem, ter med 15. in 18. majem). V vmesnem času bomo uredili površino, ki bo delno tlakovana, delno pa bo v travi, ter namestili že izklesane kamne.

Ne spreglejte