SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

Zakaj slovenski šolarji nosijo pretežke torbe #video

3,31

termometer

Da imajo slovenski otroci pretežke torbe, je dejstvo, ki ga dobro poznajo vsi starši. Tako težke, da so nevarne za njihov zdravi razvoj. Povprečna teža torbe znaša neverjetnih deset kilogramov, zdrava teža za osemletnika pa je tri kilograme.

Komentarji

10

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Biba / 19.01.2019. ob 13:44

  Šolske torbe so težke tudi zato, ker v šolo prinašajo stvari, ki jih ne potrebujejo (več peresnic ipd.) Iz lastnih izkušenj vem, da marsikdaj v torbi ostane tudi zvezek prejšnjega dne, da športno opremo prinese domov namesto da bi ostala v šolski omarici (vsaj superge)... velikokrat imajo v razredu na voljo prostor, kjer lahko pustijo stvari, ki jih ne potrebujejo ...

 • MarkJurko / 19.01.2019. ob 21:17

  Če nosijo v torbah le učbenike in zvezke za dotični učni dan, torba ne more biti tako težka. Vsak ve kateri so na določen dan predmeti in se vzame le učbenike, ki naj bi bili pravi le za določen dan. Če se predmet spremeni, se vzame en zvezek v katerega se piše, nato pa se doma prepiše v pravi zvezek glede na predmet. Tako se tudi ponavlja snov, katere s prepisom se tudi bolj temeljito naučiš. Tako smo delali včasih in nismo hodili z nepotrebnimi utežmi v šolo.

 • mismas101 / 19.01.2019. ob 12:13

  Ste vedeli, da vse tovrstno je zanemarljivo, ko starši lahko vložijo ugovor in zahtevo za obrazložitev učitelja, če njihov "miljenček" namesto ocene 5 slučajno dobi oceno 4 !

 • dejanjerele / 19.01.2019. ob 11:27

  Ajja, al treba prodat vso to tiskovino znanja, kaj bodo pa sicer založniki počeli. Tudi nekateri učitelji v penziji radi knjige pišejo in seveda čim več vsega čim bolj pestro to je biznis. Bognedaj, da se danes kdo upre kaki knjigi kot sem se jaz, dobiš na vrata Furs pa še tožbo užaljenega tiskarja.....

  • MarkJurko / 19.01.2019. ob 11:27

   Otroke je treba učiti za življenje ne traparij, katere si posamezniki izmišljajo. Tako dolgo smo v svoji državi, da bi to lahko že zdavnaj počeli. S tem bi skrajšali muke otrokom, staršem, pa tudi učiteljem. Vendar najti pametnega ministra, ki ve kaj je učenje za življenje ne pa nakupovanje nekoristnih učbenikov ni lahko najti, še manj ustoličiti. Pač administracija zahteva svoj davek, ki ni lahek ne za otroke ne za starše, niti za učitelje.

 • Adela / 19.01.2019. ob 15:53

  Pozdrav. Resnično je treba nekaj spremeniti! Pri nas športne opreme ne smejo puščati v šoli. Vsak dan imajo vsaj tri domače naloge in še kaj za naučiti. En zvezek je težak za tri, saj vanj lepijo delovne liste. Vsega je preveč. Popoldan bi radi starši s svojimi otroki počeli kaj drugega kot sedeli za knjigami. Vem, da za to niso krivi učitelji, ampak sistem.

  • MarkJurko / 19.01.2019. ob 15:53

   Sam bi rad ves dan španciral naokoli in posedal v bifeju. Ampak mi je bolj pomembno, da se otrok kaj nauči in naredi nalogo in se s tem navadi nekega reda ne pa odlaganja svojih obveznosti in novačenja raznih izgovorov v šoli. Pač za svojega otroka si bom vzel čas pa naj ta traja makar celo popoldne. Svoje potrebe in ostalo bom pa koristil ko bom utegnil s tem, da ne bom škodil in razvajal otroka.

 • niagara1 / 19.01.2019. ob 15:47

  verjetno otroci mislijo ,da v torbi nosijo pamet,je pa tudi moda pa morda ,da se vidi kdo ,je kdo,ki je v sloveniji zelo razsirjena navada.

 • predsednik5 / 19.01.2019. ob 16:17

  KER ŠOLE V SLOVENIJI LJUDI PONEUMLJAJO.

  • Astrolog / 19.01.2019. ob 16:17

   Od nekdaj je bilo tako, tudi generacije, ki so šole obiskovale desetletja nazaj, so po razmišljanju na nivoju otroškega vrtca. Komentarji na tem portalu so očiten dokaz.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.