SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

Vozniki, pozor, na vas preži nova prevara iz tujine

10

termometer

Spletni goljufi so se očitno domislili nove prevare. Pod pretvezo storjenega prekrška na italijanskih cestah prevaranti od lastnikov vozil zahtevajo plačilo kazni, ki jo morajo ti poravnati na njihov račun. Policija svetuje previdnost.

Komentarji

12

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • pavel / 29.03.2018. ob 08:21

  plačujem pošto ki je v slovenskem jeziku--ostale pa lepo pozdravljam in naj si položnice nekam zataknejo

 • Tone42 / 30.03.2018. ob 09:16

  Človek se vpraša: kje je tukaj Evropa, njen pravni red za korist ljudi, kje je tukaj moja država, ali me res ščiti in preverja, komu daje moje podatke in zakaj? Brez sodelovanja moje države tu ne gre! Po drugi strani pa poslušamo zgodbe o tem, kako se naši organi izogibajo pregonu tujcev, ki se vsak dan valijo po naših avtocestah in ogrožajo vse živo okrog sebe...

 • Tone42 / 30.03.2018. ob 09:07

  Sem žrtev identičnega kaznovanja. Po 13 mesecih po storjenem prekršku - vožnji po isti ulici, kot v navedenemu primeru. Ne glede na to, ali je pošiljatelj oblast ali kriminal - razlike v metodi kaznovanja ni! Gre za past, namenjeno zbiranju denarja, v katero se gotovo ujame vsak, ki se je znašel z avtom tam in ki ni v naprej obveščen o tej pasti.

 • Tone42 / 30.03.2018. ob 09:14

  Konkretno, Bologna: 1. Cona z omejitvijo prometa je označena tako, da so oznake nepoazne, težko berljive in nejasne, 2. naključni obiskovalec ne more opaziti, da je na območju "omejenega" prometa. To ni nikakršna "peš cona"! 3. V pravnem postopeku izterjave se vsak poskus pritožbe se šteje kot neupravičeno izmikanje plačilu in kazen groteskno multilplicira. 4. Outsourcing stortitev je idealna naveza za pridobivanje denarja, tako mestnega proračuna kot privatne žepe.

 • Anaa / 11.04.2018. ob 02:26

  V kolikor lani niste bili v Bologni. Odvetniška pisarna sestavi uraden ugovor in ga s povratnico pošlje na navedeni naslov.

 • puščica2 / 29.03.2018. ob 10:32

  V Italiji je v zadnjem času precej pogost outsorcing pri opravljanju določenih administrativnih operacij. Pogosto gre prav za položnice. Lahko gre za mestne redarje in ne za policijo in je moja domneva verjetna - poklicati na občino v Bologno.

 • Tone42 / 30.03.2018. ob 09:15

  Nasvet lokalnih pravnikov je bil: ne razmišljaj in plačaj, čimprej, in upaj, da bodo s tem zadovoljni. To je najceneje zate. Si predstavljaš, kaj se ti sicer lahko zgodi n.pr.čez nekaj let, ob morebitni kontroli prometa na cesti v Italiji, kjer bo karabinjer ugotovil zaznamek o odprti zadevi na tvojem "dosjeju"?

 • JeneJune / 28.03.2018. ob 16:48

  A ste lahko prosim malo bolj natančni, enkrat trdite, da so prevaranti, drugič, da je dejansko policija. To pišem, ker smo mi tudi dobili tako pošto in ja smo plačali, ker je dejansko bil prekršek in prva kazen (tako kot v bralkinem primeru) se plača zaradi parkiranja v nedovoljeni zoni, kljub plačani parkirnini, druga kazen se pa plača ker se vozi v nedovoljeni zoni. Iz zgornjega zapisa ne znam razbrati ali dejansko gre za goljufijo ali ne - piše nekaj napol!

 • valter.jerebica / 30.03.2018. ob 09:56

  Ne samo v tem primeru, italijanska globna "politike" je v glavnem usmerjena na polnjenje osiromašenih komunalnih proračunov! Na splošno pa velja pravilo, da se takim in podobnim globam katerekoli kategorije, uradno poslane slovenskim voznikom, napisanimi v italijanščini ali celo v angleščini, odgovarja v lepem slovenskem jeziku z enostavnim vprašanjem: "kdo ste vi in kaj od mene terjate?" Pismo naj bo priporočeno! Za morebitna pojasnila se lahko obnete na moj FB: "Walt pernix".

 • JeneJune / 03.04.2018. ob 08:52

  Malo se pobrska po netu in ja ljudje se pritožujejo (konkretno nad Bologno) iz vseh koncev sveta, samo da oni morajo plačati še prepošiljanje pošte od rentacar-ja 50€, poleg kazni in tudi na forumih svetujejo naj se jo plača, ker začnejo zneski rasti! In ja, če je zadeva sporna, zakaj naši organi posredujejo naše podatke tretjim osebam?

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.