SiolNET. Avtomoto Prva vožnja
 • Messenger
 • Messenger
Prva vožnja: mercedes-benz GLC F-Cell

To je mercedes, ki vidi trideset let v prihodnost #video

4,20

termometer

Mercedesovo tehnološko igrišče ni omejeno le na razvoj električnega pogona ali motorjev na notranje izgorevanje. Ker je mobilnost prihodnosti odvisna od številnih dejavnikov, vlagajo sredstva za razvoj v pet različnih pogonskih področij – bencin, dizel, elektriko, hibride in gorivne celice. V Stuttgartu smo sedli za volan enega tehnološko najbolj izpopolnjenih Mercedesovih avtomobilov GLC F-cell, ki ga poganjajo gorivne celice.

Komentarji

5

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Iztok / 12.10.2018. ob 15:58

  Ko vidim koliko elektronike je v tem avtomobilu imam občutek, da se bomo kmalu vozili v računalnikih na kolesih! To za mene ni več avtomobil pač pa računalniška spaka z veliko elektronike. Cena da te kap za kup plastike in elektronike. NE HVALA!

 • modrooki / 13.10.2018. ob 10:42

  Pri produkciji vodika iz elektrike imaš približno 50% izgub. Nato vodik spreminjaš nazaj v elektriko (ali mehansko energijo) in imaš spet 50% izgub. Posledično si na cesto spravil 25% vnešene energije. Električni avto na cesto spravi 75% vnešene energije (merjeno od vtičnice do ceste). Se pravi, če slovenci hočemo elektromobilnost, bomo za električne avte na omrežje morali dodati še za en Krško dodatne moči, če hočemo avte na vodik, bomo pa rabili še 3 Krške.

 • Gonzopope / 12.10.2018. ob 20:42

  Hahaha..ta je pa dobra da vidi v prihodnost...Japonci so naredl avto na gorivne celice ze 25 let nazaj,sploh honda, ze 15 let nazaj so ljudje lahko avte vozili v najemu na joponskem in v ameriki zdej pa mercedez misl da je razvil ne vem kakšno joh in sploh tehnologijo...sam prekopiral so jo od japoncev k so še vedno 30 let pred nami evropejci..

 • icsn / 20.10.2018. ob 17:58

  @IZTOK, ti imas prav. Sprejeti pa moras da je to prihodost. Elektronike in racunalnikov bo povsod celo tvoj elektricni stevec bo nekaj od te tehnike imel. To bo pa ucinkovito bojevanje z EMPejem

 • sona010995 / 22.08.2019. ob 11:30

  V Sloveniji tega naprednega Mercedesa ne bo, ker so slovenski blazneži, opustili misel pogona na vodik, tako so jim namreč svetovali ,,green,, avtomobilnostni butalski svet, ki vidi samo elektriko. Še ena izmed odličnih ekoloških priložnosti v SLO ne bo ugledala luč, Butale so Butale.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.