SiolNET. Digisvet Novice
 • Messenger
 • Messenger

Svet se smeji nenavadni vojski najbogatejšega Zemljana

10

termometer

Pri spletnem veletrgovcu Amazon, ki ga je ustanovil najbogatejši človek na svetu Jeff Bezos, si močno želijo, da bi svet čim prej pozabil na pritožbe o nehumanih delovnih pogojih, o katerih že nekaj časa tarnajo njihovi skladiščniki. Amazon je zato na družbeno omrežje Twitter lani poslal vojsko tako imenovanih ambasadorjev, ki javnost mirijo, da je pri Amazonu vse v najlepšem redu. Ker pa so pogosto neprepričljivi in se občasno tudi vedejo nenavadno, so postali tarče kritik in parodij. 

Komentarji

5

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • bor955 / 17.08.2019. ob 22:55

  Takšen način dela poznajo tudi v luki koper ko maltretirajo voznike avtomobilov ko jim ne privoščijo niti pitja vode in počitka pri delu na 37 stopinj celzija in potem jih se ips goljufajo pri plačilu in vse to se dogaja ko vsi inšpektorji v državi vedo da za to in samo nemo opazujejo to ropanje !

 • slomevzha1 / 17.08.2019. ob 21:59

  Vtis je, da so Amazonovi FC Ambasadorji v bistvu prostovoljci, ki jih izbere gazda Jefa.

 • avtobusar / 18.08.2019. ob 08:23

  Dejstvo je, da samo s svojimi pridnimi desetimi prsti človek ne more obogateti. Krasti in ropati mora torej od drugih. Bolj kot je bogat, več je naropal na račun drugih, to je za delovnega človeka edino merilo. Če bi svoje zaposlene pravično plačeval, nebi mogel obogateti. "Prosto ko pasulj" so včasih rekli naši južni bratje.

  • sanfrancisco / 18.08.2019. ob 08:23

   To ni res. Če bi svojim zaposlenim omogočil človeka vredne delovne pogoje, bi bilo njegovo premoženje manjše za kakšen odstotek. Podoben izračun je bil tudi pri izdelavi iphona, v tisti kitajski tovarni, kjer so zaposleni delali samomore. Ko vidiš kako malo, je dejansko potrebno, da bi se stvari uredile, ti postane slabo. Pohlep, pohlep...

 • Desiderius / 18.08.2019. ob 02:25

  Punca tradicionalnih vrednosti

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.