SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

Slovenski ortodont, ki se je vrnil iz Londona: Brez koncesij bi imeli več konkurence in boljše storitve

4,78

termometer

Gregor Može se je po specializaciji iz čeljustne in zobne ortopedije v Londonu želel vrniti v Slovenijo, ker se z londonskim kaosom ni mogel sprijazniti. Želel pa je boljšo kakovost življenja za svojo družino.

Komentarji

7

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • dejann / 05.07.2017. ob 13:25

  Bravo, Gregor, dr. dent. med. spec. ort. Članek pa diši (smrdi) po ministrici Kolarjevi. Če nekdo ne želi koncesije, ni nobenega problema - odpri ordinacijo in če si dober, računaj, kolikor hočeš. Sam poznam razmere in še zdaleč ni res, da se koncesionarji pacientom ne morejo posvetiti. Gre za nabiranje političnih glasov, ki naj bi jih SMC dobila z odvzemom koncesij in se tako prikupila foušljivi raji. Ne bo šlo, dragi SMC-ci, volitve so blizu. Prvič bom glasoval za Janšo in ne bom osamljen.

 • stanly / 05.07.2017. ob 13:46

  drži, v SLO bi morali ukiniti vse koncesije in vse izvajalce zdravstvenih storitev postaviti v enakovreden položaj do pacientov in zavarovalnic, te pa bi plačevali le opravljene storitve ali del le teh in ne več omejeno število programov in v trenutku ne bi bilo več čakalnih vrst

 • nevem / 05.07.2017. ob 18:36

  HKoncesije so potuha za lenuhe. Denar vsaki mesec prejmejo na svoj račun od zavarovalnice, potem pa delajo kakor se jim zdi. In v koncesijo gredo navadno taki, ki prav veliko ne znajo, ki se hočejo afnati in nategovati paciente v smislu, da so boljši zdravniki kot v javnem zdravstvu.

  • scukaMarija / 05.07.2017. ob 18:36

   Pa nimaš pojma ... koncesionarji so plačani po narejenih storitvah! -če ne naredijo programa -> ne dobijo plačila -ZZZS jim za iste storitve plača manj kot izvajalcem v javnem zdravstvu (bolnice, zdr.domovi) - njihova točka je manj ovrednotena -če ne naredijo programa -> nimajo za plačo!

  • scukaMarija / 05.07.2017. ob 18:36

   -na strani ZZZS lahko pogledaš, da so vsaj 20% bolj učinkoviti - delajo več kot v javnem zdravstvu (družinski zdravniki koncesionarji imajo nekateri tudi po 5000 pacientov !) -v opremo so investirali LASTNI denar -> zato jim je v interesu da naredijo svoje delo -Fakin je enkrat izjavil - da če bi v javnem zdravstvu delali tako UČINKOVITO kot zasebniki koncesionarji - bi bilo slovensko zdravstvo rešeno in ne bi bilo čakalnih vrst

 • dejann / 05.07.2017. ob 14:52

  Spoštovani Stanly in somišljeniki, čakalnih vrst ne bo več tedaj, ko bo za zdravstvo dovolj denarja. Samo tedaj in nikakor drugače. Kocesije gor ali dol, število zdravnikov gor ali dol, denar je tu glavni. Sicer smo pa lahko srečni, da smo v Sloveniji, EU in ZDA jih veliko pustita hladno hitro umreti, če nimajo penezov. Ortodontsko zdravljenje je v SLO brezplačno, redko kje je tako.

 • nevem / 05.07.2017. ob 18:38

  Ukiniti koncesije, zdravstvo naj bo javno kot nekoč in odpreti privatne ambulante, kjer se vse plača. Pa najIn ukiniti dodatno zavarovanje, ki je naša lopovščina na veliki nogi kradejo ljudem in si delijo dobičke. V jug. ni bilo dodatnega zavarovanja in nam ni falilo popolnoma nič.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.