SiolNET. Trendi Odnosi
 • Messenger
 • Messenger

Pet razlogov, da se sodobna razmerja končujejo z ločitvami

7,75

termometer

Partnerski odnos je nekaj, za kar se je treba truditi, na kar pa z leti radi malce pozabimo. V hektični sodobnosti rado zmanjka časa in energije za naše boljše polovice. A ko se par začne oddaljevati, živeti drug mimo drugega, ko ni več spolne intime, se lahko odnos znajde v resnih škripcih. "Seks je lepilo vsakega zdravega in pripadnega partnerskega razmerja," meni Melita Kuhar, ki že več kot desetletje svetuje parom in s katero smo govorili o razlogih za ločitve današnjem času.

Komentarji

27

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • mimi129 / 25.08.2019. ob 15:46

  Danska ima veliko razvez. Da bi to omejili, so pred razvezo uvedli obvezno svetovanje in terapije za zakonca. Edini rezultat je bil, da se je čas razveze podaljšal. Ko je zakon mrtev, ga težko obudijo svetovanja. Ljudje smo unikumi in to velja tudi za zakonske zveze. Ene zakone drži trdno skupaj samo denar, ene samo seks,...

  • JOZEJOZE / 25.08.2019. ob 15:46

   Za ženske je moški,kot spolni objekt na drugem mestu.Ženske se ves čas igrajo neke čustvene igrice,ker so tega prenažrte imajo vedno čas tudi za preračunljivost,kaj se jim splača.Za ženske je na prvem mestu hierarhija,želijo splezati na čim višjo vejo in srati dol na tiste,ki so spodaj.Zaradi varnosti želijo biti del zlate sredine (moda),po možnosti pa štrleti navzgor med tistim,kar je modno(tuljenje v isti rog z zmagovalci).Šimpanzovke pač.To nima dosti zveze z ljubeznijo.

  • robothron / 25.08.2019. ob 15:46

   JOZEJOZE - redko lahko preberemo tako natančen, življenski in poglobljen oris psihološkega ustroja ženske. Očitno si dober opazovalec.

 • cvili / 25.08.2019. ob 17:17

  Življenje je pot in stalna samouresničitev v majhnih ciljih, ne pa samo uživancija, ki prazni človeka. Enako je v zakonu: namesto, da bi se zakonca trudila za stalno osebnostno rast, nezadovoljno primerjata medijske laži z realnim življenjem in v osebni praznini seveda, kaj drugega kot to, da zakon razpade.

 • annyka / 25.08.2019. ob 15:46

  Pozabili ste na glavni razlog: ekonomsko in spolno neodvisnost žensk. Ko ima ženska svoj denar, sitega in zapitega dedca v srednjih letih ne bo več prenašala. Veliko ločitev je tudi zaradi varanja. Varanje je tista zadnja kaplja čez rob, ko se prej nabira mesece in leta.

  • kranjski / 25.08.2019. ob 15:46

   Ekonomska neodvisnost je možna nekje po 30-35 letu (razen če ni hčerka bogatega očeta ali ima v mladih letih "sugar dady"-a, ki ji omogoči neodvisnost). V prvem primeru je primerne partnerje zamudila, raje vzamejo kakšno 25 letnico, ki jim ne soli pameti. V drugem primeru je pa razvajenka oz. "sponzoruša", ki je ekonomsko neodvisni moški ne potrebuje več kot eno noč. Biološka ura ji tiktaka, ostane ji le še tak, da ga vzdržuje - delomrznež, ki imaj vedno čas za pijačo.

  • kranjski / 25.08.2019. ob 15:46

   Tak ji naredi potomca, nato se loči.

  • JOZEJOZE / 25.08.2019. ob 15:46

   Neodvisnost žensk?Kar je nujno pomembnega in koristnega naredijo moški.Tam ,kjer kraljujejo ženske pa stvari razpadajo: sodstvo,šolstvo,zdravstvo,birokracija,finančni sektor....sama gniloba in zdraharija,ker ženska NIMA AVTORITETE,JE TIRANKA,ker ima ZALEDJE in samo izvršuje tisto,kar je NA OBLASTI- skratka,nima hrbtenice,da bi pravi čas popravljala sistem,ker se je potrebno ZARES IZPOSTAVITI proti centrom moči in ne le PARADIRATI na raznih funkcijah,ne,da bi ZARES ogrožale privilegirance.

  • robothron / 25.08.2019. ob 15:46

   JOZEJOZE ,- še enkrat odlično. Naravnost impresioniran sem. Kot bi mi kdo misli bral.

 • Zlatorog / 25.08.2019. ob 15:48

  Točno to akr je napisal Izbrisani (sem bil pri njej). Je mati samohranilka, vaga 120 kil in pametuje drugim o partnerskih odnosih. Seveda smo pa moški vsega krivi.

 • izbrisani / 25.08.2019. ob 14:29

  Oh vse te "svetovalke" bi rade le zaslužile. Po večini so samske, ločene ali pa samohranilke. Skladen zakon pomeni tudi podreditev, biti sposobna podreditve. Tega pa sodobna ženska ne razume, ker hoče biti glavna in voditi igro, ker misli, da bo potem kaj bolj zadovoljna. Potem se pa šele začne krhati njen "odnos." "Odnosi me veselijo," je izjavila ena taka. Vse je jasno. Tole bi moralo vsebovati sporočilo, da gre za marketing.

 • BPGC / 25.08.2019. ob 21:37

  Hja...moski in zenske obstajamo drug zaradi drugega ze kar nekaj casa, tako da ni potrebno izumljati tople vode, a ne?

 • uporabnik51 / 26.08.2019. ob 11:56

  Eh, zakon je zadeva, ki ni za vsakega. Večini bi ga bilo treba prepovedati.

 • ibrohajduk / 25.08.2019. ob 13:27

  Kr neki...dnar je edini razlog

 • JOZEJOZE / 26.08.2019. ob 12:55

  Čez milijon let bo boljše,malce se moremo še znebiti logike šimpanzov.Dvojna merila,pa to...Vedno bo pa tako,da moškega zanima ženska ,kot spolni objekt najprej-in to je za ženske dobro,za moške pa slabo.Ko ženska najde majmuna,ki mu "sede",skratka se prepriča,da "jo ima rad"-vklopi svoje otročje čustveno izsiljevanje.Ženska v zvezi vedno uporablja metode,ki v zunanjem nenakonjenem svetu ne dajejo rezultatov.Podjebavaš lahko tistega,ki mu ni vseeno zate.

  • Vesna / 26.08.2019. ob 12:55

   JOZEJOZE, pogosto je res najbrž tako kot pravite, ne pa vedno. Niso vsi ljudje isti. Pa tudi - nekdo vas lahko čustveno izsiljuje, če mu to dovolite, sicer pa ne. :)

  • robothron / 26.08.2019. ob 12:55

   VESNA: "nekdo vas lahko čustveno izsiljuje, če mu to dovolite, sicer pa ne" - pozabljaš, da je zaljubljen moški lahek plen za preračunljivo žensko, oboroženo z vsemi ženskimi orožji (manipulacijo, pretvarjanje, izsiljevanje...). Poleg tega je ženska v tropu, podprta od najboljše prijateljic(e), moški pa je praviloma sam.

 • Mira / 25.08.2019. ob 13:38

  Ne samo denar. Moja zgodba: moj je imel vse, seks, dobro hrano, hišo, vrt, tri otroke, pa mu je še vedno nekaj manjkalo. Ni mu pomembno, kakšna je okolica hiše, mene pa je motilo večletno nalaganje razne ropotije v in okoli hiše. Vse, kar so drugi vrgli proč in se jim ni ljubilo odpeljati na odpad, je on pobral. Ko sem se začela pritoževati, si je našel ljubico, mene pa hoče še za zraven. Noben psiholog mi ne bo pomagal.

  • kranjski / 25.08.2019. ob 13:38

   Ti misliš, da je imel vse. Nisi ga pa poslušala, niti slišala kaj ti govori. On je tebe poslušal in slišal tvoje pritožbe. Zato je tudi odšel k drugi, ki ga je hotela in želela poslušati. Imaš prav, noben psiholog ti ne more pomagati, ker si tako prepričana v svojo resnico in njegovo krivico.

  • Abelard / 25.08.2019. ob 13:38

   Mira, z vsem spoštovanjem do tvoje zasebnosti, tista ropotija nima nobene zveze z vajino zvezo, lahko jo je le izrabil za povod. Vajin problem je bil globlji, ki se ga pa sploh dotaknila nista. Ti, ker si površna, on pa, ker ni več videl motiva.

  • Astrolog / 25.08.2019. ob 13:38

   01 - MIRA, kot je napisal že ABELARD, spoštujem vašo zasebnost. Vzroki za razhod s partnerjem (kot tudi vse ostalo) tičijo v nas samih, le da si eni to priznajo, drugi ne. Na koncu koncev tudi razhod ni nič slabega, če partnerja ne najdeta več stičnih točk, je celo bolje, če se razideta, vztrajanje je zvezi (ki je lahko mučna za oba), lahko povzroči, da se zapletemo v karmične dolgove, tudi se po navadi srečajo takšni, ki morajo stvari odplačati za nazaj.

  • Astrolog / 25.08.2019. ob 13:38

   02 - MIRA, pomembno je, da znamo tudi ob razhodih ohraniti dostojanstvo, trudili naj bi se tudi opraviti z zamerami, sicer se vedno znova zapletemo z osebami, s katerimi v prejšnjih življenjih stvari nismo zaključili. Ne nameravam vas prepričevati, če boste kdaj potrebovali astrološko svetovanje, me boste našli. Ne trdim, da vam bom ponudil rešitve za vse probleme, če nič drugega vam takšen pogovor lahko razširi obzorja.

  • Astrolog / 25.08.2019. ob 13:38

   03 - Mira, le redkokdaj se vprašamo, s čim v lastnem horoskopu partnerja obvezujemo, da je takšen, kot je, z neko drugo osebo bi bil verjetno drugačen ne glede na to, da ima tudi lasten horoskop. Ne bom več, ponudba za razgovor velja.

  • uporabnik51 / 25.08.2019. ob 13:38

   Mira, saj si za zgovorno označila. On pač zbira vse, od ropotije do žensk.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.