SiolNET. Novice Volitve 2018
 • Messenger
 • Messenger

Novakova: Janša uničuje koalicijske partnerje. Sodelovala bi tudi s Šarcem. #video

10

termometer

"Janez Janša uničuje svoje koalicijske partnerje, zato v vlado z njim ne bi šla," je povedala nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak in dodala, da sama predsednika SDS ne bo podprla na glasovanju v DZ. Če bi koalicija z Marjanom Šarcem prinesla korist za ljudi, pa bi Novakova sodelovala tudi s stranko LMŠ.

Komentarji

131

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Kritik / 06.07.2018. ob 12:07

  Vsa čast Ljudmili, nikoli je nisem volil, vendar mi je vedno bolj všeč njena poštena drža. Ona misli s svojo glavo in se ne pusti slepo voditi. Čudim se ostalemu članstvu, da so podprli Tonina, pogled na njegov nos in usta ne prenesem več :)

  • čriček / 06.07.2018. ob 12:07

   ...pogleda na njegov nos : rodilnik. Sicer se pa popolnoma strinjam. Tonin je nezrel človek, že kako je vzel ladivce v roke, ko je sedel na predsedujoči stol v parlamentu. Otročje.

  • metro / 06.07.2018. ob 12:07

   Ko je poskrbel za pokojnino Kučanu ti je bil všeč.Ko vam zmanjka argumentov začnete žaliti.Vesoljne Slovenije ne zanima ali so ti njegova usta in nos všeč.

  • elnarim / 06.07.2018. ob 12:07

   Se strinjam. Lahko bi se reklo, da ima Ljudmila "jajca". Kar se Tonina tiče, pa je dejansko še nedorasel politik. Čeprav je Erjavec pač Erjavec, pa je Toninivo zaletavanje vanj, mejilo že kar na pobalinstvo. Saj več ali manj vsi poitiki lažejo, toda izkušenim politikom je laž težko dokazati, medtem ko se je pri Toninu že na daleč videlo, ko je odprl usta, da bo izletela nepotrjena trditev.

  • stanly / 06.07.2018. ob 12:07

   tale izjava Novakove je nezrela in neodgovorna za resnega politika, saj z njo povzroča nove delitve v nepravem trenutku in ne spoštuje volje volivcev, ki želijo za mandatarja JJ in drugi politiki bi mu morali z psrejemljivimi kompromisi pri sestavljanju vlade konstruktivno pomagati v dobro države in ne potencirat razlike, saj je bistvo politiki zbliževanje interesov v dobro državljanov

  • metro / 06.07.2018. ob 12:07

   Gospa je več povedala o sebi,kot o Janši.

 • Gr8_1 / 06.07.2018. ob 13:22

  Mater ste naivni....ona je samo jeziček na tehtnici...če je ona javno proti ima Janša samo 45 glasov 25+10(od SMC ali SD)+6+4...sedaj levica kao ve,da se bo sesavljala leva vlada in bodo Šerčevi pogovori še toliko težji na področju izsiljevanja. In tudi, če Šarec zbere večino kdo je rekel, da bodo vsi glasovali za podporo? Glasovi so tajni, in denar je sveta vladar.

  • stanly / 06.07.2018. ob 13:22

   Novakova je zamudila priložnost, da bi bila tiho in s temi izjavami samo dela veselje in uslugo levim medijem in levim zarotnikom, ki bi radi s prehitevanjem izigrali zmagovalca volitev in ga onemogočili pri normalnem poteku sestavljanja nove vlade v dobro SLO in mu nagajali kot prvemu mandatarju

 • Grega / 06.07.2018. ob 13:11

  Političarko Novakova, je čisti dokaz, kako politiku ni uspela nič doseči ....... ne pozna osnove krščanstva ......... da je odpuščanje ena od božjih zapovedi .......... v kolikor NSI gre v koalicijo z levimi in tudi drugače levimi, ga nikdar več ne volim ........... in upam da tudi drugi tega ne storijo .............

  • čriček / 06.07.2018. ob 13:11

   Kaj pa je zate krščanstvo? Sovraštvo do levičarjev? Ne jih enačiti s povojnimi komunisti. Po pravilu levičarji zagovarjajo delavske pravice, desničarji pa kapitaliste in kapital. Samo pri nas pomeni biti desen tudi krščanski. Zakaj levičar ne bi mogel biti kristjan? Novakova je to prva spoznala. Težava naše RKC in njenih jastrebov je, da so se v preteklosti postavili na stran kapitala, čeprav bi v bistvu po krščanski etiki morali biti na strani delavstva, torej levičarjev.

  • čriček / 06.07.2018. ob 13:11

   ..ne pozna osnov krščanstva: rodilnik!

  • fizik10 / 06.07.2018. ob 13:11

   Čriček, omenil si sovraštvo do levičarjev. Levičarji ste se sami distancirali od desničarjev! Že davna Demosova vlada je vključila tudi levičarje v dobri veri neizključevanja, pa so prav omenjeni levičarji izkoristili zaupanje desničarjev. Barabinsko!! Zato te prosim, da ne nakladaš o sovraštvu!!

  • fizik10 / 06.07.2018. ob 13:11

   Čriček, imava še eno zelo aktualno temo: Gre za delavske pravice. Levičarji zagovarjate delavske pravice vse dokler niste na oblasti, ko zavzamete stolček, na te pravice pozabite. Ti lahko naštejem desetine firm, kjer so lastniki levičarji, pa lahko sam presodiš, kako se preživljajo njihovi delavci. Človeku daj oblast, pa ga boš spoznal. Lastne izkušnje..v 90% z gorečimi levičarji...zelo slabe in žalostne izkušnje.

  • fizik10 / 06.07.2018. ob 13:11

   Čriček,sam sem desničar, absolutno desničar!! Zakaj? Zato, ker goreče zagovarjam pravico: Delavcu POŠTENO plačati DELO!!..ponavljam,,plačati DELO!!! Do tistega, ki si ne more pridelati pogojev za normalno življenje pa biti karitativen!!...ampak le za tistega, ki si ne more..ne za lenuhe in izkoriščevalce sistema. Zaradi slednjih trpi celotna družba. Sam imam zaposlenih kar nekaj delavcev ..kot pravijo.. z "avstrijskimi" plačami in prijateljskim odnosom...desničar sem.

  • MarkJurko / 06.07.2018. ob 13:11

   Samo pozabil si, da desnica ni samo SDS oziroma Janša. Kajti, če bi on izstopil iz politike, verjamem, da desnica brez problema sestavi vlado. Tako pa so znani problemi in delo, kajti za njega obstaja samo on in njegovi pretirani privrženci. Pa še ti nič več, ko se malček ohladijo. Vprašaj Hvalico, vprašaj Ljudmilo v kakšnem položaju je bila, vprašaj Peterleta in druge, katere je nadzoroval in vedel več o njih, kot sami o sebi.

  • MBSQ / 06.07.2018. ob 13:11

   Bravo FIZIK10! Govoriš preprosto in logično resnico! GREGA, se strinjam, prav tu je ga. Novakova v veliki konceptualni zmoti. ČRIČEK, seveda je kristjan lahko levičar in socialist, tudi Kristus je bil, čeprav ne v današnjem smislu. A pri nas v Sloveniji je to še posebej težko! Še pomniš, kaj so komunistični zločinci naredili s kristjani in krščanskimi socialisti? Pobili so jih!

  • moder / 06.07.2018. ob 13:11

   Človek odpušča, pozabi pa ne...

  • fizik10 / 06.07.2018. ob 13:11

   MBSQ, hvala:) Enako mislim o tebi

  • čriček / 06.07.2018. ob 13:11

   fizikik10: kje sem rekel, da sem levičar, čeprav zagovarjam pravice delavcev. Tudi jaz sem delodajalec in moji delavci so zadovoljni. Tudi jaz ne maram lenuhov. Kaj sva potem, OK ti praviš, da si desničar, jaz se nerad opredeljujem. Zagovarjam vse, kar je po logiki dobro. Kaj sem potem? Dobrikar??

  • čriček / 06.07.2018. ob 13:11

   MBSQ: no, no! Še eden, ki je vse pomešal. Ravno o tem govorim. Pri nas so med vojno desničarji+RKC pobijali partizane in komuniste, partizani in komunisti pa izdajalce. Od tukaj izvira naša največja težava slovenske klasifikacije, kdo so desni in levi. Novakova gre prva preko tega in tukaj si ji tudi jaz klanjam.

  • čriček / 06.07.2018. ob 13:11

   FIZIK10: konvertiti so povsod. Janša je tipičen konvertit, bivši komunisti- levaki postanejo izkoriščevalski kapitalisti, ateisti goreči verniki, mesojedci goreči vegani. Govorimo torej o skabostih ljudi, in njihivi nagnjwnosti h konverziji svojih stališč, ki so tipične za vse ljudi in to nima nič skupnega s sociološko definicijo levečarstva in desničarstva.

  • MBSQ / 06.07.2018. ob 13:11

   ČRIČEK: no, no! Ti si vse pomešal, saj si nedopustno pomešal vzrok in posledico. Posledica še nikoli ni bila pred vzrokom. Če ne bi bilo nasilja koministov, tudi ne bi bilo odpora proti nasilju. In od kod ti laž, da je RKC pobijala? Pobijali so komunisti, in sicer vse, ki se z uvoženo komunistično niso strinjali. Tudi najbolj domoljubnim Slovencem so prilepili etiketo izdajalcev samo zato, ker so zavračali komunistične ideje. To delajo še danes.

  • čriček / 06.07.2018. ob 13:11

   MBSQ: recimi na Urhu pri Ljubljani so imeli v cerkvi domobranci mučilnico, kjer so zverinsko pobili na desetine domoljubov in ne samo komunistov. Trenutno so ljudje tvojega tipa VZROK, da se v Sloveniji ne moremo postaviti kot evropski levičarji in desničarji, ampak to povezujemo z vojno in povojno morijo. Ko bomo šli enkrat predko tega, se bomo šele šli pravo politiko. A ne vidiš, da bolestno vlečete ven ta del zgodovine, zaradi česar se ne more formirati prava zdrava desnica.

  • stanly / 06.07.2018. ob 13:11

   čriček, vedeti je treba, da je vsak normalen človek v mladosti malo zaletav, neiszkušen, prekucniški in radikalno levičarski, še posebej v primeru komunistične idoktrinacije v šolah, vendar pa z leti, znanjem in izkušnjami pastane bolj realen in objektiven in zato bolj desničarski, ker začne ceniti stare in preizkušene vrednote...gre za osebni in zrelostni razvoj osebnosti in ne za konvertita tako kot tiocenjuješ JJ, on je bil samo dovolj pogumen in ineteligenten, da je to naredil javno

  • čriček / 06.07.2018. ob 13:11

   stanly: pri JJ ni težava, da je doživel razvoj, kot praviš. Njwgova težava je, da tega ne priznava drugim in jih vztrajno imenuje komunajzarji, udbomafija, murgelaši, četudi mnogi sploh nikoli niso bili v partiji. Se pa prav on poslužuje tistih metod, ki so bile značilne za trdi komunizem pa tudi za druge totalitatizme.

  • stanly / 06.07.2018. ob 13:11

   čriček, JJ nastopa samo proti tistim, ki še vedno nastopajo s starih komunističnih pozicij in hočejo oblast samo zase, druge resne politične nasprotnike pa meddijssko ubijajo in sodno lažno preganjajo ter jih tako komunistično osebno diskreditirajom in to je najhujša manipulacija vseh volilvcev v SLO

  • čriček / 06.07.2018. ob 13:11

   A Novakova nastopa iz starih komunističnih pozicij? Šarec? A se JJ tufi ne bori za oblast? 2004 je imel mojo tiho podporo, pa jo je krepko zapravil. Če bi takrat uresničil obljube glede korupcije, v kar smo očitno naivno verjeli, bi danes lahko bil še vedno predsednik vlade. Se je pa takrat korupcija razširila na kvadrat v smislu, če so oni 60 let kradli, smo pa sedaj mi na vrsti.

 • čriček / 06.07.2018. ob 12:00

  Ljudmila Novak je pragmatična izkušena političarka, ki je sedaj kot popolnoma dozorela. Za kvalitetno desnico in močno NSi sta dva ključna pogoja, da se popolnoma distancira od SDS in da se distancira od RKC jastrebov, kar pomeni, da mora za dobro Slovenije dati v drugi plan radikalne zahteve RKC. Šarec je primer takega politika, v bistvu je veren, vendar strogo loči cerkev od države, torej podpira sekularno družbo.

  • fizik10 / 06.07.2018. ob 12:00

   Šarec je "mutna voda" in na njegovem mestu se jaz ne bi prikazoval v cerkvi, ker bi me bilo sram. Da pa tam bere berilo, vidim, da je njegova osebnost še toliko bolj hinavska. Slini se v cerkvi, potem pa liže rit Kučanu, hinavec!!

  • janez123 / 06.07.2018. ob 12:00

   če se pogovarja z ultra levičarji ga ni prida , četudi ministrira pri maši

  • paleoknives / 06.07.2018. ob 12:00

   Fizik: sem mislil, da živimo v 21 stoletju, pa se žal motim. Nekateri ne ločijo duhovne oskrbe od politike. Važno, da si v nedeljo v gvantu in da vsi dobro vidijo, da si spustil cekine v monštranco ter volil Iveka. Fuj pa tak katolik.

  • fizik10 / 06.07.2018. ob 12:00

   PALEOKNIVES, ti se motiš o marsičem!..to si spoznal tudi tukaj. Pa najprej se pozanimaj, kaj pomeni "monštranca"! Politika je del življenja vsakega državljana. Duhovna oskrba je prav tako del življenja. Človek z lastnim razumom in načinom življenja ter pogledom na svet in življenje, bo zagovarjal politiko, ki bo v slogu svojega duhovnega prepričanja. Torej je politika tesno povezana tudi z vero in duhovnim življenjem. Kdor to zanika, je neuk in res ne razume ne življenja in ne politike.

  • stanly / 06.07.2018. ob 12:00

   Novakova dela osnovnošolsko napako, ker osebne zamere preneša na nivo politike in negoga obtožuje delitve, ki jih s svojimi izjavami v resnici povzroča sama in s tem je samo dokazala, da je boljše če politiko prepusti drugim, sama pa naj počne kaj bolj koristnega...

 • sekirko / 06.07.2018. ob 13:43

  Končno ima nekdo j..a,da pove kaj se dogaja že vsa leta kar je JJ predsednik SDS-a,zdaj pa se čudi,da nima zaveznikov na desnici.Skrajni čas bi že bil,da prevzame vodilno mesto na desnici Nsi saj je edina normalna stranka na tem polu.Bravo GOSPA Ljudmila Novak moj poklon.

  • krucifix / 06.07.2018. ob 13:43

   ČE BI TO BILO RES BI NSI DOBILA 25 % GLASOV PA JIH NI IN JIH TUDI NIKOLI NE BO. ODKAR JIH JE ZAPUSTIL BAJUK GRE Z NJIMI SAMO ŠE NAVZDOL.

  • paleoknives / 06.07.2018. ob 13:43

   Krucifix, nikar ne kriči, ker te dobro "slišimo". Zakaj NSI ni dobila toliko glasov? Ker ste Ivekovi volilci itak "verniki" in za vas na desni ne more obstajati nič drugega, tako kot je Bog lahko samo eden. Pač rabite neko zlato tele, da ga malikujete.

  • kala123 / 06.07.2018. ob 13:43

   Paleoknivesu. Sem pristaš desne opcije in nisem vernik, malikovalec in kdo je moj bog vam nič mar. Zame ste vi samo drugače misleči ljudje in se z vami ne strinjam na političnem področju. Vaš besednjak pove vse o vas in sem vesel, (verjetno tudi vi) da sva politično na različnih bregovih .

 • ČAKAL / 07.07.2018. ob 07:45

  Kaj imajo nosovi in usta če ti niso simpatična opraviti z politiko tudi jaz nisem prijatelj te stranke pa zato Tonina ne mislim žaliti,prav zanima me kako so tebe ustvarili da se vidiš proti drugim lep

 • Billyrop / 06.07.2018. ob 12:57

  Lepo je videti bilo kako je JJ miniral Novakovo na predsedniških volitvah.. pa raje bi imel njo za predsednico kot tistega kekca.. Tonin je še zelen in če se bo zapletel v koalicijo z Janšo.. caka NSi podobna usoda kot je doletela SLS.. Tonin je v težki situaciji.. drugač ga bo JJ začel pljuvat preko svojih dvorskih medijev..

  • fizik10 / 06.07.2018. ob 12:57

   Tu se pa strinjam. NSi je sinonim za načelnost v slovenski politiki in s tem bi se zapravila vsa ta žlahtna lastnost NSi-ja.

  • fizik10 / 06.07.2018. ob 12:57

   Moja replika "Tu se pa strinjam. NSi je sinonim za načelnost v slovenski politiki in s tem bi se zapravila vsa ta žlahtna lastnost NSi-ja." ni bila namenjena komentarju BILLYROP!...zadevo vidim prav nasprotno zato je omenjena replika brezpredmetna.

  • stanly / 06.07.2018. ob 12:57

   Novakova jemlje politiko preveč osebno in ne išče najboljše kompromise za vse državljane in če bi kot zrel in izkušen politik ravnala tako, bi kmalu našla z JJ veliko cveč skupnega kot z levaki, ki pa resnično grdo delijo SLO in pljuvajo po vskim, ki jimje nevaren pri delitvi oblasti, sajše vedno mislijo tako kot v komunizmu, da je oblast rezervirana samo za njih

 • DiscoViking / 06.07.2018. ob 18:35

  Levičarji ljubijo Ljudmilo. Se pa ne zaveda, da je s to banalno izjavo potopila sebe in NSi.

 • Brigitte / 06.07.2018. ob 13:54

  NSi smo volili da sestavite desno koaliciji g.Novak...dvomim pa da JJ kogar koli unicuje...dobil je namrec dosti vec glasov kot MS in NSi...Vsak clovek pa mora prenesti tudi malo kritike brez osebnih zamer...tako je to pac v politiki...Mislim pa da vam to ni nobena dobra popotnica za naslednje volitve...ker volilci pac nic ne pozabijo...in bodo nad NSi razocarani to sem sigurna...

  • Buča / 06.07.2018. ob 13:54

   če kdo ne prenese kritike sta to IJJanša in Miro Cerar!

  • fizik10 / 06.07.2018. ob 13:54

   BRIGITTE, se strinjam

 • fizik10 / 06.07.2018. ob 12:07

  Ljudmila je praktično vedno dajala preudarne izjave, tokrat sem razočaran. Šarec je zlo za Slovenijo in to bi lahko Ljudmila vedela...Šarec je kučan, prezira in sovraži vse, kar ni v stilu njegovega razmišljanja. Če bo Šarec mandatar, bo to drugi Cerar, vendar v hujši obliki. Zapomnite si ta stavek in komentirajte čez leto ali dve, ko bo Slovenija še bolj zavožena.

  • umetnik123 / 06.07.2018. ob 12:07

   A jajo pa združuje Slovence ? Pa kje ti živiš, da lahko sploh primerjaš negativnosti Janše in Novakove.

  • fiona / 06.07.2018. ob 12:07

   ti si poln sovraštva, tako kot tvoj idol

  • fizik10 / 06.07.2018. ob 12:07

   FIONA, vsaka ti čast...ljubiš vse in nikogar ne sovražiš. Prebral sem kdaj tudi tvoj post. Nimam besed..

  • fizik10 / 06.07.2018. ob 12:07

   UMETNIK123 inFIONA, povzemam del mojega zgornjega komentarja:Če bo Šarec mandatar, bo to drugi Cerar, vendar v hujši obliki. Zapomnite si ta stavek in komentirajte čez leto ali dve, ko bo Slovenija še bolj zavožena. Torej o tem bomo debatirali čez leto ali dve

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.