SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

Kot deklica je zaupala duhovniku, on pa je to izkoristil in jo zlorabil #video

4,88

termometer

Novinarka Planet TV Valentina Plaskan je obiskala župnijo Zgornji Kašelj, kjer je vrsto let služboval duhovnik Franci Frantar. Ta je bil zaradi večletne spolne zlorabe deklice obsojen na petletno zaporno kazen. Njegovo izprijeno početje tam še vedno odmeva. Po izmikanju sodbi, iskali so ga tudi z mednarodno tiralico, je na koncu vendarle pristal v zaporu na Dobu.

Komentarji

26

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • modrooki / 21.02.2019. ob 23:03

  Stanly, problem je, da se ravno RKC samo sebe propagira kot ustanovo, katere poslanstvo je moraliziranje (in to še posebej okoli spolnosti). Sicer pa ne vem, kako se ti zdi, da je gonja nepoštena. Poznam nekaj ljudi, ki so bili posiljeni od duhovnikov (tudi fantje). Eni so se pobrali, eni imajo pa povsem uničeno življenje. Dej njim povej, da gre za nepošteno gonjo prodi duhovnikom...

 • avtobusar / 22.02.2019. ob 07:43

  Živeti v celibatu ni normalno. Vsak človek ima nagon in željo po spolnosti. Tako so se že od nekdaj istospolno usmerjeni zapirali za samostanske zidove, "normalni" pa so izkoriščali informacije iz spovednice za zadovoljevanje svojih želja. Žal, so med njimi tudi pedofili, kot jih najdete med športnimi trenerji, in vsemi drugimi poklici.

 • Al / 22.02.2019. ob 10:19

  Najbolj žalostno (poleg tega, da se to sploh dogaja) je to, da so storilci oproščeni, primer zastara ali dobijo simbolno kazen, jih izpustijo po parih letih. Žrtve-otroci in mladostniki pa s tem živijo. Kaj je nauk? To lahko delajo, ker se jim ne bo nič zgodilo...

 • fizik10 / 22.02.2019. ob 09:35

  2. Prav bi bilo, da se omenjeni podatki predstavijo javnosti, da javnost dobi objektiven pogled na ta izprijeni pojav. Tako, kot se to počne sedaj, se pojavljajo nove krivice, predvsem na račun RKC. Če smo se že lotili nekoga pribiti na križ, potem bi pod enakimi merili morale biti najbolj očrnjene izvenzakonske skupnosti, potem trenerji, inštruktorji, učitelji in šele potem RKC. ...če smo seveda sploh pripravljeni sprejeti resnico.

 • fizik10 / 22.02.2019. ob 09:35

  1. RKC je edina ustanova, ki se je tega problema lotila javno. Centri za socialno delo imajo uradne podatke o teh pojavih(seveda je večina teh pojavov neprijavljenih in se o dejanskem stanju le sklepa), ampak molčijo, da je daleč največ pedofilije v izvenzakonskih skupnostih, kjer ima partnerka otroka že od prej, na drugem mestu so športni in plesni trenerji, potem razni inštruktorji itd....in šele nato duhovščina.

  • Astrolog / 22.02.2019. ob 09:35

   Kar tolažite se. Najbrž po načelu, če to počno drugi, je dovoljeno tudi duhovnikom. Sprevrženo.

 • Nichiren / 22.02.2019. ob 18:45

  kako nizkotno je vleči vzporednice češ to se vse povsod dogaja,res je,ampak uničiti otroku zaupanje v druge in v tiste ki bi morali otroka graditi in braniti pred pokvarjenostjo sveta in da prav ta izkoristi otroka na najbolj gnusen način je nagravžno.res se to dogaja tudi drugje,toda danes se govori o cerkvi,lahko samo ugibamo koliko otroških sanj je uničenih s strani cerkve po celem svetu,verjetno milijoni

 • HLKP1948 / 22.02.2019. ob 13:32

  Naj mi bo milostno dovoljeno spomniti na zapis in priporočilo iz IXX. stoletja. Je Honoré de Balsac zapisal: "Kdor hoče srečno živeti, ne sme imeti nobenega opravka z duhovščino". Ne ignorirajte dobronamernih opozoril. Mene pa zanima, če tota gospoda svetiočetje nosijo pod kiklami gate. Ali so nemara takšni kot Škotje. Brez gat?

  • HLKP1948 / 22.02.2019. ob 13:32

   Ugotavljam pa, da so gospoda svetiočetje pred očmi našega slavnopoštenomodrega sodstva, če se slučajno znajdejo tam, nekako izenačeni iz gospodo našimi bankirji in drugimi finančnogospodarskimi poštenjaki & veleumi. Uporablja se bančna matematika: 5 let= 2 leti. Ali pa 0 let. Za en skok ali več. Oboji nas pač naskakujejo.

 • mfd84jf / 21.02.2019. ob 22:12

  Bog bo to-iz njegove strani že davno IZKLJUČENO- vero/cerkev(RKC)in-v njegovih očeh-največjega grešnika med vsemi verami na zemlji v bodočnosti popolnoma ODSTRANIL in njeni objekti ne bodo več služili v njene namene!!

  • triglav... / 21.02.2019. ob 22:12

   Ta duhovniška združba naj moli za svoje duše, tuje naj pusti na miru. Sicer pa, ali ta skrajno pokvarjena združba sploh verjame v boga?

 • ifigenija / 22.02.2019. ob 07:49

  v bistvu je večina teh zločincov gejev z bolj izrazitimi pedofilskimi nagnjenji.

 • mimi45 / 22.02.2019. ob 12:58

  Ne govori jaz nisem če si pa ti je pa tvoj problem si pa saj veš kakšna

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.