SiolNET. Posel danes Bizi
 • Messenger
 • Messenger

Kako gre taksistom v času, ko odpiramo vrata Uberju? #infografika

4,60

termometer

Na ulici boste tudi v prestolnici, kjer je ta posel najbolj razvit, težko našli taksista, ki vam bo dejal, da se pri njem cedita med in mleko. Največji kljub temu povečujejo prihodke in dobičke, vsi pa v negotovosti čakajo, kaj bo v Slovenijo prinesel velikan digitalne ekonomije Uber.

Komentarji

5

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • mimi129 / 02.08.2016. ob 10:45

  Grega, na žalost svoje znanje v Sloveniji dobro prodajajo ljudje, ki še svojega materinega jezika ne obvladajo. Pravilno se piše: " Zato, ker svojega znanjA oziroma neznanjA nista sposobna bolje prodatI... V enem stavku so kar tri velike napake. Pravilna raba rodilnika je bila nekoč pogoj za maturo. Pogoj za službo v Sloveniji pa ni znanje, ampak so to dobre zveze in poznanstva. Slovenija pač ni svobodni svet kapitala in dela.

 • TDK / 02.08.2016. ob 16:07

  BTW: Uber je samo dispečersko podjetje. Brez skrbi, Uber ne bo pripeljal svojih taksistov. Tako Uber ni konkurenca taksistom ampak predvsem dispečerskim podjetjem. Je pa samo od zakonodaje in seveda nadzora organov odvisno ali bodo pustili fušati.

 • traktor / 02.08.2016. ob 20:42

  Hudič je, če dohtarja pa ekonomista niso naučili podjetnega razmišljanja, da se morata prostituirati na takle način.

 • TDK / 02.08.2016. ob 16:01

  Res se mi kar oči zarosijo, ko taksisti ne bodo več mogli sužnjit za minimalce (ali še manj kot "zunanji sodelavci"), po cele dneve, samo za določene ljudi. Za ljudi, ki so očitno dosegli, da je JU raje odpustila svoje zaposlene. Saj so "zunanji sodelavci", kljub proviziji gazde in "nagradam" odgovornih v JU, lahko cenejši. Ali pa za ljudi, ki potem kupujejo, recimo, hrvaške ladjedelnice. Se bojim, ko bodo enako naredili recimo z reševalci. ... aja, pa saj so že.

 • Grega / 02.08.2016. ob 09:02

  Zato, ker svoje znanje oziroma neznanje nista sposobna bolje prodat........ Živima v svobodnem svetu kapitala in dela.....naj grejo na svoje in pokažejo svoj potencial. Če ne bo uspel, tudi za drugo službo ni sposoben in vreden, da je nekje na plačilni listi in v breme.......

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.