SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

Gorica: Slovenski dijaki na provokacijo fašistov odgovorili s slovensko pesmijo

1,98

termometer

Okoli 150 slovenskih zamejskih dijakov je v soboto v italijanski Gorici pripravilo shod in s slovenskimi pesmimi odgovorilo na fašistično provokacijo gibanja Blocco studentesco, ki je na zid pred slovenskim višješolskim centrom v Gorici nalepilo plakate z gesli gibanja, na ograjo zavoda pa izobesilo transparent v počastitev žrtev fojb.

Komentarji

6

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Astrolog / 10.02.2019. ob 10:04

  Pripadniki dela (skrajni desničarji) italijanske narodne skupnosti se iz zgodovine niso ničesar naučili, še vedno sanjajo o nadvladi nad drugimi narodi, seveda visoka politika piha z njimi v isti rog, sicer se njeni predstavniki ne bi udeleževali nekakšnega spomina na fojbe. Očitno mešajo vzroke in posledice. Sicer pa so lahko privrženi zmagi, zgodovinsko so bili vedno poraženci, ki so poraze znali obrniti sebi v prid.

 • Cene / 10.02.2019. ob 11:05

  Peli so Agropopov "Samo milijon nas še živi". Veseli me, da zamejci negujejo spomin na ta kultni bend, medtem ko je v matični domovini njegova vloga pri osamosvojitvi pogosto prezrta.

 • amarita / 11.02.2019. ob 13:18

  v nedeljo 10 feb. so se na bazoviski jami zbrali italijanski iredentisti ,fasisti in tudi dva ministra...trzaski serif di piazza pa po koncanem govoru je zahteval da se sosedje (mislil je na slovennce in hrvate) pridejo POKLONITI zrtvam in PROSITI ODPUSCANIJA...minister Tajani pa celo vzkliknil ...VIVA L.ISTRIA ITALIANA E DALMAZIA ITALIANA:::!!! PA NIHCE OD NASIH VRLIH KVAZIPOLITIKOV NE BO NIC ODGOVORIL!!!!

 • PolentaPolitik / 11.02.2019. ob 09:42

  "Ne obstajajo mučenci kategorij A in B. Ne obstaja nekakšen ampak za Auschwitz in nekakšen ampak v Bazovici. Prvi in drugi so zločinci,". Temu ne morem oporekati. In danes taki misli tudi zveza borcev ne bi smela več oporekati, če bi se distancirala od revolucije. Kar bi bilo prav, ker večina partizanov ni bila revolucionarjev. Ampak tega jaz ne bom dočakal v Sloveniji.

 • olka / 10.02.2019. ob 18:15

  Prihodnjo soboto bodo pa "zamejski dijaki " šli odstranit še kamnito provokacijo na našem Sabotinu...

 • amarita / 10.02.2019. ob 15:17

  KAR SE TICE ZALOSTNE ZGODBE JA,BREZEN ALI PO LASKO FOJB PA TAKO ITALIJANSKI MINISTER TAJANI SE VEDNO PRAVI DA SO ITALIJANSKE ZRTVE PREDVSEM KRIVE KER SO BILI ITALIJANI!!!!TO NI NIKAKOR TOCNO,VECINA PADLIH SO BILI VEC ALI MANJ POVEZANI Z FASOZMOM,DRUGIC PA V JAME SO PREDVSEM ZRTVE BILI SLOVENCI IN HRVATI V VECINI KER SO BILI ANTIKOMUNISTI!!!

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.