SiolNET. Novice Slovenija
 • Messenger
 • Messenger

Ginekologi zavračajo pacientke. Bo 300 tisoč Slovenk ostalo brez zdravnika? #video

2,29

termometer

Kar 300 tisoč Slovenkam grozi, da bodo ostale brez zdravnika. Tiste, ki bodo v teh dneh potrkale na vrata lokalnega ginekologa in jih bo ta odslovil, bodo med prebivalkami naše države, ki so ostale brez ginekologa. Ti specialisti se namreč množično upokojujejo, novih pa ni. Je zdravje Slovenk ogroženo?

Komentarji

6

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • cuota / 10.01.2019. ob 18:27

  Koga briga za nosečnice,glavno,da plačajo obvezno in dodatno zavarovanje....potem pa pomagaj si in bog ti bo pomagal...

 • urossagadin / 10.01.2019. ob 19:53

  To pa je problem politike, ki ni dosegla dolgorocne skupne cilje, ki so osnova za prezivetja naroda, neglede katera stran je na oblasti. Nekaterih stvari se ne da spremeniti cez noc

 • brencl47 / 10.01.2019. ob 22:04

  To je žal odraz politike, ki je krojila in omejevala študij medicine in število zdravnikov. Zato tudi tako dolgo ni bila zaželjena medicinska fakulteta v Mariboru. Še sreča, da sta Zagreb in Gradec blizu, ki sta študijsko pokrivala področje štajerske. Tako politiko pa je žal gojil centralistično usmerjeni egoizem raznih struktur. nadzorom zdravnika - koncesionarja!

 • brencl47 / 10.01.2019. ob 22:06

  Upoštevaje pomanjkanje zdravnikov družinske medicine in ginekologije, bi bilo koristneje okrepiti koncesionarstvo in v sklopu sekundariata zaposliti zdravnika pripravnika za 2 leti v koncesijski ambulanti ob in pod nadzorom odgovornega zdravnika. Verjetno bi to bila najkoristnejša oblika dela prakse.

 • brencl47 / 10.01.2019. ob 22:12

  Sicer pa koliko je brezposelnih zdravnikov na Zavodu? Denarja je zadosti, da se lahko vse zaposli, le postaviti je treba pogoj "take it or ... ". Pa tudi odškodnina za nepripravljenost za prevzem dela mora biti precejšnja. To bi se lepo dalo ovrednotiti v obliki kredditnih bonusov, vendar ... !

  • PolentaPolitik / 10.01.2019. ob 22:12

   Brez specializacije ne more po šestih letih študija delati kot ginekolog. Traja pet let. Vprašanje specializacij pa je vprašanje za ministrstvo.

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.