SiolNET. Siol Plus Kolumne
 • Messenger
 • Messenger

Beseda ni coin

8,25

termometer

Včasih nastopijo časi, ko ljudje okoli vas vsi ponavljajo eno samo besedo. Ne govorim le o vaših soigralcih v življenju, marveč statistih, ki jih niti ne opazite: mimoidoči na pločniku, preostali gostje v kavarni, potniki na avtobusu ... Občutek imate, da se ljudstvo v celoti ukvarja z eno samo temo, a tega seveda ne morete preveriti.

Komentarji

8

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Zgodovinar_69 / 27.12.2017. ob 13:05

  Večina Slovencev, ki misli, da so najboljši trpi za Dunning–Kruger-jevim efektom. Bolj kot je človek butast in omejen, bolj je prepričan o tem kako pameten in sposoben je.

  • alfa650 / 27.12.2017. ob 13:05

   Kako pameten pa v resnici je človek?Pa poglejmo kaj o tem pravi bog v nebesih:..kakor je nebo visoko od zemlje,tako so moje misli višje nego vaše misli in moja pota višja nego vaša pota.''Zaključek o tem,koliko je torej človek(splošno) glede na to v resnici pameten,pa si naj ustvari vsak sam!

 • mimi129 / 27.12.2017. ob 12:19

  Slovenci smo najboljši v…skoraj vsem, če poslušaš naše ljudstvo. Vendar že, ko se človek pripelje čez bližnjo mejo (vseeno katero –južno, vzhodno, severno,… ) ugotovi, da pa temu le ni tako. Moraš biti res »zaplankan«, da ob vseh današnjih komunikacijskih možnostih verjameš v to našo superiornost, vendar realnost kaže, da na žalost je tako.

 • jugda / 28.12.2017. ob 08:37

  Prvi članek, ki realno opisuje bitcoin...čisto navadna pitamida,, resda sofisticirana in zakrita v tančico računnalništva, a z caluto nima nobene zveze, razen ko vplačamao vložek (kupimo kojna) in ko kdo drugi dvigne naš vložek. Dokler so nakupi bodo tudi kojni rasli... po sedmih miljardah vložkov pa pufff...par tisoč novih miljarderjev pa par miljard osmoljenccev. Genialna zamisell!

  • b44326 / 28.12.2017. ob 08:37

   Tebi se samo fajn zdi, ker nekdo piše negativno o stvareh, ki jih očitno ne razume, zato, ker tebe pač ni zraven in od tega nimaš koristi. Sicer pa ne vem, kako bi "pri sedmih miljardah vložkov" nastalo "nekaj tisoč miljarderjev". Ha ha, ta pa je smešna. Meni je sicer sistem, kjer si sami "printamo" denar, pa čeprav je ta virtualni, zelo všeč. Veliko ljubši, kot tisti, kjer denar naprinta centralna banka, kadar in kolikor ji paše.

 • metro / 27.12.2017. ob 17:50

  Naivnost,nezrelost brez meja.

  • b44326 / 27.12.2017. ob 17:50

   Ja, zelo smo naivni, da smo kupovali bitcoine. Mar bi vse prodali že takrat, ko so bili še poceni, le zakaj bi se zdaj pustili razvajat Kitajcem, Japoncem, Korejcem, Američanom, Brazilcem in ostalim, da za naše coine plačujejo 100x več, kot smo za njih dali Slovenci.

 • Guzjebescu / 27.12.2017. ob 18:31

  Miha, nekako mi ne gre skupaj slovenska egalitarnost in hkrati pohlep. To bi bilo smiselno razjasniti, gre za skoraj protislovna pojma. Morda je egalitarnost poza, resnica pa pohlep?!

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.