SiolNET. Siol Plus Kolumne
 • Messenger
 • Messenger

Žiga Turk: Zima prihaja

5,53

termometer

Priznajte, tisti na drugi strani so nori. Stališča, tviti, kolumne, cele televizijske oddaje so patološke, bolne. Nikoli se nismo posebej strinjali, ampak zadnje čase postaja razlika med poloma tako velika, da izginja skupni temelj za racionalno debato oziroma soočenje mnenj z argumenti in protiargumenti. Alternativni način za zgladitev razlik je samo nasilje. Kjer razlike zgladiš tako, da ga skrajšaš za glavo, ki napačno misli.

Komentarji

25

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • gaber / 05.10.2018. ob 09:45

  Avtor po mojem ne Razume ničesar. Ne pravim, da "levica" ne dela kretenskosti, ampak mislim, da je "znanstveno argumentiranje" vračanja tisoče let nazaj še večja in nevarnejša neumnost.

  • paleoknives / 05.10.2018. ob 09:45

   To je počel Himmler in vsi vemo kaj se je zgodilo.

 • mali49 / 06.10.2018. ob 06:58

  Ne razumem, kaj je hotel Turk povedati. Morda je namigoval na vsegliharstvo, češ, da smo vsi enaki, ali da moramo biti vsi enaki, enako misleči?

 • gaber / 05.10.2018. ob 09:44

  Avtor: "Na obeh straneh so norosti, ampak na vaši/njihovi so res nore. Naše pa so normalne" ... Če so ženske, črnce, geje, drugačne,... zatirali dva (ali več) tisoč let, so nori seveda tisti, ki to želijo spremeniti. Aja, pozabljam, da te skupine pravzaprav niso bile zatirane, pretepane, zapirane, pobijane, poskrite, ampak jim je ravno rkc omogočila največje cvetenje na svetu...

 • primoz.trucl@enerson.si / 05.10.2018. ob 09:31

  Drži, zima prihaja, kakšna bo, pa lahko gledamo že danes na TV v seriji Deklina zgodba. Razen seveda, če ta ni le še ena od metod za vzpostavljanje pravilnega načina mišljenja po avtorjevem mnenju.

 • puščica2 / 05.10.2018. ob 18:23

  Hvala, grem pripravljat drva. Sicer pa mene zmerjajo z relativistom, ko poskušam razumeti in opravičevati tistega, s katerim se ne strinjam.

 • Novalight / 11.10.2018. ob 09:44

  Ne vem kaj je Turk vzel, preden je to napisal, ampak bi tudi jaz malo :P . Kakorkoli, pogledal sem en vir, o fiziku in groza. 1) Kaj vraga ima zraven bibliometrika??? 2) Fizik je rekel, da so moški v znanosti diskriminirani in da so ženske krive, da jih je manj v znanosti...precej WTF izjava, še posebno na konferenci o enakih možnosti in enakopravnosti. 3) Joj, Steva Bannona zagovarjaš? Dej si preber kej o socio/psihopatih in kok jih je in kaj to pomeni za družbo.

 • paleoknives / 06.10.2018. ob 08:26

  Kaj Žiga nas pripravljaš na dan, ko bodo nekateri v pomanjkanju argumentov le te podkrepili z nasiljem? Se vračamo v čas strahu in zastraševanja pod pretvezo domoljubja? Konec koncev pa se moramo vedno vprašati: "Kako bi želel, da se nekdo drug obnaša do mene?". Tako se moramo tudi mi do drugih. Nobene visoke filozofije, zgolj človečnost in občutek za pravico.

 • bleferji / 05.10.2018. ob 08:53

  Pa saj vas je Slovenčki samo 2 mio - ali vas je res 53% bebotov-glede na situacijo, bi temu pritrdil,da je tako! V slo edino kar je še kaj vredno in nekaj velja, je lepe dežele, narava, hrana,,,,, šport in nekaj obrtnikov/podjetnikov, mogoče sem kakšnega posameznika izpustil in se za to se opravičujemo, a generalno to je to ! V politiki prav izbirate največje idiote, lažnivce, nesposobneže in nakladače/gobezdače, umske revčke. Svet se vam smeji !

 • trdonja / 05.10.2018. ob 10:05

  Izvrsten prispevek. Prvi komentarji samo pritrjujejo njegovi poanti.

 • truncek / 05.10.2018. ob 16:30

  Bravo Žiga. Napisal je tako dober prispevek, da so celo najbolj zapriseženi desnuhi razdvojeni. Stanly ga hvali, drugi ga kritizirajo. Seveda je poanta v tem, kako ga kdo bere, oz. kolikšen je njegov IQ, da sploh razume napisano.

  • jugda / 05.10.2018. ob 16:30

   Pa najbrž je res odvisn od IQ....tisti z enakim stevilki cevljev ali srajce ga skeoo sledijo in zagovarjajo drugi pa kriticno razmisljajo...

Pridružite se razpravi! Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.