Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 7. 2018,
13.00

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

kristali vrtnarjenje Vrt Vrt Dom in vrt

Torek, 17. 7. 2018, 13.00

2 meseca

Ste že kdaj slišali za vrtnarjenje s kristali?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
vrtnarjenje s kristali | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Včasih vrtnine in cvetlice na vrtu težko uspevajo ne glede na to, kaj vse naredimo, da bi jim zagotovili zdrav razvoj in rast. Namesto bogatega vrta, polnega okrasnega cvetja, okusnih zelišč in zelenjave, se ukvarjamo s slabo rastjo vrtnin in boleznimi, ki jih pestijo.

Kristali, ki jih postavite po vrtu, lahko povečajo energijski pritok in pripomorejo k boljši rasti vašega vrta ter regeneraciji rastlin. Prinesejo lahko občutek varnosti in prepričanja, da bo vrt bolje uspeval. Z namestitvijo ob straneh zelenjavnih ali cvetličnih gredic lahko delujejo celo zdravilno. Preberite si, kateri kristali so namenjeni uspešnejši rasti vrta. 

zelenjava na vrtu
Trendi Kako shraniti vrtnine

Tudi če ne verjamete v njihovo zdravilno energijo, vrtnarjenje s kristali lahko izboljšajo videz vrta, saj delujejo enako kot dekorativni elementi. Na voljo so v široki paleti barvnih odtenkov in edinstvenih strukturah. Večje kristalne kamne lahko uporabite za označevanje vrtnih poti ali gredic.

Njihova funkcija ni samo zdravilna

Svetel odsev kristalov na vrt privablja metulje, saj jim njihova topla površina nudi ugodno mesto za postanek. Lahko uporabite tudi kristale v obliki antičnih lestencev ali svetilk in jih obesite na vrtno drevo, ograjo ali pergolo. Neposredni sončni žarki bodo obsijali kamne, ti pa bodo oddajali čudovito barvno svetlobo in tako bo vaš vrt še lepši. 

kristali | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Vsak kristal naj bi oddajal svojevrstno energijo

Za prav vsako vrsto kristala velja, da izžareva edinstveno vrsto energije. Skozi zgodovinska obdobja so različne kulture kristale uporabljale kot energijski katalizator, ki zdravi bolečine v telesu, preprečuje negativno energijo in spodbuja pozitivno razmišljanje.

Vsak kristal ima drugačno vrsto moči, katerega uporabiti na vrtu, pa je odvisno od njegove energije. Njihova moč pa ni samo duhovna.

Če uporabite kristale temnejših odtenkov, boste lahko z njimi odganjali tudi nadležne vrtne škodljivce. Vzemite si čas za spoznavanje vsakega kristala, tako da izberete tiste, ki bodo imeli največ koristi za vaš vrt. 

kristali | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Kam in kako jih postaviti, da zagotovite nemoten pretok energije

Obstaja več načinov njihove uporabe za izboljšanje vašega vrta. Mnogo vrtnarjev se odloči za njihovo postavitev neposredno ob zunanjem robu rastline, tako da korenine in nadzemeljski del rastline čutijo pretok energije.

Nekateri vrtnarji se odločajo za njihovo postavitev neposredno v koreninski del in ga zakopljejo skupaj s semenom rastline. Njihovo zdravilno moč lahko izkoristite tudi tako, da jih postavite neposredno v kompost.

Lahko pa jih preprosto postavite ob gredice ali na druga bolj vidna mesta, če želite maksimalno izkoristiti njihov videz kot dekorativni element na vrtu.

Ker so kristali naravni material, ne bodo preveč izstopali, še več - poudarjali bodo naravno lepoto vašega vrta, obenem pa ohranjali vaše vrtnine zdrave in močne. Leskatajoči se odsev kamnov lahko ustvari pravo malo oazo pozitivne energije na vašem vrtu. 

Nekaj kristalov, ki jih lahko dodate na vrt:

- Navadni beli kristal: jasni kristali so najpogostejši dragi kamni, ki se uporabljajo pri holističnem zdravljenju. Cenjeni so predvsem zaradi visokih vibracij energije, prav tako pa blagodejno vplivajo na počutje in čustva. Na vrtu prozorni kristal spodbuja rast in zdravljenje vrtnin. Prav tako naj bi navadni beli kristal pomagal varovati paradižnik pred škodljivci in boleznimi. Na voljo so v majhnih ali velikih kosih, polirani ali suhi. Njihova motna bela ali bistra steklenasta površina vpija sončno svetlobo in jo odseva po prostoru. 

- Mahovni ahat: poznan je tudi kot vrtnarski kamen. Odtenek njegove zelene barve je odvisen od načina, kako je poliran. Skrbi za ravnovesje med vrtninami in zemljo, prav tako pa spodbuja povezavo med zemljo, zdravjem vrtnin in vitalnostjo na vrtu.

- Malahit: značilne globoke zelene barve, predstavlja plodnost in rodovitnost. Uporabite ga, če želite spodbuditi rast in plodnost vrtnin. 

- Tigrovo oko: na splošno je tigrovo oko kamen rjave barve z odtenki bele in zlate. Po barvi je podoben lesu, zato na vrtu deluje zelo naravno. Spodbuja močno rast korenin, ustvarja pa tudi harmonično ravnotežje med vrtninami in zemljo.

Čeprav se na vrtu največkrat uporabljajo kamni v naravnih zelenih in rjavih odtenkih, lahko uporabite tudi druge vrste kamnov, ki imajo zdravilno energijo. Ametist in soladit sta prav tako uporabna, saj dodajata zdravilno energijo bolnim in poškodovanim rastlinam.

Uporabite tudi kamne temnejših odtenkov, kot sta jez in sugilit, saj s svojo temno barvo odganjajo škodljivce. Ne glede na to, za katere kamne se odločite, boste z njihovo postavitvijo popestrili svoj vrt.

vrt
Trendi Junijska opravila na vrtu

 

Ne spreglejte