Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 6. 2021,
15.11

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

vrtna klop vrtne gugalnice vrtna miza vrtni stoli vrtno pohištvo PR članek

Ponedeljek, 21. 6. 2021, 15.11

2 leti, 9 mesecev

Vrtni stoli, mize, klopi, gugalnice in drugo vrtno pohištvo – Vivre.si

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu vrtnega pohištva?

Oglasno sporočilo

Vrtno pohištvo. Nekaj, kar nam bo polepšalo marsikateri poletni popoldan in večer, seveda pa nikakor ne smemo pozabiti na užitek ob jutranji skodelici kave na domačem balkonu ali terasi. Tržišče nam ponuja zares pester nabor vrtnega pohištva in izbira je vse prej kot preprosta. Da bo le-ta vsaj nekoliko lažja, vam v spodnjem prispevku ponujamo nekaj nasvetov, kako se lotiti izbire vrtnega pohištva, da boste z njim zadovoljni in ga ne boste zamenjali že prihodnjo pomlad.

Pri nakupovanju vrtnega pohištva bomo opazili, da se to v marsičem razlikuje od nakupovanja pohištva, s katerim opremimo notranjost svojega doma. Pri izbiri vaše nove garniture za vrt morate najprej oceniti, za kakšen namen jo boste uporabljali in koliko časa boste preživeli zunaj. Le tako boste dobili odgovor, kateri material je za vaše potrebe najprimernejši, kakšna oblika vrtnih stolov je najboljša in kakšno vrtno mizo pravzaprav potrebujete.

Veliko strank meni, da je izgled tisti, ki bo v prvi vrsti definiral izbiro vrtne garniture. Vendar to drži le delno. Seveda – garnitura vam mora biti všeč, poleg tega pa se mora ponašati tudi z drugimi karakteristikami, ki vam bodo ugajale.

Ker je zunanje pohištvo pod velikim vplivom okoljskih dejavnikov, pa naj gre za dež, veter ali sončne žarke, je dobro, da investirate v kvalitetno vrtno pohištvo, ki se bo lahko omenjenim dejavnikom dobro zoperstavilo.

vsi.si | Foto:

Kakšen naj bo material, iz katerega je vrtna garnitura izdelana?

Med precej iskanimi materiali sta na primer plastika in aluminij. Oba materiala, ki sta primerna za vse, ki si želite lahko, nerjaveče in cenovno precej dostopno vrtno pohištvo, ki je poleg vsega tudi enostavno za vzdrževanje. Odločite se lahko tudi za vrtno pohištvo iz jekla ali kovanega železa, vendar je oba materiala vsakih nekaj let treba zaščititi pred rjo, saj v nasprotnem primeru življenjska doba vrtnega pohištva ne bo tako dolga, kot bi si želeli. Še vedno pa stranke zelo rade posegajo po lesenem pohištvu. Gre za stilsko in estetsko dovršeno vrtno pohištvo, ki sicer zahteva nekaj več vzdrževanja, saj morate redno obnavljati barvo, poleg tega pa boste morali vrtne stole in vrtno mizo iz lesa zaščititi tudi pred UV-sevanjem, ki lahko les precej poškoduje.

Ko se odločite glede materiala, je čas, da se lotite izbora vrtnih stolov in mize. Pri izbiri vrtnih stolov in vrtne mize imejte pred očmi predvsem udobje. Stoli in miza morajo biti v ravno pravem razmerju. Če kupujete stole in mizo, ki pridejo v kompletu, je za to že poskrbljeno, če pa kupujete stole in mizo iz različnih linij, velja udobnost takšnega "set-up-a" prej preveriti. Izbira mize določa nadaljnje smernice za opremo vrta v skladu z razpoložljivim prostorom. Okrogla miza narekuje, da okoli nje postavite enake vrtne stole. Pri kvadratni mizi ste lahko nekoliko bolj kreativni in izberete različne stole in morda celo vrtno klop. Pravokotna miza pa dovoljuje, da zraven nje poleg različnih vrtnih stolov umestite tudi počivalnike.

Seveda pa izbira vrtne mize ne pomeni nič, če poleg nje ne izberete tudi kvalitetnih vrtnih stolov. Izbirate lahko med ožjimi in širšimi vrtnimi stoli, nekateri pa se odločijo za takšne, ki že nekoliko spominjajo na naslanjač. Vsekakor pa lahko vrtno pohištvo dopolnite z vrtno klopjo, ki na relativno majhnem prostoru ponuja prostor za vsaj dve osebi, velikokrat tudi več.

vsi.si | Foto:

Pri izbiri vrtnega pohištva ne pozabite na udobje in dodatke

Seveda morate poskrbeti tudi, da bo vrtno pohištvo udobno. V ta namen lahko na vrtne stole namestite tkanino, ki je v večini primerov podložena in tako zagotavlja veliko mero udobja.

Barvni odtenki, blazine in sam dizajn so domena zaključne faze nakupovanja. Vaš vrt, terasa ali balkon pa bodo v svoji polnosti zaživeli, ko boste vrtni mizi in stolom dodali še ujemajoče se vrtne dodatke. Nepogrešljivi del vrtne opreme so tudi ležalniki, gugalnice, senčniki, žari, pa vrtne preproge, okrasne blazine in vrtne luči.

Vrtni dodatki dajo bivanju na prostem piko na i. Za prijetno preživljanje časa v senci je v poletnih dneh skoraj nujen nakup senčnika, medtem ko je za nabiranje tena obvezen udoben ležalnik. Če si boste zunaj omislili tudi letno kuhinjo, lahko razmislite o nakupu servirnega vozička, za odlaganje pa vedno pride prav mizica. Ko si boste preprosto želeli le ležernega počitka, pa bo še kako prav prišla vrtna gugalnica.

Pri nakupu vrtnega pohištva ne pozabite, da bo le-to potrebno skladiščiti

Kljub vsemu pa pri nakupu vrtnega pohištva ni priporočljivo pozabiti na skladiščenje. Način skladiščenja je seveda nekoliko odvisen od materiala, iz katerega bo vrtno pohištvo izdelano. Če boste izbrali kovinsko pohištvo, ga lahko pozimi postavite le pod nadstrešek, če pa se boste odločili za leseno pohištvo, vam priporočamo, da ga pospravite v varno zavetje svoje kleti. Premislite, kako velik je prostor, kjer bo vaša vrtna garnitura preživela hladno polovico leta. Poleg tega niso zanemarljivi pogoji, ki jih vaše skladišče zagotavlja za hrambo. Tudi v njem sta namreč pomembni temperatura in vlažnost zraka.


Naročnik oglasne vsebine je VSI.SI D. O. O.

Ne spreglejte