SiolNET. Dom Vrt in okolica
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubiteljski vrtičkarji sredi urbane Ljubljane (foto)

3

termometer

Ta konec tedna je ponovno oživel park v mestni četrti Tabor v Ljubljani, ki z dogodki že nekaj let skrbi za zanimivo dogajanje. Začelo se je zeleno - z menjavo zelenjave in sadik.

Park Tabor so na sobotno popoldne zavzeli ljubiteljski vrtičkarji, s seboj prinesli sadike, semena, sveža in posušena zelišča ter jih … menjali. Zgodila se je namreč Zelemenjava, zdaj že uveljavljen projekt, razširjen ne le v Ljubljani, temveč tudi drugod po Sloveniji, ki želi na solidaren in zabaven način povezati vse, ki se navdušujejo nad doma pridelanimi vrtninami, ter k vrtičkarstvu spodbuditi tudi druge.

V zeleno odetih stojnic pa si niso prišli ogledovat le izkušeni vrtičkarji, v prijetnem vzdušju so se poleg zelenjavnih sadik izmenjevali tudi mnenja in izkušnje, saj so v park Tabor prišli tudi tisti, ki se šele spoznavajo z vzgojo zelenjave in zelišč.

Mednarodni vrtni festival letos tudi v Ljubljani Odprtje letošnje sezone dogodkov parku Tabor pa sovpada tudi s slovensko izvedbo festivala Chelsea Fringe, mednarodnega vrtnega festivala, ki je svojo zgodbo začel pisati pred dvema letoma v Londonu ter se nato razširil še v druga mesta v Veliki Britaniji. Lani se je festivalu pridružil tudi Dunaj, letos pa še Dublin in Ljubljana.

V okviru festivala se zvrstijo številni dogodki, s katerimi želijo organizatorji – slovenska sta Zelemenjava in Inštitut za politike prostora – ozaveščati o pomenu javnega prostora in zelenih površin v mestu, ob tem pa širiti tudi navdušenje nad vrtnarjenjem, pa četudi v cvetličnih koritih na balkonu v blokovskem naselju. Podrobnejši program dogodkov si lahko ogledate na spletni strani Zelemenjave. Nekaj utrinkov z Zelemenjave v parku Tabor si lahko ogledate tudi v fotogaleriji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin