SiolNET. Dom Vrt in okolica
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako se s pomočjo narave boriti proti spomladanski utrujenosti?

0,53

termometer

utrujenost
Foto: Thinkstock

Vas muči spomladanska utrujenost? Ublažite jo lahko povsem preprosto - treba je le zaviti na travnik in nabrati nekaj spomladanskega zelenja.

Sredi marca, ko so sončni žarki že prijetno topli, se marsikdo nenadoma počuti povsem brez energije, razdražljiv in - predvsem - stalno zaspan. Te spomladanske utrujenosti medicina sicer ne označuje za bolezen, priznava pa jo kot začasno motnjo oziroma spremembo v razpoloženju posameznikov. Pravega vzroka zanjo ne poznamo, zato pa je toliko več načinov, kako se boriti proti njej.

V naravi lahko najdemo vse, kar potrebujemo - tudi zdravilo za spomladansko utrujenost. V naravi lahko najdemo vse, kar potrebujemo - tudi zdravilo za spomladansko utrujenost. Foto: Thinkstock Za nasvet smo povprašali Margito Vehar iz Dežele zelišč, zeliščarko, ki pravi, da nam narava lokalno in sezonsko ponuja vse, kar potrebujemo. Kako se ona zoperstavi spomladanski utrujenosti?

Solata, ki vas bo poživila

"Spomladi si skoraj vsak dan naredim solato iz regrata, motovilca, radiča, čemaža in ji dodam sveže nabrane marjetice, trobentice, zelene liste rmana in kislice. Tako sestavljena solata preprečuje spomladansko utrujenost, je izredno dobrega, bogatega okusa in osveži vsakdanji jedilnik," je pojasnila in ob tem priporočila še nabiranje kopriv. "Iz njih skuhajmo čaj, višek pa posušimo za čaje za hladnejše dni."

In še najpomembnejši nasvet: "Predvsem je bistveno, da rastline nabiramo sami, se s tem razgibamo, smo na svežem zraku in na soncu."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin