Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2022,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

balkonska ograja alu ograja ograja PR članek

Ponedeljek, 12. 9. 2022, 7.00

1 leto, 7 mesecev

Alu ograje − spoznaj prednosti, zakaj so najboljša izbira!

Oglasno sporočilo

Ograje imajo prav poseben pomen − zanje namreč velja, da varujejo, omejujejo in hkrati polepšajo zunanjo podobo doma. Predvsem pa je pomembno, da nam nudijo enostavno vzdrževanje in dolgo življenjsko dobo. In ene izmed takšnih so zagotovo alu ograje.

prednosti-alu-ograje | Foto:

Ali ste vedeli, da je aluminij druga najbolj pogosto uporabljena kovina na svetu? Poleg tega pa zanj velja, da ima številne prednosti, kot so odlična stabilnost, robustnost, enostavno vzdrževanje, vremenska odpornost in še mnoge druge.

Zaradi vseh teh lastnosti velja aluminij za material prihodnosti. Danes se uporablja za izdelavo različnih proizvodov, med katerimi so tudi alu ograje, ki postajajo vse bolj priljubljene.

balkonske-alu-ograje | Foto:

Glavni razlog za vedno večjo priljubljenost je v njenih številnih prednostih:

1. Majhna teža

Za aluminij velja, da je eden izmed najlažjih materialov, zato tudi alu ograje predstavljajo tretjino teže kovinskih ograj. Za vse lahke materiale je značilno, da imajo občutno nižje stroške dela, zaradi česar so alu ograje cenovno zelo dostopne, njihova teža pa pripomore tudi k lažjemu transportu in enostavnejši montaži.

2. Dolga obstojnost in izjemna vzdržljivost

Kljub svoji nizki teži pa za aluminij velja, da je zelo močan material, zato se alu ograje zlepa ne poškodujejo. Poleg tega pa so tudi izjemno vzdržljive in odporne na številne zunanje dejavnike, kot so vlaga, UV-žarki, sneg ali veter.

dvroscine-balkonske-ograje | Foto:

Za alu ograje je značilno, da ne rjavijo, gnijejo ali zbledijo, ampak ohranijo svoj videz več desetletij, pri čemer je njihovo vzdrževanje zelo enostavno.

3. Enostavno vzdrževanje

Videz ograje je vsekakor pomemben, vendar je v trenutku izbire treba pomisliti tudi na njeno vzdrževanje. Če ste eden tistih, ki si z ograjo ne želi nakopati dodatnega dela, potem so alu ograje idealna izbira.

Razen občasnega čiščenja z vodo pa z alu ograjo ne boste imeli veliko dela. Za razliko od preostalih materialov, ki jih je potrebno za lep videz občasno brusiti in barvati, so pri alu ograji te skrbi popolnoma odveč. Podobno pa velja tudi v primeru poškodbe, ko se zamenjajo le poškodovane komponente, zato so stroški vzdrževanja in popravila izjemno majhni.

4. Vsestranska uporabnost

Še en razlog več, da se odločite za alu ograjo, je njena vsestranska uporabnost. Aluminij je material, ki se zelo enostavno prilagaja različnim specifikacijam in zahtevam glede montaže alu ograj. Zato so primerne za vse vrste terenov in površin, ne glede na njihov naklon in topografijo.

Zaradi svojih neskončnih možnosti oblikovanja so alu ograje primerne za ograditev vrtov, na voljo pa so tudi dvoriščne ograje, ograje za terase, balkonske ograje in tudi alu ograje za ograditev vseh drugih zemljišč.

Njihova postavitev praktično ne pozna nobenih omejitev. Zelo pomembno je le, da se projekta lotite načrtno in celovito.

5. Atraktiven in sodoben dizajn

Ograje že dolgo niso namenjene le omejevanju zemljišč, ampak so pomemben arhitekturni dodatek vsakega doma in njegove okolice. Alu ograje so izjemno privlačne, s svojim atraktivnim videzom pa najbolje poskrbijo za estetsko usklajenost z arhitekturo in vrtnim prostorom.

alu-moderna-ograja | Foto:

Alu ograje na voljo v različnih stilih in barvah. Uporabniki lahko izbirajo med vertikalnimi in horizontalnimi postavitvami letvic, pri čemer najnovejši trendi trenutno stremijo k horizontalnim postavitvam ter preprostim in elegantnim linijam. Med različnimi barvnimi odtenki pa trenutno prevladujejo črna, bela, siva in opečnata, ki se odlično podajo tako k moderni kot tudi tradicionalni gradnji.

6. Oblikovanje po meri

Je že res, da so alu ograje na voljo v različnih barvah in stilih. Prav tako pa vključujejo tudi celo vrsto dodatkov in številne možnosti postavitev, s čimer postane vsaka zase unikatna.

Zaradi različnih možnosti oblikovanja so alu ograje popolnoma prilagojene željam in potrebam naročnika, ne glede na to, ali gre za sodobno, tradicionalno ali podeželsko arhitekturo. Oblikovanje po meri vam omogoča, da izberete barvo, stil, postavitev letvic, morebitno postavitev vrat, višino in še mnogo drugega.

7. Alu ograje so trajnostni izdelek

Aluminij je eden izmed materialov, ki ga je mogoče reciklirati. Zato so tudi alu ograje okolju prijazne, kar pomeni, da jih je mogoče po koncu njihove življenjske dobe reciklirati, s tem pa so vplivi na okolje bistveno manjši.

Le celovito načrtovanje vodi k popolni alu ograji za vaš dom

Kljub temu, da imajo alu ograje že same po sebi številne prednosti, pa bo vaša ograja popolna le, če se boste projekta ograje lotili celovito.

Poleg izbire stila in barve je treba najprej določiti prostor, kje bo ograja stala, in se vprašati, ali boste imeli tudi vrata in druge dodatke. Ker pa alu ograje ne boste postavljali zgolj za leto ali dve, ni odveč poudariti, da si za postavitev ograje poiščete primernega strokovnjaka.

Naročnik oglasnega sporočila je ELŠNIK, d.o.o.

Ne spreglejte