SiolNET. Dom Prenova in gradnja
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako je videti hišica na drevesu za več sto tisoč evrov #video

0,52

termometer

Oblikovalec Guy Mallinson je že od mladih nog sanjal o tem, da bi si zgradil hišico na drevesu. Željo mu je nazadnje le uspelo uresničiti. Z vložkom 150 tisoč funtov (približno 175 tisoč evrov) je tako zasnoval razkošno domovanje, ki ima v svoji omejeni kvadraturi celo tobogan in savno za dve osebi.

Vir: Youtube

mobilne hiške Hona Dom Slovenec, ki izdeluje drzne mobilne hišice #foto #video

Hišico oddaja v najem vsem, ki si zaželijo oddiha v naravi

Hišica stoji na gozdnem območju grofije Dorset v jugozahodni Angliji. Izdelava konstrukcije in gradnja sta trajali pet mesecev, pri tem pa je sodelovalo kar 20 ljudi. Celotna hišica je iz lesa in tako sledi načelu narave. Pročelje stanovanjskega objekta je narejeno v kombinaciji naravnega neobdelanega lubja in nažaganih drv.

Eno od prednosti hiške na drevesu Mallinson vidi v tem, da si tako bolj povezan z naravo. "Prava radost je sedeti na terasi ter opazovati plezanje veveric in drugih gozdnih živali."

Glavni prostor se odmika od tradicionalnega tlorisa

Atrij in vhodna površina hiške sta del visečega lesenega mostu, ki vodi do vhodnih vrat. Ta spominjajo na vrata bančnih trezorjev. V notranjosti domovanja pa se skriva pravo presenečanje, saj je glavni bivalni prostor izdelan po odprtem konceptu, da se zagotovita čim boljša zračnost in prehodnost majhnega prostora.

Računalniški tloris hiše Računalniški tloris hiše Foto: Youtube/Barcroft TV

V glavnem sklopu so tako spalnica, kopalnica, kuhinja in jedilnica. Osrednji element je kamin, postavljen v središče, kar poskrbi za enakomerno ohranjanje temperature prostora, obenem pa je to središčna točka, ki vizualno razmeji odprte, na videz nepovezane dele.

Prostor narejen za dve osebi

Klavstrofobičen občutek zmanjšujejo premišljeno postavljene okenske odprtine. Te so na strehi spalnice, v kopalnici, kuhinji in na tleh. Dodali so še zračnike, ki v notranjost hiše dovajajo svež zrak, hkrati pa delujejo kot prezračevalni sistem v kopalnici.

72 urna hiška Trendi Mini hiška, ki zmanjšuje vpliv stresa na telo #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin