Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 3. 2017,
9.25

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Tapro Grosist

Foto: Thinkstock in Tapro Grosist

Natisni članek

Tapro Grosist prenova kopalnica dom advertorial

Sreda, 1. 3. 2017, 9.25

2 meseca, 1 teden

Prenova kopalnice: elegantna oaza na nekaj kvadratnih metrih

Vsebino omogoča Tapro Grosist

Foto: Thinkstock in Tapro Grosist

Kopalnica je največkrat najmanjši prostor v domu, v njej se veliko zadržujemo, zato je pomembno, da je tudi naša oaza za sproščanje in dobro počutje.

kopalnica tapro | Foto:

Prenova kopalnice je eden najbolj zapletenih projektov, ki se jih lastniki lahko lotijo v stanovanju. Preden se lotite načrtovanja prenove, si najprej v mislih izrišite svoj domači center dobrega počutja in razmislite, česa si v kopalnici najbolj želite.

Prenova kopalnice se začne z željo po kotičku za sprostitev

Ne glede na to, ali bi že obstoječo kopalnico radi samo malo osvežili, jo popolnoma ali samo delno prenovili, je treba temeljito načrtovati urejanje in upoštevati nekaj pravil prenove. Tako bomo lahko učinkovito izkoristili celoten prostor, ne da bi ogrozili funkcionalnost ali estetiko svoje nove kopalnice.

kopalnica tapro | Foto:

Ko začnete razmišljati o prenovi in si zaželite opremiti svoj kotiček za domačni center dobrega počutja, zberite nekaj primerov sanjskih kopalnic. Tako boste dobili občutek in ideje, kaj iskati pri prodajalcih opreme in o čem se pogovoriti z obrtniki. Razmislite o svojih potrebah, o tem, kdo bo uporabljal kopalnico, ali mora biti varna za otroke, česa res ne morete pogrešati, koliko denarja imate za prenovo, kakšen je vaš priljubljen slog opreme. Ko boste imeli odgovore na vsa ta vprašanja, bodo vsi nadaljnji koraki malce lažji.

Deset razmislekov za čim manj stresa pri prenovi kopalnice

#Tloris kopalnica | Foto:

Ne glede na velikost kopalnice moramo najprej upoštevati postavitev vgrajene opreme, vodovodno in električno napeljavo, ki jo lahko delno prilagodimo v okviru še sprejemljivih možnosti. Pri vgrajeni opremi moramo upoštevati vmesni prostor, da ne bomo preveč omejili gibanja v kopalnici.

Vgrajena oprema, kot so kabina za prho, kad in toaletna školjka, mora biti postavljena tako, da omogoča dovolj prostora za prehod. Toaletne školjke ne postavljajmo nasproti vrat, umivalnik naj bo zaradi praktičnosti bliže vrat, vrata pri kabini za prho pa se ne smejo prekrivati z vhodnimi vrati kopalnice. Odtok naj bo blizu kadi in školjke.

#Prostor za shranjevanje

Presodite, kaj v kopalnici največ uporabljate in kam to opremo shranjevati, da bo najbolj pri roki. Za nekaj brisač in svečke lahko uporabite odprte police, večji del pa spravite v omarico. Vsakodnevne pripomočke imejte nad umivalnikom.

#Površine kopalnica milo brisače | Foto:

Površine v kopalnici določajo vzdušje v prostoru. Materiali naj bodo odporni proti vlagi. Za stene, odlagalne površine in tla so najprimernejše keramične ploščice. Marmorni videz ploščic poskrbi za občutek luksuza, lesena tla prostoru vdihnejo mehkobo, mozaik pa doda barvitost in teksturo.

#Armature

Armature v umivalniku in kadi, ročaji in držala ter kljuke naj bodo usklajeni po velikosti in slogu. Če je prostor majhen, ni nujo, da so tudi armature in držala majhna. Tudi velika držala so lahko videti lepo, predvsem pa so praktična. Včasih je za osvežitev prostora dovolj, da zamenjamo ročaje in kljuke na omaricah.

#Ogrevanje

Kopalnica naj bo najtoplejši prostor doma, zato vgradimo elegantne visoke cevne radiatorje. Te lahko dopolnimo z obešalniki, ki omogočajo hitro sušenje brisač ali obešanje perila ter hkrati delujejo kot kreativno pohištvo.

#Oprema

Pri vgrajeni kadi je manj površin za čiščenje, vendar v prostoru naredi občutek teže in zabitosti. Predlagamo prostostoječe kadi in visečo školjko ter splakovalnik. Privoščite si večji umivalnik in odlagalno površino, da se med umivanjem ne boste počutili utesnjene. Če imate majhen prostor in se ne morete odločiti med majhno kadjo in večjo kabino za prho, se odločite za večjo kabino za prho.

#Barve kopalnica milo brisače | Foto:

Najpogostejše barve v kopalnici so nevtralni naravni odtenki. Tako ustvarimo sproščujočo oazo, ki nikoli ne deluje zastarelo. Kombinacija bele in sive ustvari možato vzdušje, temne vzorčaste ploščice prispevajo k bolj hotelskemu videzu. Pastelni toni pomirjajo, poudarki v živahnih barvah pa nas razveselijo.

#Dodatki

Dišeče svečke, razkošne preproge ter brisače v živih barvah in vzorcih, cvetje in posode za milo so pomembni dodatki v kopalnici, s katerimi lahko dodatno izrazimo svoj osebni slog. Poleti uporabljajte mehke brisače v svetlih cvetličnih, poletnih barvah, pozimi pa jih zamenjajte z brisačami v bolj umirjenih, zemeljskih tonih.

#Osvetlitev kopalnica tapro | Foto:

Kopalnica zahteva pravo kombinacijo delovne, ambientalne in točkovne osvetlitve. Glavne svetilke namestimo na vsako stran ogledala, da se izognemo sencam. Ambientalno osvetlitev bomo potrebovali zvečer oziroma med sproščanjem v kopeli. Točkovne lučke namestimo za prostostoječo kadjo ali ob vznožje stene in tako dosežemo prijetne vizualne učinke.

#Preprosto

Ker je kopalnica stisnjena v najmanjši prostor hiše ali stanovanja, dobro razmislite o opremi. Ne natrpajte vanjo kadi, kabine, dveh umivalnikov, školjke in splakovalnika, če ni dovolj prostora. Vaš cilj naj bo čim bolj preprosta ureditev. Imejte v mislih, da je kopalnica prostor za umirjanje, kjer ne sme biti navlake in nereda.

Vse za kopalnico

kopalnica tapro | Foto:

Podjetje Tapro Grosist ima vse za vašo kopalnico, ponuja kakovost in priznane blagovne znamke.

Podjetje z dvajsetletno tradicijo je eno uspešnejših podjetij na slovenskem trgu na področju sanitarne tehnike, vodovodnih inštalacij, ogrevalnih naprav in keramičnih ploščic.

Glavni del podjetja je veleprodaja na Komaniji na Dobrovi pri Ljubjani, maloprodajne salone pa imajo v Lescah, Celju in na Jesenicah, kjer ponujajo široko izbiro sanitarne keramike, keramičnih ploščic, vodovodnih armatur, kopalniškega pohištva in dodatkov po konkurenčnih cenah.

•    Lesce: Alpska cesta 56, 4248 Lesce. Telefon: 051 309 237 kopalnica tapro | Foto:
•    Celje: Kidričeva 6, 3000 Celje. Telefon: 041 659 547
•    Jesenice: Viktorja Kejžarja 34, 4270 Jesenice. Telefon: 031 622 763

Ne spreglejte