SiolNET. Dom Prenova in gradnja
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oživitev londonskega olimpijskega parka?

3

termometer

 | Foto:

Kako in kaj z londonskim olimpijskim parkom? Rešitev, izbrana na javnem natečaju, je nastala v sodelovanju z uličnimi umetniki, načrtovana je stenska poslikava na triinpolkilometrskem zidu.

Moniker Projects je londonsko podjetje, ki se je združilo z uličnimi umetniki in zmagalo na natečaju s predlogom za oblikovanje triinpolmetrske stenske poslikave, ki bo krasila steno olimpijskega parka kraljice Elizabete. Zmagovalca javnega natečaja so razglasili pred dnevi, projekt, vreden več kot tri milijone evrov, bo finančno podprla londonska občina.

Stenske poslikave bodo ustvarili različni ustvarjalci, vidne pa naj bi bile do pet let. Londonski umetnik David Shilinglaw in tandem Best Ever bodo ustvarili grafit, ki bo tematiziral zgodovino vzhodnega Londona. Mark McClure, grafični oblikovalec, bo za svoje stensko delo recikliral les kot tudi material, ki mu ga bo donirala okoliška šola.

Building Bridges, delo lokalnega urbanega umetnika Joja Peela, bo reflektiralo neposredni prostor parka, YouAdHere pa bo na velikem oglaševalskem panoju ponujalo prostor za sporočanje o lokalnih pobudah, zamislih in poslih,v katerih se bodo združevala zveneča imena in mladi ustvarjalci ter ustvarjalke.

Sodelovanje z umetniki je tako ena od pobud za oživljanje in osmišljanje olimpijske dediščine. Stenske poslikave, ki bodo na dolgem zidu, ki obkroža olimpijski park, nastale tudi v sodelovanju z neprofitno organizacijo Create. Org, načrtujejo, da jih bodo odkrili naslednje poletje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin