Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 9. 2017,
14.12

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Vitanest

Natisni članek

Vitanest ogrevanje advertorial

Petek, 29. 9. 2017, 14.12

2 meseca, 1 teden

Ogrevanje s toplotno črpalko – prednosti, ki se vam hitro obrestujejo

Vsebino omogoča Vitanest

Obstajata dva glavna razloga, zakaj je toplotna črpalka prava izbira za ogrevanje vašega doma – znižanje stroškov in varovanje okolja.

stanovanje, dom, ogrevanje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock V začetku jeseni imate še dovolj časa, da poskrbite, da bodo vaši dolgi zimski dnevi prijetno topli. Vedno bolj pogosta in prepričljiva izbira za ogrevanje doma so toplotne črpalke.

Manjša naložba za prvovrstno zimsko idilo

Glavna prednost toplotnih črpalk je nedvomno stroškovna učinkovitost, saj poceni pridobivajo toploto in energijo za ogrevanje. Naprava črpa toploto iz okolice (iz zraka, zemlje ali vode) in jo nato uporabi za ogrevanje prostora in sanitarne vode.

Poleg prihranka za mesečne položnice ogrevanje s toplotno črpalko pripomore tudi k čistejšemu okolju.

V primerjavi z ogrevalnimi napravami z dotrajanimi kurišči, ki marsikje v Sloveniji povzročajo čezmerno onesnaženost ozračja z nevarnimi trdnimi delci, pa toplotne črpalke ne onesnažujejo ozračja in varujejo zdravje, tudi v smislu preprečevanja nastajanja ogljikovega monoksida v bivalnem prostoru. Najtežje se je zavarovati pred nevarnostmi, ki jih ne vidimo ali občutimo, kot je na primer strupeni ogljikov monoksid, ki v bivalnih prostorih lahko nastane na več načinov, pogosto ravno zaradi okvarjene ali nepravilno nameščene centralne kurjave na plin, trda goriva ali kurilno olje ter zamašenega ali slabo prepustnega dimnika in razpok v dimniku.

Brez strahu pred ogljikovim monoksidom

Pri ogrevanju s toplotno črpalko ni bojazni, da bi nastajal ogljikov monoksid, kar pomeni mirno bivanje in še mirnejše spanje v vseh vremenskih razmerah.

stanovanje, dom, ogrevanje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Naložba s subvencijo Eko sklada

Eko sklad z javnim pozivom št. 37SUB-OB16 nudi nepovratne finančne spodbude za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb.

S tem želijo povečati rabo obnovljivih virov energije in posledično tudi energijsko učinkovitost v stanovanjskih stavbah ter ne nazadnje zmanjšati čezmerno onesnaženost zraka z delci PM10.

Višina nepovratne finančne spodbude znaša do 20 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot tisoč evrov za ogrevalno toplotno črpalko tipa zrak-voda, ki je uvrščena na seznam ustreznih naprav Eko sklada.

Eko sklad poleg subvencij nudi tudi ugodno kreditiranje naložb. Sledite pozivom Eko sklada in razmislite o možnosti, da bi ogrevali s toplotno črpalko zrak-voda, tako kot to počne že veliko Slovencev. Kot navajajo na Eko skladu: "Okolje, v katerem živimo, so nam zaupali v upravljanje naši vnuki, ki bodo morali nositi posledice našega ravnanja s planetom, ki nam nudi gostoljubje." Zakaj ne bi skupaj naredili nekaj pozitivnega?

vitanest | Foto: Sodobna toplotna črpalka, ki vam bo zagotovila stoodstotno udobje bivanja

Toplotne črpalke MITSUBISHI ELECTRIC so učinkovite in varčne ter s tem že vrsto let na seznamu ustreznih naprav za subvencijo Eko sklada.

Montaža toplotnih črpalk MITSUBISHI ELECTRIC je hitra, tako da imate dovolj časa za naložbo še za to zimsko kurilno sezono. Naprave MITSUBISHI ELECTRIC odlikujejo izjemna učinkovitost, varčnost in stoodstotna zanesljivost tudi pri ekstremnih zunanjih temperaturah (do –28 °C).

S toplotno črpalko MITSUBISHI ELECTRIC boste doživeli popolnost sodobnega domovanja, saj jo boste lahko upravljali tudi na daljavo, in sicer s pomočjo mobilne aplikacije Melcloud.

​Ogrevalna toplotna črpalka MITSUBISHI ELECTRIC je namenjena ogrevanju ogrevalne in sanitarne vode. Je energetsko varčna in varna za okolje, saj deluje po principu toplotnih črpalk, ki s pomočjo koriščenja majhnega deleža primarne električne energije zajemajo velik del “toplote iz okoliškega zraka”.

vitanest | Foto: Opremljena je s sodobno invertersko tehnologijo, ki z optimalnim prilagajanjem grelne moči omogoča zelo natančno nadziranje ciljne sobne temperature in zagotavlja udobno ogrevanje. Ključne prednosti ogrevalne toplotne črpalke MITSUBISHI ELECTRIC so energetska varčnost, toplotno udobje, učinkovitost ogrevanja pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah ter preprosta namestitev in upravljanje.


Nagradna igra: podarjamo razvlaževalnik

Nagradna igra je končana. Srečni nagrajenec je Tomaž Gerdina. Čestitamo!

Ne spreglejte