SiolNET. Dom Prenova in gradnja
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lumarjevi hiši prejeli priznanje za energetsko učinkovitost

1

termometer

 | Foto:

Na 46. Mednarodnem obrtnem sejmu (MOS) so bila podeljena priznanja za energetsko učinkovite objekte v Sloveniji 2013, v kategoriji novogradnja stanovanjskih hiš sta bili najboljši hiši Lumar.

Lumarjevi hiši sta prejeli zlato in srebrno priznanje za energetsko učinkovite objekte v Sloveniji 2013. Zlato priznanje je prejela družina Šmon za individualno pasivno hišo. Hiša je zasnovana celovito, z dobro toplotno zaščito in ustreznim prezračevanjem. S primerno veliko sončno elektrarno je objekt energijsko pozitiven, saj bistveno več energije proizvede, kot jo porabi. Srebrno priznanje je prejela družina Gradišar-Lavrič za tipsko pasivno hišo Primus-E 137. Hiša je zasnovana celovito, z dobro toplotno zaščito in ustreznim prezračevanjem. Pozitivno vpliva tudi uporaba visoko učinkovitih gospodinjskih aparatov in razsvetljave. Ravna streha omogoča postavitev primerno velike sončne elektrarna v ravnini strehe.

"Podeljeni priznanji za energetsko učinkovitost dokazujeta, da smo na področju pasivne in nizkoenergijske gradnje vodilno slovensko podjetje. Inovativno tehnologijo, izkušnje in znanje uspešno vgrajujemo v vse naše pasivne in nizkoenergijske objekte. Poseben poudarek dajemo kakovosti izvedbe, vgrajenim materialom priznanih proizvajalcev, tehnologiji, opremi in drugim detajlom, zato lahko trdimo, da ni vsak kvadrat kot Lumarjev kvadrat," je dejal direktor Marko Lukić.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin