Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 3. 2019,
15.25

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Sberbank

Natisni članek

obnova kredit Sberbank advertorial

Torek, 19. 3. 2019, 15.25

2 meseca, 1 teden

Koliko časa traja prenova doma?

Vsebino omogoča Sberbank
gradnja prenova arhitekt hiša

Pomlad je pravo obdobje za prenovo doma. Ko ugotovimo, da nam razpored prostorov ali pa le določena oprema ne ustreza več, je čas, da se odpravimo k specialistom za notranjo opremo.

Včasih nam stanovanjska oprema preprosto ni več všeč in se odločimo za stilsko preureditev prostora. Največkrat pa se za preobrazbo doma odločimo zaradi dotrajanosti pohištva, naprav in talnih oblog ter zaradi nefunkcionalnosti stanovanja. Tudi če ugotovimo, da je stanovanje premajhno, naša družina pa se je povečala za enega družinskega člana, lahko veliko naredimo z ustrezno prenovo.

Nekatera dela nam lahko vzamejo ne nekaj dni, druga lahko potekajo več tednov in naš dom spremenijo v gradbišče. Kako preživeti v tem napornem obdobju, ko po naši sobah pohajkujejo razni izvajalci, s seboj imajo na kupe orodja in materiala ter povzročajo neznosen hrup in na kupe prahu?

gradnja prenova hiša | Foto:

Celo manjši projekti lahko zmotijo našo vsakodnevno rutino. Zato je prav, da se zavedamo, kaj nas čaka v tem napornem obdobju. V nekaterih primerih, ko je prenova res celovita, moramo razmisliti o najemu začasne nastanitve.

Izvedbena faza pri prenovi stanovanja nam bo vzela do tri mesece časa, medtem ko si za prenovo hiše vzemimo približno leto dni.

Ker pa je prenova doma lahko finančno zelo velik zalogaj, izberimo zanesljivega finančnega partnerja, ki nam bo z ugodnimi pogoji Ekspres kredita omogočil, da bomo lahko hitro uživali v popolnem domu. 

Prenova mansarde

mansarda prenova | Foto:

Za to, da bomo na podstrešju lahko uredili na primer vsaj spalnico, bomo morali vgraditi vsaj eno strešno okno in poleg postelje postaviti vsaj omaro. Prenova mansarde vključuje ogrevanje, električno napeljavo, izolacijo in suhomontažna dela. Mogoče bomo na podstrešje celo napeljali vodovod in klimatsko napravo.

Na srečo dela na podstrešju ne potekajo v prostorih, ki jih vsakodnevno uporabljamo, zato se bomo morali samo navaditi na nekajtedensko prisotnost delavcev, ki bodo morali imeti prost dostop do podstrešja.

Okvirna cena prenove mansarde znaša približno 400 evrov na kvadratni meter.

  • Obnova parketa

parket prenova hiša | Foto:

Ne glede na to, ali bomo zamenjali le parket v enem prostoru ali v celotnem stanovanju oziroma hiši, nam bo ta projekt verjetno povzročil veliko težav. Prostor je treba popolnoma izprazniti in vse površine temeljito zaščititi zaradi prahu. Poleg tega bomo zaradi vdihavanja hlapljivih snovi morali razmisliti o začasnem bivališču. Po svežem nanosu zaščitnega olja ali laka bo parket še nekaj dni nepohoden, da se bo lahko temeljito posušil.

Okvirna cena prenove parketa znaša približno 16 evrov na kvadratni meter. Zraven moramo prišteti še material – lahko gre za lamelni, gotovi ali klasični parket ali kmečki parket.

  • Prenova kopalnice

prenovakopalnica hiša | Foto:

Čeprav je kopalnica relativno majhen prostor v stanovanju, pa je prenova lahko zelo zahteven projekt, saj vključuje vse gradbene faze. Navadno je kopalnica tudi prvi prostor, ki ga prenovimo ob vselitvi, čeprav gre za finančno zahtevno investicijo. Nekajtedenska prenova se začne s premišljenim načrtom in odstranjevanjem stare opreme ter ploščic, sledi polaganje vodovodne in električne napeljave, keramike in sanitarne keramike. Upoštevati moramo še zidarska dela.

Okvirna cena prenove kopalnice znaša približno 600 evrov na kvadratni meter.

  • Prenova kuhinje

kuhinja prenova hiša | Foto:

Kuhinja je srce doma. Če se poigramo z novimi frontami, ročaji in barvami sten, sicer dosežemo neki estetski učinek, a kuhinja s tem ne bo postala bolj funkcionalna. Ko se odločamo za prenovo kuhinje, naj nam strokovnjak svetuje pri razporeditvi kuhinjskih elementov, da bosta kuhanje in priprava hrane potekalo nemoteno. S prenovo moramo poskrbeti za čim boljšo izkoriščenost površin. V povprečju potrebujemo od 2,4 do 3,6 metra kuhinjskih površin.

Popolna prenova kuhinje lahko traja od tri do celo 12 tednov, odvisno od velikosti in zahtevnosti projekta.

Okvirna cena prenove kuhinje znaša približno 700 evrov na tekoči meter.

Do sanjskega doma v treh urah

dom hiša družina | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Na vse izzive, ki jih prinaša prenova doma, se pravzaprav ne moremo dovolj pripraviti. Preden se odpravimo na to naporno pot, je dobro izbrati prave strokovnjake za notranje oblikovanje in obrtniška dela.

Pri tem naj nas ne ovira preveliko finančno breme, ki bi lahko ogrozilo naš družinski proračun.

Svoje sanje uresničimo z banko Sberbank, kjer so za stranke vseh bank pripravili ugoden in udoben Ekspres kredit.

Ekspres kredit iz udobja vašega kavča

par računalnik | Foto:

Sberbank banka svojim strankam in strankam drugih bank omogoča hiter in udoben najem kredita, ki ga prejmete že v treh urah po podpisu kreditne pogodbe.

Prednosti Ekspres kredita pri Sberbank:

  • ugodna fiksna obrestna mera, nespremenjene mesečne obveznosti celotno dobo odplačevanja,
  • z minimalno dokumentacijo in enim obiskom banke,
  • znesek kredita od 1.000 do največ 20.000 EUR,
  • brez stroškov zavarovanja in brez stroškov vodenja kredita,
  • izplačilo kredita v 3 urah po podpisu pogodbe,
  • odplačevanje od 12 do 120 mesecev,
  • brezplačen vklop in naročnina mobilne banke mSberbank SI in spletne banke eSberbank SI (velja, če imate pri Sberbank banki aktiven samo Ekspres račun, sicer se pristopnina in naročnina za spletno in mobilno banko zaračunajo po veljavni Tarifi banke),
  • za stranke katerekoli banke,
  • pri izračunu kreditne sposobnosti upoštevajo tudi prihodke z naslova potnih stroškov in malice,
  • nakazilo kredita na Ekspres račun odprt pri Sberbank (brez stroškov vodenja računa, brezplačen vklop in naročnina spletne banke eSberbank SI in mobilne banke mSberbank SI).
Ne spreglejte