SiolNET. Dom Prenova in gradnja
Vsebino omogoča JUB

Foto: Thinkstock

  • Messenger
  • Messenger

Kakšni so zadnji trendi pri opremi doma?

Vsebino omogoča JUB

Foto: Thinkstock

V ospredju ostajajo minimalizem, preproste linije in barve, ki nas povezujejo z naravo. Zelo aktualen je še vedno retro pridih, ki ga lahko pomešamo z bolj resno sodobnostjo.

stanovanje, dom

Zadnji trendi v opremljanju doma narekujejo predvsem mešanje različnih slogov, od klasičnih elegantnih do čistih industrijskih. Vendar brez pretiravanja, ne glede na slog, ostaja vodilo: čist in topel minimalizem.

#Vintage dodatki

Pobrskajte po bolšjem trgu ali po podstrešju svoje babice in izberite nekaj vintage kosov pohištva ali dodatkov, ki bodo ustvarili tisto pravo časovno harmonijo v vašem domu.

kopalnica

Vintage slog je močno prisoten tudi v kopalnici, kjer se vračajo les, bele ploščice, samostoječe kadi in klasična oblika retro radiatorjev.

#Poiščite navdih v sredozemskem slogu

stanovanje, dom

Če bi radi v svojem stanovanju pričarali prav posebno morsko pravljico, potem poiščite pravi poletni navdih. Z majhnimi detajli, kot so slike, preproge, zavese, pa tudi barve v različnih odtenkih modre, boste dodali kanček morske ustvarjalnosti.

#Industrijsko, ki je hkrati zelo prefinjeno

stanovanje, dom

Tudi na videz bolj robustni kosi pohištva lahko s pravo izbiro kombinacij ustvarijo zelo eleganten slog, ki oddaja prav posebno toplino. Bodite ustvarjalni in iz materialov, kot so palete ali leseni zaboji, ustvarite unikatne kose pohištva.

#Zeleno

stanovanje, dom

Vrača se ljubezen do sobnih rastlin, ki so postale ključni dodatek v vaših domovih. Postavite jih na posebno vidno mesto, po možnosti na kakšen vintage kos pohištva.

#Črno-belo v barvitem svetu

stanovanje, dom

Črno-bela kombinacija je nedvomno "must have" za vse tiste, ki imate radi geometrične oblike, ali vse tiste, ki želite svoj minimalizem poživiti z večjim črno-belim vzorcem.

#Nepogrešljiva zlata barva

stanovanje, dom

Če na novo opremljate svoj dom, potem ne morete uiti kakšnemu pozlačenemu modnemu dodatku - od svetilk, razkošnih vaz ali okvirjev.

#Tapete

stanovanje, dom

Hit izpred 40 let se vrača, in to zelo pompozno in barvito! Privoščite kakšni steni pisano tapeto. Pri tem pa upoštevajte pomembno pravilo: manj je več. Ne polepite vseh sten, dovolj bo samo ena, ki bo prostor spremenila v edinstven svet doživetij.

#Poiščite svojo barvo

Stanovanje

Barve so prava pika na i končnemu videzu in ne nazadnje so najpoglavitnejši dejavnik, ki bo vplival na vaše počutje doma. Pri izbiri barv, ki bodo krasile tako vaše stene kot preostale dodatke in tekstil, bodite preudarni. Ustvarite nekakšno fuzijo barvnih odtenkov, ki se bo nadaljevala v različnih prostorih in bo dobro odražala vašo naravo. Izberite bolj umirjene barve, ki ne bodo preveč izstopale in da se jih ne boste prehitro naveličali.

Kako do pravega udobja?

Ne samo z izbiro sloga, ki vam je najbolj pisan na kožo, ampak predvsem z izbiro materialov, ki bodo najbolje zaščitili vaš dom.

Preden se lotite prenove notranjih prostorov, premislite tudi o primerni toplotni izolaciji, ki je prava naložba za prijetno bivanje.

Z novo fasado boste zmanjšali možnost nastanka plesni, ustvarili bolj zdrave pogoje bivanja in hkrati zmanjšali strošek ogrevanja stavbe. Če živimo v neizolirani stavbi, so ti stroški lahko na letni ravni zelo veliki.

hiša Foto: Thinkstock

Debelejša izolacija se hitro povrne

Z vgradnjo toplotnoizolacijskega sistema JUBIZOL in zadostno debelino izolacijskega materiala boste lahko porabo energije za ogrevanje in hlajenje znižali kar do 40 odstotkov, poleg tega pa preprečili tudi nastajanje toplotnih mostov.

Z idealno izoliranimi zidnimi površinami boste v notranjih prostorih izboljšali bivalne pogoje, ki jih opredeljujeta temperatura med 19 in 22 °C in vlaga med 40 in 60 odstotkov, s tem pa preprečili tudi morebitno izsuševanje zraka in nastajanje prahu, ki lahko draži dihala, ter razvoj zidne plesni, ki nastaja zaradi visoke in trajne vlage ter drugih vplivov iz okolja.


Jubizol Zagotovite kakovost in trajnost objekta z garancijo do 25 let

Fasadne sisteme JUBIZOL odlikujeta časovna obstojnost in dolga življenjska doba, kar velja tudi za najbolj zahtevne pogoje uporabe.

JUB zagotavlja do 25-letno garancijo ter dolgoročno in premišljeno naložbo v toplotnoizolacijski sistem JUBIZOL.

Toplotnoizolacijski sistemi JUBIZOL zagotavljajo vrhunski estetski videz objekta. Zaključni ometi omogočajo izvedbo fasade v zaribani ali glajeni strukturi ob različni zrnavosti, pri tem pa lahko izbirate med številnimi odtenki z najvišjo obstojnostjo.

Pri izboru primernega barvnega odtenka vam lahko na pomoč priskočijo arhitekti v JUB Design Studiu v Dolu pri Ljubljani, ki vam bodo za vaš objekt predhodno izdelali barvno študijo.


Barvanje, obnova, stanovanje Nagradna igra: podarjamo barve JUPOL Trend

Nagradna igra je končana: srečni nagrajenci so:

Špela Bevc
Andrej Mesarič
Anja Majcenič
Nežka Purgar
Robert Modrej

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin