Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 9. 2013,
8.52

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

montažna hiša

Sobota, 28. 9. 2013, 8.52

3 leta, 11 mesecev

Kako do montažne hiše v praksi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

V podjetju Lumar smo ob dolgoletnih izkušnjah in pridobljenih znanjih opredelili 10 korakov, ki vas bodo pripeljali do vaše nove hiše Lumar.

Preden se lotimo gradnje hiše, se spopadamo s številnimi vprašanji, o katerih se je treba s strokovnjaki dogovoriti že na samem začetku. Le tako bomo v predvidenih rokih dobili hišo, ki bo narejena kakovostno in po naših željah ter predstavah. Tokrat vam predstavljamo 10 korakov do vaše sanjske hiše Lumar in korake, ki sledijo pred izdelavo vodilne mape. Vodilna mapa je sestavni del projektne dokumentacije in je potrebna za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Ideja Vsekakor ima vsak, ki pomisli na nas, že idejo ali pa vsaj željo, kakšno hišo si želi - svoj nov dom. To sicer ni dovolj, saj je treba idejo uresničiti na papirju v obliki idejnega projekta. Za to nalogo si lahko izberete katerega koli arhitekta, katerega oblikovanje vam je blizu. Vedno pa vam je na voljo ves spekter naših hiš iz kataloga, pri katerih se z arhitekti dogovorite za morebitne prilagoditve glede na želje, potrebe ali omejitve lokacije.

Z našim arhitektom v dveh ali treh srečanjih oblikujete končno zasnovo svojega doma po željah tako glede prostornosti, oblike, razporeditve ... Naš arhitekt vam bo svetoval tudi o tehnologiji in prednosti bivanja pri izbiri različnih tehnologij, ki deloma že tudi lahko vplivajo na vaš idejni projekt. Prednost, na katero bi vas radi opozorili v primeru izbire našega arhitekta, je tudi racionalnost ideje, ki se prenese na papir. Prevečkrat se stranke srečajo z idejnimi projekti, pri katerih arhitekti ne opozorijo na cenovno komponento elementov projektiranja, zato se izračun konča nad kupčevo predvideno finančno konstrukcijo. Vsekakor ste s tem opravili prvi korak, saj imate izrisan svoj dom v idejnem projektu, temu pa sledi priprava ponudbe z opisom vseh možnosti glede ravni in tehnologije energetske varčnosti. Prav tako lahko nadaljujete pot v projektiranje, za katero se prav zagotovo priporočamo pri Lumarju, saj je v tej fazi najpomembnejša izbira pravih tehnologij in podrobnosti, povezanih s tehnološko izvedbo vaše hiše.

Ne spreglejte