Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 6. 2016,
9.50

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča SID banka

Foto: Thinkstock

Natisni članek

obnova kredit streha izolacija advertorial

Petek, 24. 6. 2016, 9.50

2 meseca, 1 teden

Kako boste preprečili velike toplotne izgube?

Vsebino omogoča SID banka

Foto: Thinkstock

Streha obnova | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ko načrtujete obnovo hiše in razmišljate o energijsko učinkovitem bivanju, imejte v mislih vsaj tri pomembne komponente: dobra izolacija fasade, kakovostna okna in skrbno izbrana streha, prek katere vam ne bo ušla vsa toplota.

Ali ste vedeli, da vam pozimi kar tretjina toplote lahko uide skozi streho? Ste vedeli, da lahko pasjo poletno vročino omilite z dobro izbiro izolacije strehe ali podstrešja? Streha je več kot kapica vašega doma, je tista energijska točka, prek katere uhaja vaše udobje bivanja.

Kako se pravilno lotiti obnove izolacije

Izbira strešne izolacije je odvisna predvsem od uporabnosti vašega podstrešja: bo pohodno in uporabno ali bo v celoti nepohodno in neuporabno?

Izolacija nepohodnega podstrešja: Če ne boste hodili po podstrešju, potem bo dovolj, da boste izolirali samo tla podstrešja, kar vam bo prihranilo tudi nekaj stroškov, saj je izolacija tal bistveno cenejša kot izolacija strehe. Na tla položite od 20 do 25 centimetrov negorljive izolacije.

Streha obnova | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Izolacija delno pohodnega podstrešja: Če boste podstrešje vendarle občasno tudi uporabljali, potem priporočamo, da na tla namestite drugačno vrsto izolacije, ki je pohodna in odporna proti pritiskom, na primer proti hoji ali odlaganju reči. Pri malo pogostejši hoji po podstrešju priporočamo, da izolacijo zalijete s plavajočim estrihom.

Izolacija pohodnega/bivalnega podstrešja: Če si boste v podstrešju uredili bivalne prostore, morate računati na dobro izolacijo strehe. Da bi si zagotovili ugodne razmere za udobno življenje v mansardi, morate zagotoviti kakovostno izbiro izolacije, ki mora biti praviloma še debelejša od izolacije fasade.

V tem primeru izolacijo namestite neposredno med škarnike, ključnega pomena pa je tudi namestitev parne ovire.

Poleg klasične izolacije z mineralno volno sodobna tehnologija omogoča različne rešitve, ki so tudi bolj prijazne do okolja, kot je izolacija s celulozno volno, vedno bolj priljubljena pa je izolacija z brizganjem.


Preberite tudi:

Kakšna je prava debelina dobre fasade?

Z obnovo do sanjskega udobja


O mrzli zimi morate razmisliti že danes

Streha obnova | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Prav poletje je čas, da poskrbite za toplo zimo brez visokih računov za ogrevanje. Pri tem vam bodo pomagali v Hranilnici LON, Gorenjski banki in Abanki, saj so pripravili ugodne pogoje za posojilo: v primeru fizične osebe bodo financirali do 30 tisoč evrov vaše naložbe v energijsko bolj učinkovit dom in vam s posojilom pokrili celotno naložbo. V primeru upravnikov stavb oziroma stanovanjske skupnosti/združenja etažnih lastnikov pa bodo financirali do 150 tisoč evrov naložbe.

Posojilo po neverjetni najvišji obrestni meri s 6M Euribor + 1,70 % boste lahko odplačali v 15 letih.

Kako do ugodnega kredita?

Poiščite najbližjo poslovalnico (Hranilnica LON, Gorenjska banka, Abanka) za eko kredit  SID banke in se dogovorite za termin sestanka, kjer vam bodo bančni strokovnjaki najbolje svetovali.

Vas zanima še več? Preverite tukaj in si zagotovite kredit, ki vam bo omogočil uresničitev sanj.

Kakšni so vaši načrti glede obnove stanovanja?

Vsem, ki boste izpolnili kratko anketo, bomo v zahvalo podarili manjšo pozornost SID Banke.

 
Ne spreglejte