Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 6. 2017,
10.38

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Gorenjska banka

Foto: Gorenjska banka in Thinkstock

Natisni članek

advertorial Gorenjska banka stanovanjski kredit posojilo

Petek, 23. 6. 2017, 10.38

2 meseca

Kaj pravite na nov dom v vili pod eno najbolj priljubljenih slovenskih gora?

Vsebino omogoča Gorenjska banka

Foto: Gorenjska banka in Thinkstock

Samo pomislite, kakšen bi bil občutek, če bi se lahko ob vrnitvi iz službe, ko ste utrujeni od napornega delovnika ter naveličani gneče v mestnih središčih in na cestah, malce sprostili ob  pogledu na prelepe gore.

Pogled skozi okno | Foto:

Ste si že od nekdaj želeli živeti na obrobju mesta, odmaknjeni od mestnega vrveža in hitrega tempa? Če razmišljate o selitvi, da bi se malce oddaljili od središča mesta in si poiskali košček oaze v naravi, ne pozabite, da je eden od ključnih dejavnikov pri izbiri stanovanja oziroma hiše lokacija. Življenjsko okolje, v katerem boste bivali, naj ustreza vašim željam in potrebam. Pred nakupom nepremičnine si na list papirja napišite, kakšna so vaša pričakovanja glede novega doma. Poskusite si predstavljati sebe v novem domu in se nato na podlagi tega odločite, kakšna nepremičnina bi najbolj ustrezala vašemu življenjskemu slogu.

Sanjska vila s pogledom na vrhove gora

v Bistrici pri Tržiču | Foto:

V idiličnem naravnem okolju pod Karavankami, v bližini Tržiča in le streljaj od Kranja je vsem, ki si želite kupiti novo stanovanje, na voljo vila z osmimi stanovanji. Vila stoji v Bistrici pri Tržiču in je po eni strani ravno prav odmaknjena od mestnih središč, po drugi pa dovolj blizu avtoceste, ki jo povezuje z Ljubljano in Celovcem. Ponuja življenje, odmaknjeno od mestnega vrveža, vseeno pa lahek dostop do večjih mest, ko je to potrebno. Vila stoji v zavetju gora, od koder se razprostirajo dih jemajoči razgledi na okoliške vrhove Karavank. Stanovanja so v vili, ki leži na pobočju, od koder si lahko privoščite vsakodnevni krajši planinski sprehod na Bistriško planino, Kriško goro, Dobrčo in številne druge okoliške vrhove.

v Bistrici pri Tržiču | Foto:

VILA-A v Bistrici pri Tržiču

Potencialni kupci si stanovanja lahko ogledate vsak četrtek med 12. in 18. uro, in sicer po predhodni najavi na tel. številko 04 208 41 86 ali 04 208 44 77.

Izvedeli boste vse podrobnosti o načinu prodaje (javno zbiranje nezavezujočih ponudb) in ekskluzivnem stanovanjskem kreditu Gorenjske banke (z boljšo obrestno mero od standardne).

Rok za oddajo ponudb je 1. 8. 2017!

­­­­­­­­­­­­­­Prednosti življenja na obrobju mesta

Življenje zunaj mestnih središč ima številne prednosti. Izpostavili smo le nekaj ključnih:

Stik z naravo

Ena od ključnih prednosti, ki je v zadnjem času vse bolj cenjena in iskana, je neposreden stik z naravo. Današnji hiter tempo življenja nam neprestano povzroča obremenitve in stres. Ves čas smo v pogonu, vedno nekam hitimo, večji del dneva smo obdani s hrupom, kar dokazano vpliva na naše razpoloženje in splošno počutje. Vsakdo izmed nas potrebuje sprostitev ter odmik v pomirjujoče okolje, da se lahko razbremeni vsakodnevnih skrbi in napolni z novo energijo. Odmik in oddih od "ponorelega sveta" nam bo najbolj uspel, če se odpravimo v naravo. Včasih pomaga že sam pogled na zelenje ali na gore, ki delujejo zelo pomirjujoče. Eno od glavnih vodil pri nakupu stanovanja naj bo zato razgled skozi okno. Pogled na gozd, polja ali hribe se nam bo obrestoval.

Življenje na deželi | Foto:

Mir in tišina

Nekateri imajo raje življenje v mestu in dejstvo, da mesto nikoli ne spi, mnogi pa veliko bolj cenijo miren spanec. V mestnih središčih, kjer ceste in ulice osvetljujejo javna razsvetljava ter številni obcestni panoji, ima noč povsem drugačno barvo kot na vasi in podeželju. Zunaj mestnih središč so noči temnejše in bolj mirne, saj je manj prometa, ni avtomobilskih siren, kar se pozna tudi pri kakovosti spanca. Dober spanec pa je še kako pomemben za naše dobro počutje in zdravo življenje.

Več možnosti za športne aktivnosti

Pohodništvo | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Če živimo v mestu, smo pri iskanju možnosti za rekreacijo in aktivno preživljanje prostega časa omejeni na mestne parke in športne dvorane ali pa se moramo za daljši sprehod usesti v avto in odpeljati iz mesta. Življenje na podeželju ponuja več raznolikih možnosti za rekreacijo. V bližini Tržiča, kjer stoji Vila A, je veliko možnosti za pohodništvo. Lahko se odpravite na Dobrčo (1634 m), Begunjščico (2060 m), Vrtačo (2181 m), Košutico (1968 m), Veliki vrh Košute (2088 m), Kladivo (2094 m), Košutnikov turn (2133 m), Stegovnik (1692 m), Storžič (2132 m), Tolsti vrh (1715 m), Bistriško planino (1057 m), Kriško goro (1471 m) in številne druge vrhove. Možnosti za pohodništvo in planinarjenje vam tako ne bo zmanjkalo.

Bolj pristni socialni stiki

Ljudje smo socialna bitja in potrebujemo druženje. V mestih so ljudje običajno bolj odtujeni ali pa so medosebni odnosi zaradi množice ljudi, ki živijo okoli nas, bolj površinski in nepristni. Medosebni odnosi v ruralnem okolju so bolj neposredni in pristni. Po drugi strani imamo, če živimo zunaj mesta, na podeželju, več zasebnosti, ko jo potrebujemo.

hribi | Foto:

Manj onesnažen zrak

V mestih je zaradi prometa in odlagališč odpadkov zrak veliko bolj onesnažen kot v krajih, oddaljenih od mestnih središč. Že kratek sprehod na svežem zraku in v zavetju gora človeka osveži in ga navda z novo energijo.

Kako do sanjskega doma?

Vila A v Bistrici pri Tržiču | Foto:

Vsem, ki si želite ustvariti nov dom ni razmišljate o nakupu, vam pri Gorenjski banki nudijo ekskluziven stanovanjski kredit.

Stanovanjski kredit "Vila-A"

Kredit "Vila-A" je namenjen kupcem stanovanj v večstanovanjskem objektu Vila-A v Bistrici pri Tržiču.

Kredit odlikujejo naslednje prednosti:

  • opazno nižja obrestna mera od standardne ponudbe bančnih stanovanjskih kreditov;
  • nižji stroški odobritve kredita za kreditojemalce, ki so že komitenti Gorenjske banke ali pa so pripravljeni to postati;
  • možnost zavarovanja kredita s kreditirano nepremičnino;
  • podpora pri vodenju postopkov, ki so potrebni za vpis v zemljiško knjigo.

Oglasite se v njihovi najbližji poslovalnici in preverite posebno ponudbo stanovanjskega kredita. Več informacij o ugodnem stanovanjskem kreditu pri Gorenjski banki lahko preberete tukaj.

Več o Vili-A v Bistrici pri Tržiču si oglejte v fotogaleriji:

Fotogalerija
1 / 7
Ne spreglejte