Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 3. 2018,
11.32

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

prenova stanovanje avtobus

Petek, 16. 3. 2018, 11.32

6 let

Iz šolskega avtobusa v dom za šestčlansko družino #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
stanovanje v avtobusu | Foto Cover Images

Foto: Cover Images

Si predstavljate življenje na 23 kvadratnih metrih - s še petimi ljudmi? Tako živi kalifornijska družina Mayes, ki si je nov dom ustvarila v nekdanjem šolskem avtobusu.

"Imeli smo vse, kar bi si družina lahko želela, veliko hišo, avtomobile, veliko 'prijateljev' in tako naprej. Bila sva nesrečna in jezna, oddaljila sva se drug od drugega in vedela sva, da moramo svoje življenje povsem spremeniti," sta zakonca Gabriel in Debbie Mayes zapisala na svojem blogu, na katerem opisujeta novo življenje svoje družine.

Odločila sta se za ekstremen korak in se s svojimi štirimi otroki iz več kot 450 kvadratnih metrov velike hiše preselila v - šolski avtobus.

stanovanje v avtobusu | Foto: Cover Images Foto: Cover Images

V vozilo, prenovljeno in spremenjeno v domovanje, so se preselili lansko poletje in se odpravili na potovanje od Chicaga do Kalifornije, kjer so zdaj (dobesedno) parkirani.

Njuni štirje otroci so stari od 18 mesecev do deset let. Kot sta zapisala na blogu, jim v nenavadnem, za marsikoga majčkenem domovanju prav nič ne manjka. Skoraj nič - majhnost prostora jim ne dovoljuje, da bi imeli pralni stroj, zato oblačila perejo v javnih pralnicah.

Tako je videti njihovo domovanje:

Fotogalerija
1 / 11

Mnogo spletnih uporabnikov je sicer izrazilo dvom o tem, kako realen je lahko takšen način življenja, češ da je domovanje družine Mayes čisto preveč pospravljeno in da nikjer ni videti na primer igrač. Nekateri so se spraševali tudi, kako bo njihovo življenje videti, ko bodo otroci prišli v puberteto in si bodo želeli več zasebnosti.

stanovanje v avtobusu | Foto: Cover Images Foto: Cover Images

"Povezanost, ki jo zdaj občutimo kot družina, vsekakor odtehta vse nevšečnosti, ki jih prinese bivanje v tako majhnem prostoru," sta zakonca povedala za spletni portal Apartment Therapy. Pojasnila sta še, da je prostor za shranjevanje oblačil, igrač in vsega ostalega priročno skrit - pod zakonsko posteljo in v otroške pograde, igrače pospravljajo v kavč, priznala pa sta, da včasih, ko se jim nakopiči umazano perilo, zasilno uporabijo tudi kopalno kad.

"Takšen način življenja zagotovo ne bo mogel trajati za vedno," sta še povedala, "ampak želela sva, da ga najini otroci izkusijo, dokler so še majhni."

Ne spreglejte