SiolNET. Dom Prenova in gradnja
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Foto: Preprosto razkošje na skromni kvadraturi

3

termometer

 | Foto:

V povsem običajno zasnovani enodružinski hišici je vse razporejeno praktično, pohištvo pa je pisano na kožo stanovalcem. Družina si je več razkošja privoščila na vrtu, kjer uživa ob manjšem bazenu.

Pri nas so pogoste velike stanovanjske hiše, zgrajene tako, da v njih živita dve generaciji. A kaj, ko se velikokrat zgodi tudi, da polovica hiše sameva, saj si mladi raje zgradijo hišico po svojih merilih ali pa se preselijo v stanovanje bližje delovnemu mestu.

Veliko bolj ekonomično je, če načrtujemo hišo za realne potrebe. Velika naj bo ravno prav, da bo v njej vsak našel svoj kotiček, pri tem pa je dobrodošla tudi pomoč arhitekta, ki bo znal harmonično razporediti prostore, izkoristiti potencial hiše in nam pomagal ustvariti domovanje naših sanj.

 

Takšen primer hišice ne ravno razkošne kvadrature lahko vidite tudi na fotografijah. Lastnikoma, zakonskemu paru z juga Švedske, veliko pomenita svetloba in zračnost, zato prostori niso nasičeni s pohištvom, barve pa so svetle in živahne. Osrednji dnevni prostor je najbolj prostoren, čez celotno stanovanje pa se kot rdeča nit pojavljajo kosi z industrijskim duhom.

Ker se družina rada druži na prostem, so več skrbi namenili načrtovanju vrta in terase, kjer uživajo ob veliki mizi ali zaplavajo v bazenu. Za več navdiha pa si oglejte fotogalerijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin