Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 4. 2018,
20.30

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Natisni članek

kuhinja gradnja dekoracija doma prenova

Sreda, 4. 4. 2018, 20.30

1 leto, 11 mesecev

Razlogi, zakaj je odprta kuhinja kul

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

kuhinja | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Čeprav že skoraj kot po izročilu prednjačijo predvsem kuhinje zaprtega tipa, so odprte v resnici zelo praktične in nadvse primerne za tiste, ki se srečujejo s pomanjkanjem prostora in svetlobe. Še ena prednosti je tudi ta, da so cenejše. Preberite, kako lahko odprte police popolnoma spremenijo videz in funkcionalnost vaše kuhinje.

stanovanje, obnova
Trendi Prenova od A do Ž – kakšni so stroški in kako lahko privarčujem?

Velikokrat sanjamo o veliki, polno opremljeni kuhinji z neskončno vrsto omaric, ki poleg obilja shranjevalnega prostora nudi tudi mnogo odlagalnih površin na pultu, ki ga krasijo vsi možni kuhinjski pripomočki. Nekateri gredo v svojih mislih še nekoliko dlje in si temu povrh omislijo še kuhinjski otok. Žal pa nas resničnost pogosto razočara, saj smo skoraj vselej omejeni tako s kvadraturo prostora kot tudi z gmotnimi sredstvi, ki jih lahko namenimo za kuhinjo. 

Če vas pestijo tako prostorske kot denarne stiske, potem je kuhinja odprtega tipa prava izbira za vas. Zakaj? Preprosto zato, ker boste namesto zgornjih omar lahko namestili odprte police, kar v bistvu pomeni, da boste s tem prihranili kar nekaj denarja, saj vam ne bo treba kupovati dragih vratc, pa tudi prostora ne boste zapirali in dušili s prevelikimi pohištvenimi elementi. 

kopalnica tapro
Trendi Prenova kopalnice: elegantna oaza na nekaj kvadratnih metrih

Slaba stvar: vse mora biti pospravljeno

Odprte police omogočajo, da lahko kor najbolje izkoristite kuhinjski prostor, posebno, če je ta majhen. Odločite se torej za police po meri in zapolnite prazen prostor! Na police razstavite tiste kuhinjske pripomočke, pribor in ponve ter lonce, po katerih pri kuhanju najpogosteje posegate - vendar pazite, obstaja tudi druga plat!

Omeniti je namreč treba to, da mora biti razstava priborov, pripomočkov in drugih zadev, kot so začimbe in podobno, vedno lepo postavljena oziroma pospravljena. Odprta kuhinja ni več zgolj in samo odlagališče, temveč galerija. Veliko truda, časa in moči boste morali posvetiti temu, da so vse stvari estetsko lepo postavljene in da se skladajo z drugimi elementi vašega doma.

kuhinja | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Z odprto kuhinjo boste prisiljeni shranjevati samo tiste stvari, ki jih dejansko potrebujete, saj si ne želite videza nametanosti. Vprašajte se, česa ne želite gledati vsak dan, in se tega znebite. S tem ne boste dosegli samo večje organiziranosti in preglednosti nad stvarmi, temveč bo kuhinja tako tudi videti lepše. Če le imate dovolj prostora, v kakšen kotiček postavite svojo zbirko kuharskih knjig. Tako boste vsaj dajali vtis dobrega kuharja. 

Trendi Prenova kuhinje za vsakogar
Ne spreglejte