Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 2. 2019,
7.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Henkel

Foto: Gettyimages

Natisni članek

advertorial henkel pomivalni stroj

Ponedeljek, 4. 2. 2019, 7.00

2 meseca

Briljantno čista posoda brez napora

Vsebino omogoča Henkel

Foto: Gettyimages

Pomivanje posode je eno najosnovnejših hišnih opravil – nekaj, kar večina počne vsak dan oziroma celo večkrat dnevno. Z uporabo pomivalnega stroja so gospodinjska opravila lažja, hkrati pa prihranite čas. Poleg tega je to boljše za okolje; pomivalni stroj porabi manj energije in vode, kot če posodo pomivate ročno. Če upoštevate nekaj preprostih pravil in uporabite najprimernejši Somatov izdelek, bo vaša posoda vselej, ko jo vzamete iz pomivalnega stroja, brezhibna in sijoča.

Pomivanje posode | Foto:

Pravilna uporaba pomivalnega stroja je ključnega pomena za odlične rezultate po končanem pomivanju. Čeprav se vam zdi, da v stroj lahko naložite še veliko več, premislite, ali potem stroj res lahko učinkovito opere posodo.

Ob nepravilni uporabi stroja se lahko zgodijo številne napake na stroju, na srečo pa vam ni treba takoj klicati za to usposobljenih mojstrov, ampak veliko lahko naredite sami – z vzdrževanjem stroja, dodajanjem vseh ustreznih tekočin in pravilnim nalaganjem posode v stroj.

Kako pravilno zložiti posodo v pomivalni stroj?

Preden posodo zložite v pomivalni stroj, odstranite vse ostanke hrane, ki jih zlahka postrgate s površine. Predhodno izpiranje v pomivalnem koritu ni potrebno, niti ni ekološko. Edina izjema so ostanki, ki niso vodotopni, na primer špinača, cigaretni pepel ali nasekljane začimbe. Te je najbolje izprati, saj se drugače lahko usedejo na posodo.

Posoda mora biti varno zložena na odcejalnike. Še zlasti morate paziti pri zlaganju kozarcev, saj se drugače lahko poškodujejo zaradi drgnjenja drug ob drugega. Skodelice lahko postavite ob robove odcejalnika, medtem ko je globoke posode najbolje postaviti v sredino. Priporočamo, da predmetov ne zlagate ohlapno drugega na drugega, saj lahko tako nastane "senca", ki bo preprečila, da bi voda prišla do vseh predmetov v pomivalnem stroju.

Poleg tega se prepričajte, da se pršilne roke lahko prosto premikajo. Večje predmete je najbolje položiti v spodnji odcejalnik, bolj občutljivi predmeti, kot so kozarci in skodelice, pa naj bodo v zgornjem. Priporočamo, da jedilni pribor nerazvrščeno postavite v košarico za pribor, in sicer z držali navzdol. Če ima vaš stroj tudi stojalo tudi za pribor, lahko pribor razvrstite, ko ga polagate na stojalo.

V pomivalnih strojih, ki nimajo pokritih grelnih elementov, se lahko plastični deli zelo hitro deformirajo, če jih postavite na spodnji odcejalnik. Zato je najboljše, da vse plastične predmete postavite na zgornjega.

Pomivanje posode | Foto:

Kako skrbeti za pomivalni stroj?

Kadar ga uporabljate pravilno, pomivalni stroj ne zahteva dnevnega čiščenja, saj se pomivalna komora in odcejalniki med pomivanjem samodejno čistijo. Kljub temu je treba rešeta redno čistiti.

Če dodate premalo detergenta za strojno pomivanje, se iz posode ne postrgajo večji oziroma zelo mastni ostanki hrane; če izberete neprimeren program glede na stopnjo umazanije, lahko v pomivalnem stroju ostanejo maščobni ostanki oziroma sloji hrane. Vse to lahko poslabša kakovost pomivanja, saj omejuje pretok vode znotraj sistema. V tem primeru oziroma v vseh drugih, ko rezultat pomivanja ni več sprejemljiv, je treba očistiti šobe za vodo oziroma pršilne roke. V boju proti umazaniji pa si lahko poleg skrbi za pomivalni stroj pomagate tudi z različnimi izdelki.

Števila ena proti zasušenim ostankom

Somat že več kot 50 let pooseblja blagovno znamko z inovativnimi izdelki za vaš pomivalni stroj. Njihova nova in izboljšana tehnologija, ki so jo ustvarili strokovnjaki družbe Henkel, pomaga pri odstranjevanju zasušenih ostankov hrane in zagotavlja neverjeten sijaj vaše posode. Somat Gold z učinkom namakanja učinkovito odstrani zažgane ostanke hrane, ne da bi bilo treba posodo predhodno namakati.

Izdelek Somat GOLD, naša številka ena proti zasušenim ostankom hrane, prinaša veliko novosti, še vedno pa je prav tako na voljo v dobro znani obliki gela in tablet.

Somat že več kot 50 let pooseblja blagovno znamko z inovativnimi izdelki za vaš pomivalni stroj. Odkar so v Nemčiji leta 1962 uvedli prvi samodejni detergent za strojno pomivanje posode, so svoje izdelke nenehno razvijali in postavljali nove standarde.  Somat Gold je najboljši proti zažgani umazaniji (*testirano leta 2016, v skladu s standardom IKW). | Foto: Somat že več kot 50 let pooseblja blagovno znamko z inovativnimi izdelki za vaš pomivalni stroj. Odkar so v Nemčiji leta 1962 uvedli prvi samodejni detergent za strojno pomivanje posode, so svoje izdelke nenehno razvijali in postavljali nove standarde. Somat Gold je najboljši proti zažgani umazaniji (*testirano leta 2016, v skladu s standardom IKW).

Nova, še boljša formula

Nova tehnologija DEEP CLEAN prodre globoko v trdovratno umazanijo, kot so zasušeni madeži žitaric ali zažgani ostanki hrane, in jih uspešno odstrani s posode. Tablete Somat Gold s svojo močno formulo z 12 funkcijami, odstranjujejo celo zažgane ostanke hrane, brez potrebe po predhodnem namakanju posode. Nova tableta Somat Gold zdaj prihaja v foliji, ki je topna v vodi, zato folije ni več treba odstranjevati, preden tableto položite v pomivalni stroj.

Formula gela Somat Gold v edinstveni plastenki z dvema predelkoma, ki združuje dve učinkoviti formuli za močno čiščenje in razmaščevanje, je bila izboljšana tudi z novo tehnologijo globinskega čiščenja. Somat Gel je odlična izbira za lastnike malih pomivalnih strojev, saj zagotavlja enostavnejše odmerjanje in je idealen za kratke cikle in nižje temperature pomivanja posode, saj se hitro raztopi in začne delovati zgodaj.

Novo pakiranje

Tablete Somat Gold so od zdaj na voljo v novi embalaži. Zaradi nove prilagodljive oblike vreče lahko izdelek Somat Gold shranite v katerokoli omarico, njegova nova zadrga pa omogoča preprosto odpiranje in zapiranje. Nič več težav pri odprtju in jemanju nove tablete, preprosto odprite zadrgo, vzemite tableto, jo vstavite v razdelek za odmerjanje in ponovno zaprite vrečko.

 Novi izdelek Somat Gold prinaša veliko novosti in zagotavlja popolno rešitev v eni tableti:

  • 12 funkcij, kot so čiščenje, zaščita stekla in učinek sušenja za popolno moč čiščenja in dodatno moč proti zasušenim ostankom,
  • dodatna tehnologija globokega čiščenja prodre v trdovratno umazanijo in jo pomaga odstraniti,
  • folija, ki je topna v vodi: ni potrebe po jemanju tablete iz ovoja,
  • nova embalaža v vrečki za večkratno praktično odpiranje in zapiranje,
  • vodotesna vrečka za prilagodljivo in varno shranjevanje.

 

NAKUP IZDELKOV SOMAT

Ne spreglejte