Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 11. 2016,
16.31

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Rotar

Natisni članek

Naj vrtni stroj NAJ TRAKTOR Naj kosilnica Vrt Vrt advertorial Eurogarden Rotar urejanje vrtov dom

Sreda, 23. 11. 2016, 16.31

2 meseca, 1 teden

Zima: vse, kar je še treba postoriti

Vsebino omogoča Rotar

Čeprav uradno še ni zima, je prav, da tudi naš dom hladne temperature pričaka pripravljen. Tako bodo stroški za morebitna hišna popravila v prihodnje nižje. Skrb in redno vzdrževanje nepremičnine se vedno obrestujeta.

dom hiša mraz zima | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Preden se na romantičen zimski večer, ko bo zunaj že snežilo, udobno namestimo pod toplo odejo s čajem v roki, se lotimo nekaterih hišnih opravil. Tako bomo lahko mirno uživali v zimski idili, saj bomo vedeli, da smo poskrbeli za svoj dom.

Zob časa namreč stavbam ne prizanaša. Redna vzdrževalna dela in manjša hišna popravila so obvezen jesenski repertoar.

Nujni opravki

dom hiša zima žleb | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Med nujnimi opravili so pregled in morebitno popravilo kurišč ter dimnika, kar smo gotovo že storili. Iz žlebov odstranimo odpadlo listje, preglejmo okenske okvirje in jih dodatno zatesnimo ter pograbimo odpadlo listje na vrtu.

Preden kosilnico pospravimo k zimskemu spanju, izpraznimo posodo za gorivo in očistimo rezila. Vrtno pohištvo preglejmo in poskrbimo za morebitne poškodbe ter ga pospravimo v suh prostor.

Prepričajmo se, da imamo tudi lopate za odmetavanje snega, saj verjetno nočemo na prvi zasneženi dan brskati po trgovinah, kjer bodo do takrat že večino zimskega orodja razprodali.

Zima je pred vrati rotar orodje | Foto: Rotar Foto: Rotar

Vodilno podjetje s stroji za vrt in urejanje okolice Rotar ponuja široko izbiro snežnih frez, sol za posipanje, zimska čistila za steklo, širok izbor lopat za sneg in mnogo drugih artiklov, ki vam bodo pomagali čim bolj uživati v zimi.

Rezervni deli

rotar orodje | Foto: Rotar Foto: Rotar V prodajalni Rotar so na voljo rezervni deli in ves potrošni material ter dodatna oprema in originalni rezervni deli. Ponujajo opremo za vrtne kosilnice, vrtne traktorje in ostale stroje, ki jih tudi sami servisirajo tržišču.

Otroške radosti

rotar orodje | Foto: Rotar Foto: Rotar Z obiskom trgovine ali spletne trgovine Rotar boste lahko razveselili tudi otroke.

Vinogradniki, pozor!

Rotar ponuja vse za vzdrževanje trta in pridelavo vina – škropilnice, škarje in nože, črpalke, filtre, alkoholmetre, inoks sode, steklenice, čepe, parafinsko olje, encime in kvasovke.

Preden se vrt odpravi spat

vrt rože zima sneg mraz | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sezona, ki prihaja, je za večji del vrta sezona mirovanja. Nekaj zelenjave, kot je zimski motovilec, radič ohrovt, zelje in podobno, sicer še vedno lahko gojimo, a glavnina pridelkov je že v shrambi. Vrt pa pričakuje našo pomoč, da bo lahko mirno prespal zimo.

Čeprav je trata po poletni suši na novo ozelenela, je to način, kako nam mati narava pove, da je čas za počitek. Trato lahko pognojimo in jo celo kosimo, dokler še raste.

Enoletnice pospravimo, kar je ostalo pa dobro preglejmo in odstranimo vse škodljivce. Porežemo posušeno zelenje ostalih trajnic in odpadni material, če je zdrav, oziroma organske odpadke vdelajmo v prst ter tako poskrbimo za dovajanje mikrohranil. Med hladnim delom leta se znebimo čim več plevela na vrtu.

Drevje in odpadlo listje

vrt listje jesen narava dom ženska | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Tudi drevje in grmovnice bodo potrebovali našo skrb. Kljub mrazu jih zalivajmo skozi vso jesen, pozimi pa na nekaj tednov. Presuha zemlja škodi koreninam. Zalivajmo jih zjutraj, če temperatura ni pod lediščem. Grme pa lahko ovijemo s kopreno.

Jesensko listje nam sicer s čudovitimi barvami polepša naravo vendar pa moramo velike količine odpadlega listja odstraniti z zelenic, dovozov in teras. V veliko pomoč so vam lahko sesalniki in razpihovalniki listja iz našega prodajnega programa.

Kakšna hrana je primerna za zunanje ptice?

dom hiša mraz zima | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Seveda ne smemo pozabiti na ptice, ki jim postavimo več ptičjih hranilnic ter jih tako malce pocrkljamo, da nas bodo še naprej razvajale.

Zunanje ptice potrebujejo zadosti beljakovin in ogljikovih hidratov kot vir energije, potrebujejo pa tudi minerale. Hrana mora biti okusna in dobro prebavljiva. V Vrtnem centru Eurogarden so na voljo že pripravljene semenske mešanice, ki vsebujejo vse potrebne vitamine in minerale, ki jih ptice potrebujejo.

 

Vse za vrt in čudovite praznike

dom hiša mraz zima | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Vrtni center Eurogarden v Dobrovi pri Ljubljani in Krškem je eno večjih dobaviteljev vrtne in strojne opreme ter pripomočkov in orodja za dom.

Vrtni center Eurogarden se že preoblači v božično-novoletno podobo. Njihova ponudba vam bo pomagala, da boste še lepše praznovali božič in novo leto. Tudi darila za vsako priložnost lahko poiščete v Vrtnem centru Eurogarden.

Obiščite spletno trgovino Vrtnega centra Eurogarden.

Pobrskajte po ponudbi #foto:

Fotogalerija
1 / 33

 

Ne spreglejte