Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 11. 2016,
10.02

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omgoča RWE

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial elektrika RWE položnica

Ponedeljek, 14. 11. 2016, 10.02

2 meseca, 1 teden

Zakaj bi morali podrobneje preveriti položnico za elektriko

Vsebino omgoča RWE

Foto: Thinkstock

Elektrika | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kdaj ste se nazadnje poglobili v svojo položnico za elektriko? Ali res veste, koliko plačate za dejansko porabo električne energije? Preverite še enkrat, presenečeni boste.

Vzemite v roke položnico za elektriko in preverite, kaj dejansko plačujete. Ugotovitev vas bo nedvomno presenetila, saj številke razkrivajo, kaj dejansko plačujete.

Čeprav pri izbiri ponudnika električne energije večinoma preverjamo samo tarifo za električno energijo, pa dejansko plačujemo veliko več: kar dve tretjini končnega zneska na položnici sestavljajo različni prispevki in trošarina. Dejansko to pomeni, da samo tretjino končnega zneska predstavlja dejanska poraba električne energije.

RWE položnica | Foto:

Račun za elektriko je sestavljen iz energijskega dela (1) ter omrežnine (2), prispevkov in dajatev (3). Z RWE-jem znižate vse dele in prihranite več kot zgolj z ugodno ceno električne energije.

Z varčevanjem znižate tudi stroške za druge prispevke

Elektrika | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Če želite znižati stroške za položnico, lahko veliko naredite tudi sami: z nakupom varčnih gospodinjskih aparatov in s premišljenim ravnanjem. Z nižjo porabo boste lahko uspešno znižali tudi postavke za omrežnino in večino drugih dajatev, ki obremenjujejo vašo položnico.

Rešitev je v energijski učinkovitosti

Gospodinjski aparati, ki so starejši od deset let, so potratni in vam nedvomno odžirajo večji del položnice za električno energijo.

Ko boste zamenjali gospodinjske aparate, bodite pozorni na energijsko nalepko: energijsko najučinkovitejši aparati so označeni s črko A, najmanj pa s črko E. Priporočamo nakup najučinkovitejših aparatov z oznakami A, A+ in A++

Veliko lahko naredite tudi s spremembo navad: izkoristite nižjo tarifo za pranje in sušenje perila ali likanje. Ugašajte luči in izklapljajte aparate, ki so ves čas v pripravljenosti.

Zamenjajte obstoječe žarnice z LED žarnicami, ki porabijo kar 80 odstotkov manj električne energije kot navadne žarnice.

Preklopite na nižji račun za elektriko Zamenjajte dobavitelja električne energije. Enostavno in brezplačno. Brez čakanja v vrsti in brez dodatnih poti. | Foto: Thinkstock Zamenjajte dobavitelja električne energije. Enostavno in brezplačno. Brez čakanja v vrsti in brez dodatnih poti. Foto: Thinkstock

Zamenjajte dobavitelja električne energije in si še danes zagotovite nižje stroške za elektriko.

RWE vam ponuja tri ključne razloge, zakaj bi morali še danes postati njihovi odjemalci električne energije:

1. njihova najnižja cena elektrike,

2. zajamčena cena za eno leto,

3. darilo ob sklenitvi razmerja: paket žarnic LED.

15 evrov prihranka samo z menjavo žarnic

Ali si predstavljate, koliko lahko privarčujete samo z dvema žarnicama LED? Povprečna slovenska družina lahko prihrani več kot en evro na mesec oziroma več kot 15 evrov na leto, saj žarnice LED porabijo 80 odstotkov manj električne energije kot navadne žarnice. Z dodatnimi paketi žarnic LED pa boste lahko prihranili še precej več!

Darilni paket žarnic LED, ki jih boste dobili v akcijski ponudbi RWE, vključuje dve visokokakovostni žarnici LED s petimi leti garancije in pričakovano življenjsko dobo od 15 do 20 let!


Vzemite račun v roke in preverite vašo novo ceno

Prepišite podatke s svojega zadnjega računa za elektriko in preverite, koliko bi plačali pri RWE. Zagotovite si nižje stroške in še danes preklopite na RWE.


 

Ne spreglejte