Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2016,
9.57

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča SID banka

Foto: Thinkstock
 

Natisni članek

nepremičnine kredit obnova advertorial

Četrtek, 9. 6. 2016, 9.57

2 meseca, 1 teden

Z obnovo do sanjskega udobja

Vsebino omogoča SID banka

Foto: Thinkstock
 

Obnova hiše | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Obnova doma, o kateri sanjate že dolgo, je bliže, kot si predstavljate. Potrebujete samo dober načrt in odlično finančno rešitev.

Prvovrsten dizajn in udobje – to sta dve glavni komponenti, ki odlikujeta sanjski dom. Ko boste načrtovali obnovo, najprej vedno premislite, katere so tiste značilnost bivalnega prostora, zaradi katerih se boste počutili najbolje.

Sledi težji del: finančno načrtovanje, ki pa je danes lažje, kot si predstavljate.

#1 Kateri dizajn vam je bliže?

Zaprite oči in se prepustite sanjarjenju – kako boste obnovili svoj sanjski dom? Kateri arhitekturni slog vam je bliže? Ste bolj za sodobni minimalizem, večno klasiko ali vas privlači retro iz 70. let?

stanovanje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

#2 Naj bo bivanje v domu brezskrbno

Še pomembnejša od estetike sta nedvomno udobje in varnost. Poskrbite za dom, ki vas bo varoval v vseh letnih časih in bo hkrati varčen, topel in energijsko učinkovit. Bivanje v njem mora biti brezskrbno in predvsem v harmoniji z naravo.

Ko se boste lotili obnove, premislite o menjavi oken in dodatni izolaciji fasade. Pomembna je tudi streha, ki naj bo dobro izolirana in povsem neprepustna.

Poleg "plašča" hiše pomislite tudi na vgradnjo obnovljivih virov energije (solarni toplotni sistem, fotonapetostni sistemi na strehah, naprave na biomaso, električne toplotne črpalke, plinske toplotne črpalke).

Ko boste imeli še seznam iz druge točke, sledi finančni pregled.

#3 Finančna pomoč, ki vam ne bo povzročila glavobola

 | Foto:

Vsaka obnova hiše ali stanovanja prinaša stroške, ki konkretno presegajo družinski proračun, zato je pogosto neizbežen tudi najem kredita.

Hranilnica LON, Gorenjska banka in Abanka prav z namenom obnove stanovanja ali hiše ponujajo zelo ugodne pogoje za kredit, s katerim se bodo vaše sanje o sanjskem domu končno uresničile.

Financirali bodo do 30 tisoč evrov vaše naložbe v energijsko bolj učinkovit dom in vam s kreditom pokrili celotno naložbo.

Posojilo po neverjetni najvišji obrestni meri s šestmesečnim euribor + 1,70 boste lahko odplačali v 15 letih.

 

Kako do ugodnega kredita?

Poiščite najbližjo poslovalnico (Hranilnica LON, Gorenjska banka, Abanka) za eko kredit  SID banke in se dogovorite za termin sestanka, kjer vam bodo bančni strokovnjaki najbolje svetovali.

Vas zanima še več? Preverite tukaj in si zagotovite kredit, ki vam bo omogočil uresničitev sanj.

Kakšni so vaši načrti glede obnove stanovanja?

Vsem, ki boste izpolnili kratko anketo, bomo v zahvalo podarili manjšo pozornost, ki jo boste lahko prevzeli v katerikoli izmed poslovalnic Hranilnice LON, Gorenjske banke, Abanke po Sloveniji ali na sedežu SID banke v Ljubljani.

Ne spreglejte