Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2013,
8.56

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

dom Pariz

Nedelja, 15. 9. 2013, 8.56

6 let, 1 mesec

Trendi dekorja iz prve roke s Silvio Jerman Geelen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

V Parizu se je med 6. in 10. septembrom odvijal sejem Maison & Objet, na katerem imena iz sveta hišnega dekorja predstavijo smernice za prihodnjo sezono.

Maison & Objet je za svet dekorativnih izdelkov in tekstila za dom to, kar so za modo modni tedni. In če se bo modna karavana v Pariz preselila kmalu, je francoska prestolnica v minulih dneh privabljala ljubitelje notranje opreme, lastnike trgovinic in urednike revij za življenjski slog. Tam se je namreč odvijal eden od največjih in najbolj trendovskih sejmov s tega področja, ki napoveduje, s čim bomo svoje domove krasili v prihodnji sezoni.

Tam je bila tudi Silvia Jerman Geelen, lastnica trgovinice Sisi v Ljubljani, ki je šla na Maison & Objet preverit novosti svojih dobaviteljev, v mislih naredila načrte, s čim bo kmalu obogatila police v Sisi. Tako kot povsod je tudi na sejmu opazna razlika med velikimi korporacijami in majhnimi znamkami. Razstavni prostori prestižnih znamk so tako razkošni, tam se pije šampanjec in sklepajo veliki posli, Silvio pa so veliko bolj navdušili manjši, zato pa toliko bolj pristni razstavni prostori.

Skandinavski slog je še vedno in, retro se meša s sodobnim Med številnimi stojnicami in razstavnimi prostori je tako kar malce težko razbrati trende za prihajajočo sezono, saj se precej stvari iz leta v leto ponavlja. Zelo opazna je prevlada skandinavskih blagovnih znamk in na splošno njihovega življenjskega sloga, pravi Silvia. "Tako kot v modi, kjer trenutno prevladujejo hipsterji, je tudi v opremljanju doma. Zelo in je črno-bela v kombinaciji z retro, starinskim pohištvom, obenem pa je končni rezultat minimalističen." Med barvami v ospredju zlata, srebrna in bakrena "Pomembni so dodatki! Letos se vrivajo bakrena, srebrna in zlata barva dodatkov," vtise zbira Silvia, ki je nad novimi barvnimi poudarki navdušena. "To niso več barve bogatašev, ampak preprosto barve življenja s stilom." Čeprav ideja ne bo všeč vsakomur, pa so velik trend lobanje vseh vrst in barv. Za svoje so jih vzele tudi bolj prestižne znamke. "Seveda pa ne smemo spregledati bio in eko ponudbe, ki je danes že 'must have' ali 'must be' tudi pri posteljnini, blazinah in preprogah."

Letošnji praznični okraski brez kiča Ker pa bo še prehitro tudi čas božičnih in novoletnih praznikov, je bilo na sejmu mogoče preverjati tudi vzdušje tovrstne dekoracije. Prazniki bodo, tako še sklene Silvia, v znamenju papirnatih, ne kičastih okraskov, takih, ki lahko v domu visijo tudi vse leto.

Ne spreglejte