Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 11. 2013,
16.02

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

otroška soba

Torek, 26. 11. 2013, 16.02

6 let, 1 mesec

Šest naprav, ki jih mora imeti vsaka otroška soba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Starševstvo je že samo po sebi dovolj naporno, zakaj si ne bi olajšali dela z uporabo nekaj (nujnih) elektronskih pripomočkov?

Nočna lučka Vaš novorojenček se morda res še ne boji teme, je pa temna spalnica lahko strašljiva za malo večje otroke. Diskretna nočna lučka lahko vam in otroku zagotavlja varnost in udobje, ki ga še posebej potrebujete med nočnimi hranjenji. Ob lučki bo otročiček lažje zaspal. Seveda pa so presvetle luči neprimerne za spanje, saj lahko otroci svetlobo, ki jo oddajajo, hitro zamenjajo za dnevno svetlobo. Kaj hitro nas bodo začeli prepričevati, da je čas za zajtrk.

Palček zavijalček Naj bo otroška soba videti kot raj v malem, pa tudi diši naj tako. Dokler je otrok v pleničkah, imejte ob previjalni mizi sistem za shranjevanje uporabljenih plenic. Palček zavijalček zmanjšuje tveganje, ki ga predstavlja prisotnost škodljivih mikrobov.

Naprave, ki oddajajo enakomeren hrup Popolna tišina otročičkom daje občutek, da so zapuščeni. Marsikdo lažje zaspi, če je kje v bližini prižgan pralni stroj, sesalnik ali sušilnik za lase. Otrok na začetku potrebuje vsaj nekaj mirnega hrupa, saj ga je navajen iz maternice, kjer je vsakodnevno poslušal materino bitje srca. Zvoke v maternici so izmerili in namerili osupljivih od 80 do 90 decibelov, kar ustreza hrupu, ki ga oddaja sesalnik.

Elektronska varuška Morda ne potrebujete ravno videonaprave, ki bo spremljala vašega otroka, investirajte pa vsaj v običajno eletronsko varuško. Prihranila vam bo precej kilometrov, kar je dobrodošlo vsaj v prvih nekaj mesecih, ko je vsak zvok iz otroške zibelke že skoraj znak za alarm. Če boste imeli videonapravo, pa boste hitro lahko ugotovili, ali je treba priskočiti na pomoč ali gre samo za zaspano cmokanje.

Vlažilnik zraka V današnjih stanovanjih je zrak skoraj praviloma presuh. Z dobrim vlažilnikom zraka, po možnosti takšnim, ki ima ultrazvočni razpršilec pare, boste ustvarili primerno klimo za mala pljuča. V zimskih mesecih ob pogostih prehladih je ta naprava skoraj nujna, saj se majhni noski hitro zamašijo, vlažilnik zraka pa precej olajša dihanje.

Javljalnik dima Čeprav imate en javljalnik dima že na hodniku, vgradite enega še v otroško sobo, saj te niso varne pred nevarnostjo požara, ki tiči v električni napeljavi ali pregretih napravah.

Ne spreglejte