SiolNET. Dom Oprema in dekor
0,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razkrivamo tri nasvete, kako živeti urejeno #video

0,61

termometer

Urejen in pospravljen dom nas navdaja z mirnostjo in užitkom. Od tod izvira tudi rek: čistoča je blizu božanskosti. V studiu oddaje Dan. na Planet TV so gostili priznano svetovalko za feng šuj Tanjo Glažar in razkrili tri nasvete, kako živeti urejeno.

Video: Planet TV

Nered doma in v omarah odraža naše stanje in vse, kar se sicer dogaja z nami. Slovenci se zelo težko odpovemo stvarem in jih radi kopičimo. Nasveti za urejen dom, ki jih je koristno upoštevati, so naslednji.

- Izpraznite police. Stvari, ki jih niste uporabljali že leto dni, ne potrebujete. Podarite jih, prodajte ali zavrzite.

- Odstranite umazanijo. Ko se boste znebili odvečnih stvari, počistite police.

- Naredite prostor novemu. Kadar je zapolnjen ves prostor, ki vam je na voljo, v vaše življenje ne more vstopiti nič novega.

Video: Planet TV

Zdaj je čas, da se lotite pospravljanja

Slovenke imajo v omarah 70 odstotkov oblačil, ki jih ne nosijo, a se vseeno tolažijo, da jih bodo pa mogoče nekoč le oblekle. Zdaj je čas, da se lotite pospravljanja in iz omare odstranite vso odvečno kramo.

Temeljito očistite omaro in nato preglejte vsako oblačilo posebej. Ko se odločate, ali stvar obdržati ali ne, se vprašajte ta štiri vprašanja:

- Ali sem to oblačilo nosil v zadnjem letu?

- Ali je oblačilo še uporabno?

- Ali mi je prav in odraža moj slog?

- Ali se v njem dobro počutim?

Vaša omara naj bo urejena in pregledna

Oblačilom, ki jih boste obdržali, dajte prostor, da zadihajo. Vaša omara naj bo urejena in pregledna, saj boste tako imeli boljši pregled nad tem, kaj sploh imate za obleči.

Oblačila, ki so lepo ohranjena, a jih več ne boste nosili, podarite prijateljem ali darujte humanitarnim organizacijam. Tako boste pomagali drugim in naredili nekaj dobrega zase.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin