Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 11. 2017,
16.02

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Natisni članek

advertorial Ljubljanske mlekarne Mu Athentikos Grčija

Torek, 21. 11. 2017, 16.02

2 meseca, 1 teden

Pričarajte si topel mediteranski slog v svojem domu

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Zaprite oči ter si predstavljajte, kako bi lahko zbežali pred prihajajočim mrazom in se potopili v turkizno morje, se sprehajali po neskončnih peščenih plažah in uživali v najopojnejši kulinariki na svetu. Ne prekinite sanjarjenja, saj lahko v nekaj korakih to toplino prenesete tudi v slovensko zimo.

Dizajn, stanovanje, dekoracija | Foto: Mediteranski dizajn je nedvomno eden najbolj priljubljenih na svetu. Zaradi vzdušja, ki ga pričara, in zaradi spominov na poletno razkošje, ki nam jih prebuja. Bivanje v domu, v katerem prevladuje mediteranski dizajn – pa naj bo s pridihom Španije, Italije ali morda Grčije –, je prav posebno. Predvsem je toplo, udobno in hkrati poživljajoče. Ni izključeno, da boste na kakšen dolg in hladen zimski večer zaslišali daljno šumenje valov.

Osnova mediteranskega dizajna so barve in materiali, ki črpajo navdih iz okolja – morja, sinjega neba ter bogate in pisane flore.

#Začnite pri barvah: narava je vaša muza

Predstavljajte si popoln poletni razgled in ga v barvah prenesite v svoj dom. Umirjena belina ali svetla modrina na vaših stenah, toplo rustikalno pohištvo v barvi terakote ter živahnejši detajli in dekoracija v barvah sivke, agrumov in oljk.

Dizajn, stanovanje, dekoracija | Foto: #Izbor pohištva: tradicionalno ali sodobno?

Izbor pohištva naj izhaja predvsem iz vas samih. Če se ne počutite dobro v strogo rustikalnem slogu, se prepustite sodobnim linijam ter si Mediteran raje prikličite z detajli barv in manjših elementov. Lahko se prepustite učinkoviti kombinaciji obeh slogov.

#Spustite se v detajle tekstila

Eden najmočnejših vizualnih elementov v stanovanju, kjer prevladuje mediteranski slog, je nedvomno izbira tekstila – od prtov, dekorativnih blazin do preprog in zaves. Modro-bela kombinacija je nedvomno zadetek v polno, lahko pa se poigrate tudi z odtenki sonca, ki bodo vaš dom napolnili s tistim pravim temperamentom.

Dizajn, stanovanje, dekoracija | Foto: #Polepšajte pogled skozi okno

Dolge bele zavese s poudarkom na skrbno izbranih karnisah – naj bodo kovinske in lepo zaobljene, lahko tudi nekoliko bolj razkošne in klasično oblikovane. Naj postanejo tisti detajl v sobi, ki vas bo opominjal na bogato kulturno zgodovino mediteranskih dežel.

Dizajn, stanovanje, dekoracija | Foto:

#Jedilni set – v iskanju najboljšega retro kompleta

Jedilna miza je nedvomno osrčje mediteranske hiše. Tukaj potekajo spontana in vesela druženja, družinski pogovori in najpomembnejše – kulinarična potovanja in okusi, ki poudarjajo življenje ob Sredozemlju.

Ne samo izbor sestavin, pomembni so tudi elementi, s katerimi boste ponudili svoje gurmanske mojstrovine. Izberite vsaj en servis krožnikov v pravem slogu, postavite na mizo retro vazo iz porcelana, napolnjeno z dišečo sivko, ali skledo, polno oranžnih pomaranč.

Dizajn, stanovanje, dekoracija | Foto: #Ključen dizajnerski tandem – les in pisana keramika

Keramika v sredozemskih domovih igra zelo pomembno vlogo – tako na tleh prostorov kot na stenah kopalnice in kuhinje. Spet v barvnih odtenkih okolice in s prevladujočimi vzorci domačega kraja. Da bi razbili hladno vzdušje, ki ga lahko pričarajo keramični detajli, dodajte čim več lesenih elementov, tla pa poživite z razkošnimi preprogami.

Pričarajte si pravo grško simfonijo

Ne samo z dizajnerski elementi, da bo občutek popolnega užitka v pravem mediteranskem slogu resnično izpopolnjen, si privoščite okusen in kremast grški tip jogurta Mu Athentikos.

Mu | Foto:

Antični Grki so bili znani po hedonizmu in pravi grški jogurti so že takrat veljali za vrhunec kulinaričnega razvajanja. Z grškim tipom jogurta Mu Athentikos boste vstopili v njihov svet razvajanja in užitkov.

In ko boste naslednjič sedli na zofo v svojem domu, ki ste mu dodali nekaj mediteranske strasti, odprite lonček svojega najljubšega jogurta Mu Athentikos in se prepustite izjemnemu potovanju.

Da, morda boste že ob prvi žlički zaslišali šumenje valov. Saj poletje ni tako daleč!

Ne spreglejte