Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 12. 2013,
15.43

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

prazniki prazniki božič lučke dekoracija božična večerja

Nedelja, 22. 12. 2013, 15.43

6 let, 1 mesec

Pričarajte čarobno vzdušje s prazničnim dekorjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Še vedno imate čas, da svoj dom vsaj za nekaj dni spremenite v čaroben kraj, kjer bo vse dišalo in se svetilo od pričakovanja božiča in novoletnega večera.

Ste že okrasili smrečico? Veseli december naj ne mine brez smrečice, ki je morda najbolj znan simbol božičnih in novoletnih praznikov (če nalašč spregledamo bradatega moža v rdeče-beli opravi). Morda ste smrečico okrasili že pred tedni, morda čakate na božični večer ... okrašena jelka vsak dom vsaj za nekaj dni spremeni v udoben in svetlikajoč se kraj. Namesto prave (ali plastične) smrečice lahko stanovanje okrasite tudi s šopkom zelenja, kakšno vejico, pa tudi božična zvezda in šopek ilexa imajo svoj čar.

Lučke! V mrzlih zimskih večerih je še posebej lepo opazovati lučke, ki migetajo nad mestnimi ulicami ali skozi okna hiš in stanovanj. Če nimate časa ali potrpljenja za drugo dekoracijo, bodo tudi preproste lučke lep okras. Izberite bele ali pisane, takšne, ki bodo povsem po vašem okusu. Le en nasvet: prižgite jih le, ko ste doma, da ne bodo same sebi namen, račun za elektriko pa bo tako precej nižji.

Kdaj ste nazadnje rezali snežinke iz papirja? V kičasti ponudbi tovarniško izdelanih okraskov pogosto pozabljamo na drobne radosti, ki smo jih poznali kot otroci. Zato lahko letos okna stanovanja okrasite kar s snežinkami, izrezanimi iz papirja. Saj veste, kako gre. List kvadrataste oblike večkrat prepognemo okoli središča, nato pa s škarjami izrežemo različno oblikovane odprtine. Ko list papirja razgrnemo, se pred nami pokaže vsakič drugačna snežinka. Privežemo jih lahko tudi na vrvico in obesimo pod strop.

Po čem dišijo prazniki? Po sveže pečenih piškotih? Ja! Tudi če se za štedilnikom in pečico ne znajdete najbolje, je speči piškote precej preprosto. Izberite preverjen recept iz družinske zakladnice receptov in se lotite peke, ki bo dom ovila v omamne vonjave. Tudi kuhano vino na štedilniku lahko pričara božanski vonj po klinčkih, cimetu in pomarančah. Vonj po praznikih pa lahko ponaredite tudi s kakšno dišečo svečko z zimskimi vonji.

Večerja za lepo okrašeno mizo Čeprav sta ob božični večerji v ospredju hrana in druženje z najbližjimi, bo to še lepše ob slavnostno okrašeni mizi. Izberite barvno temo (zlata, kombinacija rdeče in zelene ...) ali glavni motiv (storži, sneg ...) in izberite dodatke, s katerimi boste okrasili mizo. Vendar ne pretiravajte, dovolj bo le osrednji motiv na sredini mize, morda kakšna svečka in drobna pozornost, ki naj gosta pričaka na krožniku.

Ne spreglejte