Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 10. 2015,
11.34

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kate Moss hiša

Četrtek, 8. 10. 2015, 11.34

6 let, 1 mesec

Podeželska hiša, ki jo je opremila ena najbolj slavnih manekenk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Še ena v vrsti znanih osebnosti, ki so se odločile podati v svet oblikovanja, je britanska manekenka Kate Moss. Podpisala se je pod notranjo opremo luksuzne hiše na angleškem podeželju.

Zdaj lahko živite v hiši, ki jo je opremila Kate Moss, ena najbolj znanih manekenk vseh časov. Če ste se pripravljeni preseliti v Veliko Britanijo in imate odvečnih 3,4 milijona evrov. Toliko namreč znaša cena razkošne podeželske hiše s petimi spalnicami in bazenom, skromno poimenovane The Barnhouse (skedenj), za katero je manekenka načrtovala in izbrala notranjo opremo.

To sicer ni prvi oblikovalski podvig 41-letnice, ki je do zdaj že sodelovala pri več modnih projektih za znamko TopShop, za Longchamp pa je oblikovala linijo torbic, je pa njen oblikovalski debi na področju notranje opreme. K sodelovanju jo je povabilo podjetje Yoo, ki sta ga ustanovila nepremičninski magnat John Hitchcox in oblikovalec Philippe Starck, njena naloga pa je bila opremiti eno od luksuznih počitniških hiš, ki so jih zgradili na posestvu, kakšnih 90 minut oddaljenem od Londona.

V intervjuju za Sunday Times je Kate notranjost hiše opisala kot eklektično: "Vidijo se 70. leta, 20. leta, 60. leta … najboljše iz vsakega obdobja." Oziroma bolj plastično: v hiši je vse od žametnih zof do postelje s štirimi stebri, obdanimi z zrcali. Glavno vodilo pri opremi je bila srebrna barva, je še pojasnila manekenka: "Takoj sem rekla, da moramo v notranjost hiše pripeljati srebrno, ker hišo obdajajo srebrnkaste breze." Da kupec ne bi pozabil, kdo je hišo opremil, pa je na stene obesila še nekaj svojih fotografij.

Manekenka je tudi sama navdušena nad življenjem na podeželju, pravzaprav ima hišo nedaleč stran od te, ki jo je opremila. "Na deželi se spet vrneš v otroštvo. Počneš stvari, ki jih v mestu ne moreš – spiš zunaj, kuhaš na odprtem ognju, vse to, česar med svojim odraščanjem v londonskem predmestju nisem mogla početi."

Ne spreglejte