Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 1. 2019,
9.20

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

barski voziček dekoracija oprema dom

Četrtek, 17. 1. 2019, 9.20

5 let, 3 mesece

Poceni alternative za domači bar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
barski voziček | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Na žalost lahko le redkokdo uživa v udobju lastnega bara. Če smo popolnoma iskreni, nas večina niti ne razmišlja o njegovi vključitvi v domači prostor, saj je v preteklosti veljal za nekaj, kar so si lahko privoščili le premožnejši. A obstajajo alternativni načini za ustvarjanje osvežilnega kotička, ne da bi šlo pri tem za večji finančni vložek.

Janus House
Trendi Fasada iz gume: ugodna, vzdržljiva in zanimivega videza #video

Ste že kdaj pomislili, kako praktično bi bilo imeti pijačo in druge priboljške na dosegu roke - še posebej takrat, ko pridejo na obisk družina in prijatelji? Včasih je lahko ob pogostitvi hoja iz kuhinje v dnevno sobo kar zamudna, gostom pa lahko ob vašem nenehnem sprehajanju sem in tja postane hitro neprijetno.

Zanimiva rešitev za nerodno sprehajanje

Da bi se izognili zamudni hoji in ta čas raje posvetili svojim gostom, si lahko omislite izjemno praktične rešitve. Ena najbolj zanimivih se skriva v barskem vozičku, ki bo letos še posebej v trendu. Pisali smo že o tem, da se bo letos v notranje oblikovanje vrnil slog art decoja, v tem slogu pa je oblikovan marsikateri voziček.

Velika večina "barov na kolesih" je namreč izdelana iz različno oblikovanih kovin in stekla, kar se v popolnosti sklada z letošnjimi trendi. Z lepo oblikovanim vozičkom boste tako v dnevni prostor vnesli element modernosti in elegantnosti, s svojo praktičnostjo pa bo tudi vam olajšal marsikatero pogostitveno opravilo.

V slogu velikega Gatsbyja

Če je vaš dom oblikovan minimalistično, potem bo retro voziček kot nalašč za vaše prostore. Z zlatimi dodatki in ornamenti bi lahko razbil hladnost in bistveno pripomogel k boljšemu vzdušju, saj bo deloval kot vidno izstopajoč element, ki je v popolnem nasprotju s prostorom. S takšnim vozičkom bi lahko prav zares poskrbeli za dekaneten čar v stilu Velikega Gatsbyja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HippeTrolleys🍸 (@hippetrolleys) on

Za bolj prefinjene

Če se vam zdijo zlati dodatki in okrasni ornamenti preveč kičasti za vaše bivalne površine, si lahko omislite povsem enostaven voziček, ki ne bo kradel pozornosti drugemu pohištvu. Lahko je povsem enostaven in nevpadljiv, za nekaj dramatičnosti pa lahko poskrbite z njegovim dizajnom. Namesto vozička, ki je po svoji podobi povsem tradicionalen, lahko poskusite z modernejšimi različicami v bolj zanimivih oblikah. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 1935 House on the Hill (@1935houseonthehill) on

Rustikalni za bolj domače vzdušje

Če v vašem domu prevladuje obilje lesa in drugih naravnih materialov, si lahko omislite voziček rustikalnega videza, ki ima v konstrukciji namesto stekla lesene odlagalne površine. Prednost tovrstnih vozičkov je tudi v tem, da se težje razbijejo. Ker pa so izdelani iz trpežnejših materialov, so zato tudi bolj trdni in obstojnejši.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruth Mac (@mrs_macs_home) on

Njegova uporaba ni omejena s pijačo

Njegovo vsestranskost lahko uporabimo tudi v druge namene. Lahko postane nadomestek za mize na hodnikih in predsobah ali odlagalna površina za drobnarije. V dnevnem prostoru lahko služi kot mizica oziroma polica za knjige, rože, kristale, celo svetila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌹Samantha🌹 (@at_home_in_the_meadows) on

Z njim lahko uredite vignette (vin-jet, op. p.) in tako še dodatno povzdignete vizualno estetiko prostora. V spalnicah lahko voziček služi kot lepotilna mizica, na katero lahko odložite vso kozmetiko in lepotilne pripomočke, z dodatkom oblazinjenega tabureta pa lahko postane celo vaš lepotilni kotiček.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Webb & Gray (@webbandgray) on

V kuhinji lahko voziček uporabite za zeliščni vrt. Posajena zelišča v lončkih razporedite po vozičku. Tako boste imeli skozi vse leto na dosegu roke sveža zelišča za kuho in drugo uporabo. V kopalniških prostorih lahko voziček uporabite kot polico za brisače in šampone. Možnosti uporabe je res neskončno.

Nimate prostora za voziček? Brez skrbi.

Za nekatere tudi voziček ne bo prišel v poštev zaradi omejitve s prostorom, vendar brez skrbi. Svoj kotiček za pijače in priboljške lahko uredite kar na obstoječih površinah, kot so na primer kuhinjski pulti ali dnevne komode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ella Wahlsten ✨ (@ellawahlsten) on

Da bi svoj kotiček razmejili od preostalih, predlagamo, da si omislite lično oblikovan pladenj, ki ga lahko ob obiskih prestavite na kavno mizico. Posegajte po pladnjih, ki imajo povzdignjene robove, zato da ustvarite pridih razkošja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claire (@myjourneythroughinteriors) on

Ena izmed najboljših stvari, ki jih ponujajo pladnji in barski vozički, je ta, da jih lahko po uporabi, oziroma ko se jih že naveličamo, preprosto in hitro pospravimo ali premaknemo v drug prostor.

čiščenje v paru
Trendi Razdelite si domača opravila, da ne bo več prepiranja in slabe volje

 

Ne spreglejte