SiolNET. Dom Oprema in dekor
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osvežite spalnico s preprogami

4

termometer

Če hočemo osvežiti spalnični prostor, premislimo tudi o izbiri preproge. Preproge že dolgo niso namenjene le udobnemu in toplemu občutku, ampak so tudi pomemben dekorativni dodatek.

Izbira nove preproge vsekakor ni lahka. Odločiti se moramo med velikostjo, obliko, barvo in materialom. V ospredju pa je tudi njen namen oziroma postavitev v spalnični prostor. Tam, kjer večino časa hodimo, izberimo kakovostnejšo in trpežnejšo preprogo, saj se manj kakovostne hitreje obrabijo.

Nakup preproge spada med največje finančne zalogaje pri dekoraciji doma, zato dobro premislimo o nakupu. Da gre za velik finančni zalogaj, kaže tudi mnenje nekaterih, ki pravijo, da je cena preprog primerljiva s ceno kavča.

Pri izbiri moramo biti pozorni tudi na barve. Če ste stene spalničnega prostora pobarvali z barvami, bodite pozorni pri izbiri barve preproge. Če želite imeti trendovsko preprogo, upoštevajte, da trendi barv preprog zaostajajo leto do dve za preostalo modno industrijo. Nekatere barve delujejo sproščujoče in pomirjujoče, takšna je na primer modra barva, ki spada v spalnico, prostor, kjer počivamo in se sproščamo.

Pri izbiri pomislite na dizajn spalnice, kakšna je njena namembnost, koliko hodite po tistem delu spalnice, ne pozabite pa tudi na povezanost z osebnostjo. Ali izbrana preproga in njena barva tudi odseva vašo osebnost? Se počutite udobno ob sprehodu po spalničnem prostoru? Za "test" se sprehodite po naši galeriji preprog.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin