SiolNET. Dom Oprema in dekor
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Najsodobnejši trend modernega doma so vgradni gospodinjski aparati

Oglasno sporočilo

Vgradna bela tehnika diktira smernice sodobnega doma. Katere aparate lahko skrijemo in katerih ne? So vgradni aparati res boljši?

Merkur, bela tehnika

Si predstavljate življenje brez bele tehnike? Da bi perilo prali ročno, živila shranjevali brez hladilnika in zamrzovalnika, pekli brez pečice? Današnji tempo življenja tega praktično ne dopušča več. A kljub temu sodobni trendi narekujejo minimalističen, večen slog. V moderni kuhinji so aparati komaj opazni ali pa jih sploh ni mogoče videti. To je mogoče le z vgradno belo tehniko.

Vgradni hladilniki

Začnimo z vgradnimi hladilniki. Na voljo so v različnih velikostih, njihova globina pa se prilagaja ostali opremi vaše kuhinje. Od manjših bar hladilnikov pa do modelov za družine in gospodinjstva z večjim številom članov. Vgradni hladilniki so priljubljeni med lastniki stanovanj, ki dajejo prednost brezhibni kuhinjski zasnovi. V kombinaciji z vgradnimi zamrzovalnimi omarami zagotavljajo eleganten in razkošen slog, kakršnega prostostoječi modeli preprosto ne morejo doseči.

Ključna prednost vgradnih hladilnikov je, da se bodo stilsko popolnoma prilagodili dizajnu vaše kuhinje, saj so namenjeni vgradnji v pohištvo.

Njihova edina pomanjkljivost pa je, da so statični. Ko hladilnik enkrat vgradite, ga ne boste več mogli premikati na druga mesta po kuhinji. Če niste prepričani, kakšen tip hladilnika je primeren za vas, preverite, kako izbrati hladilnik, ki bo ustrezal tako vašim financam kot tudi potrebam vašega gospodinjstva.

Vgradne zamrzovalne omare

Vgradne hladilnike poznamo skorajda že vsi. Z vgradnimi zamrzovalnimi omarami pa je drugače, čeprav je koncept identičen kot pri hladilnikih. Vgradni zamrzovalniki so odlična izbira, ki se zlije z vašo novo ali pa prenovljeno kuhinjo. Pa veste, zakaj?

Merkur, bela tehnika

Nekaj prednosti vgradnih zamrzovalnih omar:

  • zaradi številnih predalov je shranjevanje živil bolj pregledno in bolj dostopno,
  • zaradi pokončne oblike je veliko bolj racionalno izrabljen kuhinjski prostor,
  • stilsko se povsem prilagodijo vaši kuhinji, saj so namenjeni vgradnji v pohištvo.

Glede na moč delovanja obstajata dve vrsti zamrzovalnih omar. Tiste, ki imajo tehnologijo no frost, in tiste, ki jih je treba odtajati ročno. Tehnologija no frost namreč preprečuje nabiranje ledu v notranjosti zamrzovalnika, zato odtajanje in ročno čiščenje odvečnega ledu nista potrebna. Pred nakupom se pozanimajte tudi o vseh tehnoloških prednostih, ki jih nudijo različni modeli zamrzovalnikov. Vsekakor pa lahko uporabnost in prostornino zamrzovalnika še dodatno optimizirate, če uporabite še pripomočke za shranjevanje.

Vgradni pomivalni stroji

Tudi običajni pomivalni stroji na prvi pogled ne pritegnejo toliko pozornosti kot drugi aparati v naših domovih, pa vendarle veljajo za izjemno vsestranski hišni pripomoček, saj nam prihranijo veliko časa pri pomivanju posode. Za izbiro pomivalnega stroja, ki vam bo dolgo in dobro služil, si vzemite nekaj časa in preverite, kateri pomivalni stroji obstajajo na trgu in kakšne so njihove lastnosti.

Merkur, bela tehnika

Nekaj prednosti vgradnih pomivalnih strojev:

  • primerni so za vse, ki kupujete in načrtujete novo kuhinjo,
  • zaradi vgradne montaže se popolnoma prilagodijo stilu vaše kuhinje,
  • upravljalna plošča je lahko postavljena na vidno mesto nad vrati pomivalnega stroja ali pa je na notranji strani vrat in tako ostane skrita.

Pri izbiri pomivalnega stroja je pomembno upoštevati nekaj ključnih dejavnikov: širino, napredne pomivalne funkcije, porabo energije in seveda ceno.

Kuhalne plošče in vgradne pečice

Dandanes je na voljo veliko modernih modelov kuhalnih plošč, kot so indukcijske in plinske plošče na steklokeramični površini. Lahko pa se odločite tudi za klasične kuhalne plošče, kot so steklokeramične, električne ali plinske. Podobno je z vgradnimi pečicami. Tiste najnovejše omogočajo celo parno peko. Kuhalno ploščo in pečico lahko kupite tudi skupaj, v tako imenovanem vgradnem setu. Velika prednost teh setov je seveda cena.

Merkur, bela tehnika

Če opremljate novo kuhinjo, boste najverjetneje posegli po indukcijski plošči. Kakšno izbrati?

Indukcijske kuhalne plošče zagotavlja kuhanje z nižjo porabo energije in časa. Indukcijska kuhalna plošča takoj doseže želeno stopnjo toplote, ohladi pa se hitro po izklopu plošče. To jo uvršča med najvarnejše, saj ne deluje, ko na površini ni posode. Indukcijska plošča ima steklokeramično površino, na njej pa je treba uporabljati posodo z magnetnim dnom, ki se prime na površino. Temperatura na kuhalni plošči se regulira na dotik ali prek vrtljivih gumbov. Na prvi pogled so indukcijske plošče skoraj enake električnim steklokeramičnim ploščam. Vendar pa se njihovo delovanje precej razlikuje. Medtem ko običajna električna steklokeramična plošča segreva površino, indukcija deluje na princip magnetnega polja. Kuhanje na indukcijski plošči imenujemo tudi hladno kuhanje. Ko elektroprevodna posoda pride v stik z delujočo indukcijsko ploščo, začne delovati le del, ki se stika.

Merkur, bela tehnika

Kakšna plošča pa je najbolj moderna?

To je indukcijska kuhalna plošča z integrirano napo. Da, dva aparata se združita v enega. V enem samem aparatu je združena najnovejša tehnologija indukcijskih kuhalnih plošč in kuhinjskih nap. Kuhalne plošče z vgrajeno napo vam pri načrtovanju in ustvarjanju v kuhinji omogočajo več svobode in prilagodljivosti. Vgrajena napa pa obenem odvaja paro in vonjave prav pri izviru, tako da v vaši kuhinji diši po čistem in svežem.

Merkur, bela tehnika

Kaj pa ostala bela tehnika?

V kuhinjah so smernice jasne. Vgradni aparati so postali skorajda že nujni. Pri opremljanju novih kuhinj se ljudje čedalje pogosteje odločajo tudi za vgradne mikrovalovne pečice in vgradne kavne avtomate.

Merkur, bela tehnika

A v kopalnicah je zgodba drugačna. Proizvajalci še vedno stavijo na samostojne sušilne in pralne stroje, a se številni že odločajo, da jih skrijejo v posebej zanje izdelano leseno pohištvo. V večjih hišah se v ta namen namenjajo manjše sobe, pralnice. V vsakem primeru torej drži, prihodnost bele tehnike je vgradna.

Obiščite spletno trgovino Merkur.si ter si oglejte ugodno in pestro ponudbo bele tehnike, saj jo boste pri njih lahko kupili tudi na obroke − trenutno omogočajo nakup na 48 obrokov oziroma na 12 obrokov brez obresti. Prav tako pa v Merkurju za spletne nakupe ponujajo tudi vnos bele tehnike v stanovanje po enotni ceni 19,90 evra.


Naročnik oglasa je MERKUR trgovina, d. o. o.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin