Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Ponedeljek,
22. 8. 2016,
15.39

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

1

Natisni članek

vila nepremičnine luksuz Azurna obala Francija

Ponedeljek, 22. 8. 2016, 15.39

6 let, 1 mesec

Najdražja vila na svetu: na prodaj je za več kot milijardo evrov

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

1

Vila iz 19. stoletja na francoski rivieri velja za najdražjo na svetu. Posestvo, ki je bilo nekoč tudi v rokah belgijskega kralja Leopolda II., je zdaj na prodaj.

Vila Les Cedres na polotoku Ferrat v bližini Nice je bila v sardinskem slogu zgrajena okrog leta 1870. Leta 1904 jo je kot svojo letno rezidenco kupil belgijski kralj Leopold II. Na posestvu je na njegovo zahtevo leto pozneje nastal tudi velik vrt, ki se še danes ponaša z več kot 14 tisoč različnimi tropskimi rastlinami, ki uspevajo v rastlinjakih. Botanična tropska zbirka velja za eno največjih v Evropi.  | Foto:

Ob veličastnem vrtu, za katerega redno skrbi 15 vrtnarjev in ki ima tako kot vila zgodovinsko vrednost, je na posestvu tudi bazen. V historičnem dvorcu pa ne manjka spalnic, teh je deset, medtem ko je družabnemu dogajanju v vili med drugim namenjena tudi plesna dvorana.

Po 90. letih v rokah dinastije

Posestvo Les Corpes je leta 1924 kupil Alexandre Marnier-Lapostolle iz francoske destilatorske dinastije, zaslužne za Grand Mariner, liker iz staranega konjaka z lupinami pomaranč. Del družinske zapuščine je tako ob poslu s konjaki do pred kratkim bilo tudi posestvo Les Cedres. Vse do letošnjega marca, ko je podjetje Grand Mariner kupil italijanski alkoholni magnat Campari.

Za nakup zgodovinskega posestva se že zanimajo kupci z Bližnjega vzhoda in iz Severne Amerike. | Foto: Za nakup zgodovinskega posestva se že zanimajo kupci z Bližnjega vzhoda in iz Severne Amerike.

S to poslovno potezo je nove lastnike dobilo tudi posestvo Les Cedres, z njimi pa je prišla tudi nova odločitev, in sicer da vilo, ki je bila zadnjih 90 let v  rokah družine Mariner-Lapostolle, prodajo. Za več kot eno milijardo evrov vredno posestvo se po poročanju tujih medijev že zanimajo kupci z Bližnjega vzhoda in iz Severne Amerike.

Ne spreglejte